Penktadienio 13 diena pavojinga tik isterikams

Liepos 13 diena – penktadienis. Kai kurie tiki, kad sutapus velnio tuzinui su penktadieniu – diena tampa magiškai ypatinga. Tačiau psichiatrai gana skeptiškai žiūri į penktadienio 13 dieną. Anot jų, jokia skaičių magija nedaro įtakos pacientams, rašo Raut.ru

PIlnatis žmones veikia daug stipriau nei magiška penktadienio ir 13 mėnesio dienos kombinacija.<br>123rf
PIlnatis žmones veikia daug stipriau nei magiška penktadienio ir 13 mėnesio dienos kombinacija.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2012, 1:03 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:44 AM

„Mūsų pacientai labiau reaguoja ne į visokius prietarus, o į konkrečius gamtos ir atmosferos reiškinius. Pavyzdžiui, į atmosferos spaudimo pokyčius arba pilnatį, – sakė gydytojas psichiatras Olegas Dmitrijevas. – Ypatingai sunku būna psichinėmis ligomis sergantiesiems, ir, žinoma, mūsų gydytojams, per pilnatį. Nes, jei paprastai per dieną sulaukiama apie 60 iškvietimų, tai per pilnatį jų padaugėja iki 95. Tuomet medikų brigados beveik nespėja grįžti į stotį, kaip vėl yra kviečiami.“ Medikų pastebėjimais, penktadienį, 13 dieną dažniausiai kreipiasi impulsyvūs ir emocionalūs, o taip pat linkę į isteriją žmonės.

„Šie žmonės stiriau nei kiti reaguoja į bet kokį, net menkai reikšmingą įvykį, nutikusį šią dieną“, - pareiškė psichiatras.

Pagal prietarus bet kurio mėnesio penktadienio 13 diena laikoma ypatingai magiška diena. Galvojama, kad tą dieną reikia būti itin pasiruošusiems nemalonumams ir saugotis nelaimių. O medicinos sferoje į tą dieną žiūrima kaip į vieną iš fobijų, kuri sudėtingai vadinasi paraskavidekatriafobija. Beje, anot žinomo amerikiečių psichoterapeuto Donaldo Dorsey, jei šį terminą sugebėsite pasakyti vienu atsikvėpimu, tai jūsų baimė dėl penktadienio 13 dienos išnyks pati savaime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.