Būrėja: sutikdami Jaučio metus tiktai neerzinkite jo raudona spalva

Pagal kinų Saulės kalendorių 2021-ieji bus Metalinio Jaučio metai. Kad jautis rastų kelią, uždekite šviesą, tačiau jokiu būdu nebaidykite jo raudona spalva. Vilnietė parapsichologė, būrėja Neringa Saladžė (38 m.) patarė, kaip tinkamai sutikti Naujuosius metus ir ko reikėtų tikėtis iš ateinančių metų.

„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
 N.Saladžė.
 N.Saladžė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 30, 2020, 11:14 AM

Pirmiausia prieš išeidama žiurkė ne tik parodys savo nagus, bet ir kai ką išsineš.

Tačiau žiurkės juk niekada net neina ten, kur nieko nėra. Tad, pasak parapsichologės N.Saladžės, reikia tik džiaugtis, kad joms yra ką išsinešti, – vadinasi, jūs esate visai turtingi.

Ženklas – jei žiurkei išeinant patiriama nuostolių, vadinasi, jūs visai gerai gyvenate.

O sutinkant Metalinio Jaučio metus N.Saladžė patarė pasidaryti šventę net tuo atveju, jei žmogus bus vienas ar dviese. Juk pagrindinis kitų metų akcentas ir bus – ką pasidarysi, tą ir turėsi. Arba – jei pats nepasistengsi, niekas kitas už tave to nepadarys.

– Kaip reikėtų pasiruošti Naujųjų metų sutikimui?

– Jokiu būdu negali būti nieko raudona, kad nuo pat pradžių neįerzintume ir nesupykdytume jaučio.

Tad kad ir kokia šventiška tai spalva, šįkart pasistenkite jos išvengti naujametėje aplinkoje, drabužiuose ir patiekaluose.

Kadangi ateina Metalinio Jaučio metai, pageidautinos švelnios spalvos – balta, pilka, sidabro. Renkantis, kuo apsirengti ir kokiais aksesuarais pasipuošti, patarčiau susilaikyti nuo odos gaminių, nes jaučio atžvilgiu tai būtų neetiška.

Kalbant apie maistą, galima sakyti, kad jautis yra vegetaras, tad ant stalo galėtų dominuoti grūdinės kultūros.

Jei grįžtume į senovės Romos laikus, išryškėtų nukrauti stalai. Tad jei yra galimybė, pasitikite ateinančius metus su gausiai nukrautu stalu.

Pažvelkime į Indiją, kur karvė laikoma šventa, ir mes suteikime šiam gyvūnui šventumo. Todėl pasitinkant Jaučio metus galima netgi pasipuošti gėlių vainikais. Tai parodytų nuolankumą, žiedai taip pat simbolizuotų gyvybę, energiją.

– Kokie simboliai gali padėti prisišaukti laimę?

– Tiems žmonėms, kurie mėgsta akmenis, šiuo atveju tiktų žalias jaspis ir nefritas. Iš šviesių akmenų – agatas, opalas, tinka ir perlai. Žalia žolės spalva šiuo atveju simbolizuoja kilimą, augimą, sėkmę.

Todėl į šventės spalvas galima įpinti ir žalių, smaragdinių atspalvių.

Jaučio metų skaičius yra penki. Ką tai reiškia? Šiuo atveju tai keturios pasaulio kryptys: šiaurė, pietūs, rytai bei vakarai ir penktoji – dieviška energija.

Įsivaizduokime keturis kampus ir stogą virš galvos. Taigi penki kampai susijungia į piramidę. Čia galime pritaikyti patarlę: ką pasėsi, tą ir pjausi.

Tad jei ko nors neturėsi, vadinasi, pats nepasistengei. Nuo pradžios iki pabaigos pats vienas būsi atsakingas. Ir jeigu viską darysi gerai, pasistatysi savo piramidę.

Kitiems dovanoti galite, pavyzdžiui, penkias monetas, perrištas žaliu kaspinu, arba piramidę iš nefrito arba jaspio. Būtų labai stipri energija.

– Ką dar patartumėte dovanoti vienas kitam?

– Dovanos turėtų būti pakuojamos į žalią, baltą, pilką popierių. Galima net dovanoti žalios spalvos dovanas, pavyzdžiui, knygą žaliais viršeliais.

Tinkamas laikas dovanoti prietaisus, instrumentus. Žinoma, ne peilius, skėčius.

Tai galėtų būti pjaustymo lentelės, įvairūs buitį palengvinantys prietaisai, ūkio darbams skirti daiktai, pagelbėjantys sode, darže ar kelionėje.

