2 šalčiausios motinos pagal Zodiako ženklą

Emocinis šaltumas ir motinystė – viena kitai prieštaraujančios sąvokos. Bet šeiminių santykių kontekste mes ne taip ir retai susitinkame su tokiais žmonėmis.

 Mama ir dukra.<br> 123rf nuotr.
 Mama ir dukra.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2024, 10:09 AM

Tiesa, negalima vienareikšmiškai sakyti, kad tai blogai. Šalta motina – ne ta, kuri nemyli savo stebuklo, o ta, kuri sugeba bendrauti su vaiku nedemonstruodama švelnumo. Švelnybių demonstravimas be priežasties – ne jai. Ji gali būti reikli, abejinga, išlaikanti atstumą, bet duodanti augančiai kartai naudingas pamokas.

Štai pora Zodiako ženklų, kurių atstovės dažnai būna kaip tik tokios motinos.

Ožiaragis

Ožiaragio savybės – visiška priešingybė motiniškumui, kurį įkūnija Vėžio ženklas priešingame Vėžio-Ožiaragio ašies gale. Motinystės atmosfera – tai minkštumas, ašaringumas, jausmingumas, komfortas, rūpestis, empatija ir švelnumas – yra būdinga daugeliui Vėžio ženklo moterų.

Ožiaragio atmosferą išreiškia visai kitos charakteristikos – disciplina, santūrumas, šaltis, sausumas, askezė, reiklumas. Ožiaragis asocijuojasi su griežta hierarchija ir praktiškai karine tvarka, darbu ir ištverme.

Bet visa tai – tik teorija apie ženklų atmosferą. Realiame gyvenime tai gali pasireikšti tuo, kad motina su aiškiai išreikšta Saturno arba Ožiaragio įtaka tinkamai neatsiliepia į emocinius vaiko poreikius, tiesiog jų nejaučia. Jai gali atrodyti, kad ne laiku ir ne vietoje rodomas švelnumas išlepins vaiką ar išklibins jos padėtį šeimoje, padarys ją labiau pažeidžiamą, neautoritetingą.

Tokia mama gali reikalauti iš vaiko griežtai vykdyti pareigas, kurių ji sugeba sudaryti visą sąrašą, pradedant mokymusi, baigiant grindų plovimu namuose. Jos auklėjimas grūdina vaiką, daro jį savarankišką ir prisitaikiusį prie gyvenimo.

Bet Ožiaragio reiklumas neturi peržengti sveiko proto ribų – bandydamas įpaišyti į savo sistemą visus ir viską, Ožiaragis rizikuoja atstumti nuo savęs artimuosius ir likti visiškai vienas.

Mergelė

Mergelė rodo meilę veiksmais, o ne žodžiais. Šis ženklas išsiskiria organizuotumu, tvarkingumu, intelektualumu, kategoriškumu, polinkiu viską vertinti protu, o ne širdimi. Tai didysis tvarkdarys, amžinai visur ir viską vertinantis ir taisantis.

Motina su išreikštais Mergelės požymiais taip pat gali prisiimti disciplinuotojos vaidmenį. Bet, skirtingai nuo Ožiaragio, ji lankstesnė ir geba priimti aplinkybes, prisitaikyti prie jų. Ožiaragis šiuo atžvilgiu sunkesnis, pasaulis turi taikytis prie jo, o ne priešingai.

Motinos vaidmenyje Mergelė gali būti ūkiška ir apdairi. Ji žino, kad yra atsakinga už bazinių savo namiškių poreikių patenkinimą, tokių, kaip jaukumas, maistas, švara ir t.t. Mergelė niekada neleidžia emocijoms paimti viršų prieš sveiką protą.

Būdama atsakinga, kartais net per daug, Mergelė skiria visas jėgas, kad taptų idealia vykdytoja. Jos meilė ir rūpestis pasireiškia tarnavimu savo artimiesiems. Ir kartais jo visai užmiršta, kad jos atsipalaidavimas, dvasinė šiluma ir emocinis reagavimas gali būti daug reikalingesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.