Apkabinimas atgaivina širdį

Kai neįstengiame susitaikyti su mus supančia netiesa, kai nutinka kas nors negera, kai gyvenimas atrodo svetimas ir priešiškas, Marko Nepo „Pabudimo knyga“ išmintingais žodžiais ir meditacijomis gali vėl mus sutaikyti su savimi ir visu pasauliu. Amerikietis M. Nepo kviečia kartu ieškoti atsakymų, kaip gyventi gyvenimą, kurio norite, būnant gyvenime, kurį gyvenate.

Išgyvendamas skausmą po skausmo, įtampą po įtampos mokausi, kad kai visos mano strategijos žlugs, meilės jėga lauks ne derybų, o rezultato.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Išgyvendamas skausmą po skausmo, įtampą po įtampos mokausi, kad kai visos mano strategijos žlugs, meilės jėga lauks ne derybų, o rezultato.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-06 11:59, atnaujinta 2018-03-18 09:35

„Pabudimo knyga“ – išminties knyga, kur kiekvienai dienai skirtas atskiras tekstas ir pratimai, skirti mūsų dvasios treniravimui. Ši knyga buvo atsidūrusi „New York Times“ bestselerių sąrašo viršūnėje.

Nuliūdusiems ir nusivylusiems, ieškantiems ramybės ir gyvenimo prasmės ją reikėtų atsiversti kiekvieną dieną, ieškant paramos ir nušvitimo, dvasinės ramybės ir darnos.

Lrytas.lt pateikia tekstą iš knygos, skirtą liepos 6 dienai ir kviečia ilgąjį savaitgalį pradėti apmąstymu.

Liepos 6

Liudyti ir apglėbti

Lygiai kaip vasaros šiluma skatina cikadą griežti, taip ir buvimas apkabintam atgaivina širdį.

Modernieji laikai mus jėga pavertė žmonėmis, apsėstais būtinybės išspręsti problemas, bet kai gyvenimas nugeni mumyse viską, kas nebūtina, paaiškėja, kad didžiausių širdies ir dvasios kančių neįmanoma sušvelninti, jas galima tik liudyti ir laikyti apglėbus.

Nuolat su tuo kovoju. Neseniai grįžęs po dviejų savaičių kelionės išgirdau su meile ištartus švelnaus draugo žodžius: „Aš tavęs pasiilgau.“ Ir iš karto ėmiau ieškoti būdų, kaip sušvelninti šį jausmą – gal apriboti keliones, dar dažniau skambinti? Pirma mintis buvo pakeisti savo įprastą elgesį, nebevažinėti, užuot tiesiog skvarbiai pajutus, kad esu mylimas ir manęs pasiilgstama.

Šis refleksas viską išspręsti, išgelbėti ir sutvarkyti dažnai atitveria mus nuo akimirkos švelnumo. Juk dažnai intymumą sukelia ne pastangos pašalinti skausmą, bet jo išgyvenimas drauge; ne išeities ieškojimas, o buvimas kartu. Pasitikėjimas ir artuma padidėja, kai žmogus apkabina kitą ir pats yra apkabinamas – emociškai ir fiziškai.

Išgyvendamas skausmą po skausmo, įtampą po įtampos mokausi, kad kai visos mano strategijos žlugs, meilės jėga lauks ne derybų, o rezultato; trokš susitaikymo vieno su kitu, o ne kito žmogaus problemų sprendimo; sieks ne pakeisti ir palenkti sau tuos, kuriuos mylime, o išklausyti juos ir sustiprinti.

- Tyliai sėdėkite ir prisiminkite draugo ar mylimo žmogaus situaciją, kurią norėtumėte pakeisti.

- giliai alsuokite ir susitaikykite su tuo, kad negalite už jį nugyventi jo gyvenimo.

- Todėl lėtai iškvėpkite ir pasilikite širdyje supratimą, ką jums reiškia mylėti šį žmogų.

- Iki galo iškvėpkite ir atsikratykite noro pašalinti jo skausmą.

- giliai įkvėpkite ir tiesiog apglėbkite šį žmogų su visu jo skausmu, priimkite jį į savo esybės centrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.