Iš papuošalų – žiedai su šviesiais akmenimis. Reikėtų paminėti ir tai, kad žmonėms dažnai metalas siejasi su auksu, tačiau šiuo atveju su jaučiu jis nedera.

Geriau dovanoti sidabrinius šaukštus, indus, sidabrinius papuošalus.

Dar labai svarbu, kaip elgtis su simbolinėmis dovanomis, kurios turi gilesnę prasmę. Jei dovaną galima plauti, skalbti, reikėtų tai ir padaryti, o jei ne – parą palaikyti ant druskos.

– Jautis minimas posakiuose, susijusiuose su darbu. Kokią reikšmę tai gali turėti kitais metais?

– Iš tikrųjų jautis yra darbo gyvūnas, tad Naujųjų metų sutikimo šventę reikėtų gerai atšvęsti, kad po to galėtume kibti į darbus.

Kitąmet laukia juodas darbas. Arsime, bet kartu ir džiaugsimės, kad galime dirbti.

Pradedant tuo, kad išeinant žiurkėms galime tikėtis kokių nors griūčių, kurias reikės per trumpą laiką sutvarkyti. Tačiau lauks ir nauji reikalai, naujos programos, tad reikės spėti viską vienu metu.

Palankus metas imtis naujo verslo. Jei žmogus turi naujų idėjų, tegu raitojasi rankoves ir stengiasi. Kodėl dabar? Nes padėti pamatai, įdirbis atneš sėkmę devynerių metų laikotarpiui. Reikėtų nuosekliai galvoti, ką aš darysiu, kur eisiu, ką veiksiu, – darbas turėtų būti nuoseklus.

– Į kokias dar jaučio savybes turėtume atsižvelgti?

– Jaučiai eina dideliais būriais, jie laikosi savo rato, tad reikėtų taip elgtis ir švenčiant. Pabrėžti, kad mes esame būrys, šeimos kolektyvas.

Tačiau pasaulį sukausčius pandemijai visos giminės negalėsime surinkti. Tikiuosi, kad situacija pasikeis ir tikrųjų Jaučio metų pagal kinų Saulės kalendorių pradžią gausiame būryje galėsime atšvęsti vasario 17 dieną.

Jautis dar siejamas su darbu laukuose, žmonės dirba iki sutemos. Dabar šalta, anksti temsta, tad reikėtų šviesos. Kad jautis rastų kelią, galite pakabinti žibintus, lauke uždegti ugnies fakelus, laužą.

Pagal galimybes tinkamas pasirinkimas būtų ką nors kepti ant ugnies.

Namuose užsikurkite židinį, užsidekite žvakę, tačiau tik ne raudoną – šiemet ji netinka.

– Kokius prognozuojate ateinančius metus?

– Darydama asmenines prognozes pastebėjau kelias bendras tendencijas, kad rūpesčiai užklumpa tais pačiais laikotarpiais, vadinasi, jie susiję su globaliais dalykais.

Jie paveiks žmones, nepaisant atskirų asmeninių gyvenimų. Labai sunkus bus sausio mėnuo, taip pat rugpjūtis.

Kinų astrologijoje Jautis yra rūpestingiausias ir globėjiškiausias ženklas.

Jam labai rūpi šeima, jos gerovė ir santaika, tad kitąmet visi sugrįšime į namus.

Žmonės jaus, kad šiuo laikotarpiu svarbu susiburti namuose, juose auginti vaikus, įsilieti į bendruomenę, bendrauti su kaimynais.

Vienišiams pasiekti savo tikslus bus sunkiau, mat 2021-ųjų sėkmės raktas – bendraminčių grupės subūrimas, o joje maištautojai nepageidaujami.

Atsižvelgiant į jaučio ištikimybę ir ryžtą, svarbiausias kitų metų akcentas – ne aistringi meilužių santykiai, o tvirta partnerystė, atsidavimas šeimai ir vaikams.

Sėkmės kitąmet turėtų sulaukti tie, kurie ilgus metus kantriai dirbo tą patį darbą ir kūrė savo gerovę. Jie anksčiau buvo užkulisiuose, bet dabar jautis juos pamatys ir apdovanos.

2021-aisiais iš tiesų bus savotiškai globojami tie, kurie yra pasirinkę paprastas, labai žemiškas profesijas.

Kitais metais nepatariama vaikytis prabangos, kuklumas ne tik puoš, bet ir padės išvengti praradimų. Vis dėlto nedidelių nesėkmių baimintis ir vengti nereikia. Tai lėtų ir ramių pokyčių metas, kai vieni procesai stabdomi ir trikdomi tam, kad prasidėtų nauji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.