Kaip atskirti draugą nuo priešo?

Žmogaus kūnas „kalba“, siunčia signalus, kuriuos galima ir reikia mokytis atpažinti. Bendraujant, mimika ir gestais perduoda jausmai, kuriuos jaučia vyras ar kolega.

Patyrusiam stebėtojui nesudėtinga bus suprasti, ką iš tikrųjų pasako jam pašnekovas.<br>123rf
Patyrusiam stebėtojui nesudėtinga bus suprasti, ką iš tikrųjų pasako jam pašnekovas.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2012, 9:06 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:32 AM

Patyrusiam stebėtojui nesudėtinga bus suprasti, ką iš tikrųjų pasako jam pašnekovas. Kam reikalingos neverbalinės kalbos žinios? Gestai padeda ne tik išlukštenti nepažįstamus ar pažįstamus žmones, bet ir pagerinti santykius šeimoje, su partneriu ar su bendradarbiais.

Bendraujant su moterimi

Bendraujant su moterimi (tai gali būti kolegė ar draugė) svarbu atkreipti dėmesį į jos rankas. Bet to, ir jos šypsena neturėtų išmušti iš vėžių: 1. Jei moteris viena ranka pridengia kitą, tai - ženklas, kad pašnekovė kažką nutyli. 2. Jei viena ranka nuolat „diriguoja“ - signalas, kad moteris įpratusi brautis į svetimą teritoriją. Paprastai, kai taip aktyviai gestikuliuojama, kitam pašnekovui norisi užsidengti nuo įsibrovimo. „Gindamosios“ moterys neretai užsikelia koją ant kojos. 3. Jei kalbantysis laiko delnus į viršų, byloja apie pasitikėjimą partneriu.

4. Judesys ranka iš viršaus žemyn sako tvirtą „ne“. Tas ženklas taip pat reiškia, kad pašnekovas suprato, jog jam meluojama.

5. Ko gero daugeliui žinoma uždara poza, kai rankos sukryžiuojamos ant krūtinės. Ši poza liudija ne tik, kad moteris atsitveria nuo partnerio, bet ir tai, kad tai moteriai nepavyks įrodyti savo tiesos.

Apie tikrą, o ne apsimestinį susidomėjimą partneriu nusako tokie gestai:

1. Kiek palinkusi galva.

2. Atviras žvilgsnis.

3. Mimikos raukšlelės prie akių liudija, kad šypsena – nuoširdi. O prievarta šypsantis aplink akis nesusidaro raukšlių.

Bendraujant su vyru

Kaip išsiaiškinti, ar moteris įdomi vyrui? Jei partneris nesąmoningai kopijuoja visus moters gestus tarsi veidrodis, jis akivaizdžiai susidomėjo ja ir nori tęsti bendravimą. Nereikėtų abejoti, pataikyta tiesiai į dešimtuką.

Taip pat padės sužinoti, meluoja vyras ar kalba tiesą, tokie gestai: 1. Jei vyras žiūri į kairės pusės viršų, tarsi norėdamas kažką prisiminti, jis akivaizdžiai nori kažką sumeluoti.

2. Jei partneris žiūri į dešinę aukštyn, tai jis pasirengęs iškloti visą teisybę. Kalbantis su viršininku

Bendraujant su viršininku patartina sėdėti taip, kad viena koja būtų kiek pastatyta į priekį, o svoris perkeltas ant kitos kojos. Rankos sukryžiuotos. Tokia poza liudija, kad moteris pasitiki savimi, ji visur ir visada laimi. Negalima sėdėti suglaudus kojų, dokumentus laikyti rankoje, o knyga, aplanku uždengti krūtinės. Tokia poza byloja, kad žmogus nepasitiki savo jėgomis.

Beje, vienas ir tas pats gestas gali reikšti ir teigiamą, ir neigiamą reikšmę, priklausomai nuo to, kas juo naudojasi ir kur. Todėl reikėtų įsidėmėti kai kuriuos gestus, naudojamus kitose šalyse. 1. Didysis pirštas iškeltas aukštyn, kiti pirštai sugniaužti į kumštį – tas gestas daugeliui pažįstamas kaip pritarimas, „puiku“. Brazilai naudoja tą gestą kaip dėkingumą, prancūzai taip praneša, kad jie turi mylimą moterį.

2. Kai du pirštai sujungti ratu, o trys likusieji pakelti į viršų prancūzams reiškia „beprasmiška“. Nors daugelyje šalių tas gestas nepadorus.

3. Pergalės ženklas (du pirštai į viršų) – daugelyje šalių tai - laimėjimo ženklas. Tačiau, jei pirštai nukreipti aukštyn, australiečiams ir britams jis reiškia ir „atstok“. Ranką paspaudžia vienas kitam ne tik vyrai, bet ir moterys, bet tai gali taip pat daug ką pasakyti apie žmogų. Todėl reikėtų išmokti teisingai paspausti ranką:

1. Prieš ištiesdami ranką, pirmiau pažiūrėkite žmogui į akis. Tai liudija apie susidomėjimą juo.

2. Paspausti ranką reikia užtikrintai, tvirtai, o tai reiškia ir palankumą, ir pagarbą. O jei tik lengvai paliesite pirštais, tai pašnekovas pagalvos, kad jam jaučia priešiškumą arba nepasitiki juo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.