5 geriausi mokytojai pagal Zodiako ženklą

Kas yra geras mokytojas? Tą nulemia daugybė skirtingų savybių ir jų kombinacijų. Bet daugelis sutiks, kad pagrindinės gero mokytojo savybės yra dvi: jis turi perteikti žinias ir nepalaužti savo mokinio asmenybės.

 Mokytoja.<br> 123rf nuotr.
 Mokytoja.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2023, 1:24 PM, atnaujinta Sep 20, 2023, 1:25 PM

Štai Zodiako ženklai, kurie geba būti tokiais mokytojais.

Šaulys

Šis ženklas mėgsta įgyti žinias ir jomis dalintis. Šaulys sugeba patraukliai dėstyti bazinę programą, o taip pat noriai dalinasi su auditorija asmeniniais pamąstymais ir įdomiais faktais. Šaulys gali būti ne tik mokytoju, bet ir auklėtoju savo mokiniams, ne tik aiškindamas dalyką, bet ir užsiimdamas asmenybės ugdymu.

Jis gana lojalus, turi humoro jausmą, sugeba susitvarkyti su nenuoramomis ir užsispyrėliais. Šauliui svarbu, kad mokymo procesas būtų įdomus ir patrauklus. Dėl to jis gali naudoti daugybę papildomos medžiagos, taip pat noriai vesti pamokas už klasės ribų, organizuoti išvykas su mokiniais.

Mergelė

Niekas taip nepaaiškins dalyko subtilybių, kaip Mergelė. Aiškindama ji kreipia dėmesį į svarbias detales, puikiai supranta, kur reikia sustoti ir pasigilinti. Su mokytoja Mergele net pats didžiausias kietakaktis sugeba suprasti dalyką – Mergelė moka paprastai paaiškinti bet ką.

Toks mokytojas ir gana reiklus – juk tiek įdeda savęs aiškindamas! Mergelė punktuali, dėmesinga, apdairi ir teisinga. Ji tuščiai nešvaisto savo ir kitų laiko, kruopščiai tikrina namų užduotis ir mato viską, kas vyksta klasėje. Ją apgauti vargu ar pavyks. Užtat mokymasis su Mergele palieka tvirtas žinias.

Jautis

Jautis garsėja geležine valia ir atkaklumu. Perduodamas mokiniams žinias jis žiūri, kad tos žinios kaip reikiant įsitvirtintų jų galvose. Be to, Jautis labai kantrus – tai padeda jam suprantamai išaiškinti medžiagą, esant reikalui jis ramiai grįžta prie nesuprasto momento.

Jautis ne tik suteikia teorinę bazę, bet ir duoda postūmį praktiškai pritaikyti tai, ko mokoma. Savo pamokas jis sustiprina paprastais ir suprantamais pavyzdžiais. Taip pat labai tikėtina, kad Jautis pasirūpins aplinka, kurioje vyksta mokymas – pasistengs ją padaryti maksimaliai komfortišką. Taikus Jautis moka bendrauti su savo mokiniais ir juos atjausti.

Svarstyklės

Svarstyklės gali tapti puikiu pedagogu. Jos visada kontroliuoja save, kad nepersistengtų. Svarstyklių mokymo procese bus ir rimtoji dalis, ir poilsio minutė. Jos pasistengs neapkrauti auditorijos sunkiai suprantamais dalykais, pasistengs subalansuoti pamokos planą. Ir, labai tikėtina, paprašys gįžtamojo ryšio – kreipsis į mokinius ir klaus, kaip jie supranta medžiagą.

Svarstyklės gražiai ir protingai kalba, žvelgia į aptariamą dalyką iš skirtingų pusių. Jos objektyvios, taktiškos, pagarbiai bendrauja su visais. Leidžia mokiniams turėti savo nuomonę. Klaidas Svarstyklės nurodo švelniai – nebaksnoja mokinio, o nukreipia jį. Jos su malonumu parengia mokiniams gražią patrauklią medžiagą ar net suburia visą klasę išvykai į kultūrinę vietą, pavyzdžiui, teatrą. Mokytojas Svarstyklės mokiniams ugdo kritinį mąstymą.

Vandenis

Vandenis su savo mokiniais gali tapti gera komanda. Jo tikslas – išvesti mokinius kitapus visuotinai priimto supratimo ribų, praplėsti jų akiratį, duoti šviežių idėjų ir įkvėpti. Jis gali nutolti nuo tradicinės programos, jeigu palaikys ją pasenusia ir nenaudinga.

Yra tikimybė, kad net išoriškai toks mokytojas skirsis nuo savo kolegų – jis nenorės kartoti tradicinio pedagogo įvaizdžio su pilku kostiumu ir akiniais. Užsiėmimai su Vandeniu mokiniams gali tapti mokymusi ir pramoga tuo pat metu. Jis noriai taiko naujas mokymo metodikas ir rengia užklasinius užsiėmimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.