Jūsų figūros tipas: ką tai sako apie jūsų charakterį, sveikatą ir mitybą

Moterų figūras įprasta skirstyti į keturis tipus – smėlio laikrodį, kriaušę, obuolį ir stačiakampį. Tai priklauso ne tik nuo genų, bet ir nuo hormonų. Egzistuoja nuomonė, kad figūros ypatybės susijusios su tuo, kuri liauka moters organizme yra aktyvesnė ir dominuojanti.

 Figūros tipai.<br> D.Noreikaitės iliustr.
 Figūros tipai.<br> D.Noreikaitės iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2023, 12:44 PM

Kuriam tipui artimiausia jūsų figūra?

1. Smėlio laikrodis (dominuoja skydliaukė)

Išvaizda. Figūra primena smėlio laikrodį. Priaugus svorio riebalai kaupiasi ant pilvo ir klubų, o galūnės lieka plonos net ir esant didesniam svoriui. Šio tipo trūkumai – silpni raumenys ir labai trapūs kaulai. Taip pat galimos problemos dėl plonos, sausos odos, o taip pat polinkis į celiulitą.

Charakteris. Tokios moterys džiaugiasi gyvenimu, yra aktyvios ir bendraujančios. Jos labai komunikabilios. Dėl to lengvai įsilieja į bet kokią bendruomenę.

Rekomendacijos. Valgiaraštyje reikėtų teikti pirmenybę žalioms daržovėms (salotoms, brokoliams, kopūstams, žirneliams, šparaginėms pupelėms ir pan.) bei neriebiems pieno produktams. Geriau maksimaliai riboti vaisius, duoną, alkoholį ir kofeiną. Stresui ir įtampai pašalinti po darbo dienos puikiai tiks karštas dušas. Iš sportinių užsiėmimų rekomenduojami grupiniai užsiėmimai ir šokiai.

2. Stačiakampis (dominuoja hipofizė)

Išvaizda. Kūno sudėjimas primena paauglio figūrą: siauri klubai, nėra aiškiai išreikštos talijos. Rankos ir kojos paprastai neilgos, o galva atrodo didesnė. Taip pat šiam tipui būdinga ilga talija ir nedidelis apvalus užpakaliukas. Tokią figūrą turinčios moterys sunkiai priauga svorio, jis pirmiausia kaupiasi pilvo srityje. Gali varginti odos paburkimas ir sausumas.

Charakteris. Tokios moterys paprastai intravertės, linkusios į meną ir mokslą. Jos gali atrodyti vienišės ir uždaros, bet ne dėl nenoro bendrauti, o todėl, kad yra sau pakankamos. Kartais jos pernelyg giliai pasineria į savo minčių pasaulį, pamiršdamos tikrovę ir kasdienius dalykus.

Rekomendacijos. Ideali bus dieta, paremta baltymais ir sumažintu angliavandenių vartojimu. Dėl sielos harmonijos šio tipo moterims būtina save apsupti gražiais daiktais. Namuose turi būti kaip įmanoma daugiau gėlių ir aromatinių žvakių. Kaip fiziniai užsiėmimai puikiai tiks jėgos treniruotės (kūno rengyba).

3. Kriaušė (dominuoja kiaušidės)

Išvaizda. Šio tipo atstovės turi klasikinę moterišką figūrą su siaura viršutine dalimi, apvaliomis šlaunimis ir sėdmenimis. Siluetas primena kriaušę. Svoris pradeda kauptis ant šlaunų, o talija ir pilvas apvalėja paskutiniai. Yra polinkis į celiulitą.

Charakteris. Šios moterys labai rūpestingos, geraširdės ir jautrios. Jos lengvai randa kalbą su naujais žmonėmis, tarsi jaustų jų mintis ir norus. Dėl lėtos medžiagų apykaitos galima pastebėti tam tikrą išorinį abejingumą, bet tai apgaulingas įspūdis, nes tokios moters viduje slepiasi tikra emocijų audra.

Rekomendacijos. Renkantis maisto produktus reikėtų atkreipti dėmesį į vaisius ir daržoves, o taip pat lengvus baltymus. Sviestą, margariną, padažus, šokoladą ir makaronus geriau pamiršti. Dėl psichologinio komforto būtinas bendravimas. Venkite vienatvės, bet laikykitės toliau nuo agresyvių ir nervingų žmonių. Kvėpavimo pratimai ir joga padės atsikratyti įtampos ir sukaupti teigiamos energijos. Nepamirškite, kad jūsų lėtesnė medžiagų apykaita, todėl būtini fiziniai krūviai, ypač ištvermės pratimai.

4. Obuolys (dominuoja antinksčiai)

Išvaizda. Viršutinė kūno dalis pastebimai stambesnė už apatinę. Šio tipo moterys turi plačius pečius, didelę krūtinę, nedidelius sėdmenis, stiprias rankas ir kojas. Daugeliu atvejų šio tipo moterų oda iš prigimties stangri, nelinkusi į celiulitą. Priaugant svorio pirmiausia riebalai kaupiasi ant krūtinės, rankų ir pilvo.

Charakteris. Tokios moterys turi aiškiai išreikštas lyderio savybes, labai greitai priima sprendimus, yra savarankiškos ir atsakingos. Bet turi trūkumą – nežino saiko nei dirbdamos, nei ilsėdamosi, nei valgydamos, nei sportuodamos.

Rekomendacijos. Joms idealiai tinka vegetariška mityba. Kartais reikia atsijungti nuo savo rūpesčių ir išmokti džiaugtis paprastais dalykais. Geriausias būdas palaikyti formą – plaukimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.