Kaip pasitikti Jaučio metus, kad būtų sėkmingi, ir ką dėti ant stalo

2021 metų šeimininkas bus Baltasis Metalinis Jautis. Kaip pasitikti Naujuosius, kad pelnytumėte jo palankumą ir užsitikrintumėte turtus bei sėkmę?

 2021 metų šeimininkas bus Baltasis Metalinis Jautis. <br> 123rf nuotr.
 2021 metų šeimininkas bus Baltasis Metalinis Jautis. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2020, 11:31 AM

Ką mes žinome apie Jautį? Jis nėra itin išrankus maistui, žolėdis. Tai stambus gyvūnas, todėl turi daug priėsti, kad pasisotintų.

Štai ką reikia žinoti ruošiant naujametį stalą.

Valgio turi būti daug

Tai, ko gero, svarbiausia taisyklė. Kuo daugiau patiekalų, kuo jie įvairesni, tuo sėkmingesni šeimai bus naujieji metai. Jautis – stambus gyvulys. Tad reikėtų orientuotis į dideles porcijas.

Žalumynai, daržovės ir vaisiai

Jautis – žolėdis. Tai būtina gerbti. Kuo daugiau žalumynų, daržovių patiekalų, vaisių bus ant stalo – tuo geriau.

Troškinta žuvis ir mėsa

Žinoma, daugelis jau prisiminėte, kad Jautis – vegetaras, ir padarėte išvadą, kad kuo mažiau mėsos – tuo geriau. Tačiau jeigu neįsivaizduojate naujamečio stalo vien su daržovėmis ir saldumynais, galima su Jaučiu rasti kompromisą.

Visų pirma, nedėti ant stalo jautienos ir veršienos patiekalų. Antra, paukštieną, kiaulieną, žuvį geriau patiekti troškintą, virtą ar užkeptą. Visgi Jautis – kaimietis, jam patiks patiekalai lyg ką tik iš krosnies.

Paprasti patiekalai

Kuo mažiau patiekale ingredientų – tuo geriau. Naujamečiame susitikime su Jaučiu geriau pirmenybę teikti paprastam ir kukliam serviravimui. Ir mažiau paslaptingumo. Žiūrint į patiekalą turi būti aišku, iš ko jis pagamintas. Juk Jautis mėgsta sąžiningumą.

Bulvės ir ankštiniai

Būtinai naudokite juos kaip garnyrą, pridėkite į salotas. Jautis labai mėgsta ir bulves, ir žirnelius bei pupeles.

Kruopos

Ryžius, kviečius ar miežius (perlines kruopas) galima patiekti kaip garnyrą. Jeigu naujametę naktį nesinori apsisunkinti garnyrais, galite tiesiog ant stalo pastatyti indelį su ryžiais ar kviečiais. Ir nepamirškite į jį įdėti monetos. Šis ritualas pritrauks į namus pinigus.

Pieno produktai

Pagerbkite Jaučio žmoną, neatstumkite jos dovanų. Padažams labai tiks naudoti grietinę ar sviestą. Galima pagaminti pieno kokteilių, tortą su grietinėlės kremu. Taip pat nepamirškite padėklo su sūriais.

Stalo serviravimas

Jautis nemėgsta pompastikos. Geriau rinktis neutralų, lakonišką serviravimą. Uždenkite stalą balta staltiese. Pasirinkite paprastus indus. Servetėles ir dekorą geriausia rinktis kreminių, melsvų atspalvių. Taip pat tiks augaliniai motyvai. Jei norite blizgesio, rinkitės sidabrinius, metalinius elementus.

Metų simbolio atvaizdas

Nepamirškite iš anksto pasirūpinti, kad metų simbolis naujametę naktį būtų jūsų namuose, pageidautina, ant stalo. Tiks įvairios statulėlės, žvakidės. Galima dekoruoti patiekalus vaizduojant Jautį.

Kur sutikti Naujuosius

Jautis nemėgsta sumaišties ir žmonių masės, tad paskelbtas karantinas – kaip tik į naudą. Optimalus variantas – šventė namuose, artimųjų rate.

Ir nepamirškite, kad Jautis didžiąją savo dienos dalį praleidžia lauke. Tad pasivaikščiojimas gryname ore naujametę naktį, nepriklausomai nuo oro, tiesiog privalomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.