Pagal veido bruožus asmenybes vertinantis G. Švetkauskas: „V. Putinas – labai slidaus charakterio tipas ir prastas organizatorius“

Dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas yra žmogus „su geromis, tačiau per silpnomis intelektinėmis savybėmis“ tokiai šaliai, kaip JAV, valdyti, o jo pirmtakas Donaldas Trumpas „turi stiprius komercinius instinktus ir jam lengviau tartis dėl pelno nei kariauti“.

 G.Švetkauskas įvertino V.Putiną.<br> Lrytas.lt koliažas.
 G.Švetkauskas įvertino V.Putiną.<br> Lrytas.lt koliažas.
Vladimiras Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 A.Kamantausko ir G.Švetkausko pokalbis.
 A.Kamantausko ir G.Švetkausko pokalbis.
 A.Kamantausko ir G.Švetkausko pokalbis.
 A.Kamantausko ir G.Švetkausko pokalbis.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 8, 2022, 12:33 PM

Tuo tarpu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra prastas ekonomistas, prastas organizatorius ir labai „slidus tipas“, – teigia fenotipologas Giedrius Švetkauskas, naujoje Aurimo Kamantausko tinklalaidėje „Kamantinėjimai“ įvertinęs politikos lyderius, krepšinio trenerius ir kraują Ukrainoje liejantį diktatorių pagal jų veido bruožus, arba kitaip – išorinius genetinius ir įgytus požymius, naudojant estų biologo Marko Lučino sukurtą fenotipologijos metodiką.

„Vladimiras Putinas, fenotipologiškai vertinant, yra prastas ekonomistas, prastas organizatorius ir labai slidaus charakterio tipas – darys tą, ką reikia, nuslėps, ką reikia, apeis viską taip, kaip reikia“, – dalyvaudamas režisieriaus ir renginių organizatoriaus Aurimo Kamantausko tinklalaidėje „Kamantinėjimai. Apie kūrėjus ir veikėjus“ vertino fenotipologas G. Švetkauskas, paprašytas apibūdinti žinomus asmenis iš įvairių sričių naudojantis fenotipologijos metodika.

Pagal žmogaus išorinius genetinius ir įgytus požymius, kurie matomi galvos srityje bei visame kūne, asmenybės charakterio bruožus nustatančio specialisto teigimu, fenotipologija beveik 100 proc. tikslumu leidžia suprognozuoti bet kurio žmogaus elgesį esant stresinei situacijai, kai pasireiškia instinktyvios reakcijos, t.y. kai žmogus savęs nekontroliuoja, o „yra toks, koks yra“.

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, pasak fenotipologo G. Švetkausko, iš tiesų turi bruožų, rodančių jų gebėjimą pasiekti susitarimus ir įvesti ramybę geopolitiniuose santykiuose. Tuo tarpu Lenkijos prezidentą Andžejų Dudą jis apibūdina kaip vertybinį žmogų, „kuris neis į nepalankius susitarimus, o galės griežtai atstovėti savo pozicijai“.

G. Švetkauskas laidoje „Kamantinėjimai“ taip pat papasakojo ir apie tai, ar iš išorinių genetinių požymių galima nustatyti sėkmingą sportininką, dainininką ar meno veikėją. Kalbėdamas apie krepšinio rinktinę, kuriai pastaruoju metu ne itin sekasi čempionatuose, bei krepšinio trenerius, jis išskyrė du asmenis.

„Tarp dabartinių krepšinio trenerių yra tik du strateginio tipažo treneriai – tai Vladas Garastas ir Jonas Kazlauskas. Visi kiti – taktikai, žymiai silpnesni strategiškai. Dabartinio rinktinės trenerio Kazio Maksvyčio silpnoji pusė ta, kad jis labai susirūpinęs savo autoritetu ir yra jautrus kritikai.

O Šarūnas Jasikevičius pagal savo tipažą yra chuliganas, provokatorius. Š. Jasikevičiaus stiprioji pusė – didelis pastabumas. Tai puikus taktikas, gerai jaučiantis situacijas“, – laidoje kalbėjo fenotipologas.

Pastaruoju metu G. Švetkauską dažnai galima pamatyti įvairiuose renginiuose, kurių metu jis tyrinėja renginyje dalyvaujančių žmonių charakterius ar charakterizuoja juos pagal nuotraukas. Tokia pramoga renginiuose sulaukia didelio susidomėjimo ir visuomet pritraukia daug smalsuolių.

G. Švetkauskas sako, kad renginių metu iš žmonių sulaukia įvairiausių klausimų, o ypač domimasi antrųjų pusių ar vaikų charakterio savybėmis bei gebėjimais.

„Pamenu, viename renginyje pasakojau apie moters vaiką ir matau iš jo charakterio požymių, kad auga „mafijos tėvas“. Yra realus nusikaltėlio potencialas. Aš motinai tai pasakiau, o ji pradėjo verkti. Tada klausiu – nepataikiau? O man atsako – pataikėte, nes jo senelis buvo toks“, – mintimis dalijosi jis.

G. Švetkauskas laidoje pasakojo, kad fenotipologo konsultacija gali priversti susimąstyti arba sužinoti apie save ar kitus žmones daug netikėtų dalykų, o kartais – net ir iš esmės pakeisti gyvenimą. „Kartą vieną benamį paskatinau įsigyti kitos metodikos – taip vadinamos ritmologijos – seminarą. Tai buvo 25 metų jaunuolis iš Lietuvos, gyvenantis Londone. Jis nebuvo tas tipinis murzinas benamis, kaip įsivaizduojame. Tiesiog atsidūrė tokioje situacijoje, kai gyveno Anglijoje, keitė darbus, liko su mažai pinigų, neturėjo būsto, mėnesį miegojo stotyse ar kur papuolė. Tuomet jam pasakiau, kad „jei nori, kad tau sektųsi, ši metodika tau padės“. Šiandien jis yra sėkmingas smulkusis verslininkas, daug kitų dalykų realizavęs“, – pasakojo pašnekovas.

G. Švetkauskas taip pat teigė, kad fenotipologiją jo klientai verslininkai pasitelkia ir darbuotojų atrankoms: „Galima nuskaityti, ar žmogus turi gero pardavėjo bruožų ir pan. Galima net įžvelgti, kad tai yra būsimas konkurentas, kuris pas tave ateis, nukopijuos viską ir padarys savo“,– tvirtino fenotipologijos ekspertas. G. Švetkauskas taip pat pabrėžė, kad visi žmonės vienas kito atžvilgiu yra probleminiai, todėl numatymas, kokios konkrečios problemos gali kilti su konkrečiu žmogumi ir mokėjimas nuo to apsisaugoti gali sutaupyti daug laiko ir pinigų.

A.Kamantausko tinklalaidėse „Kamantinėjimai. Apie kūrėjus ir veikėjus“ pristatomi pokalbiai su įdomiais, daug pasiekusiais ar savitu požiūriu išsiskiriančiais žmonėmis iš įvairių sričių. Laidoje siekiama parodyti žiūrovui dažnai nematomą renginių pusę, pasakoti tendencijas bei dalintis įdomiausiomis renginių srityje dirbančių žmonių patirtimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.