Santykių gerovė priklauso nuo moters elgesio konfliktuojant

Kiekviena moteris santykiuose su partneriu neišvengia konfliktų. Taip pat ir su artimais žmonėmis. Nepaisant to, kad ir specialistai pripažįsta, jog patriukšmauti kartais būna visai naudinga, paprastai barnius ir nesutarimus lydi stiprūs emociniai išgyvenimai. Todėl sunku išlaikyti psichologinę pusiausvyrą ir nepabloginti santykių. Tačiau britų psichologijos specialistų tvirtinimu, reikalo esmė ne pačiuose konfliktuose, o kaip moterys elgiasi konfliktuodamos, rašo Independent.co.uk.

Kiekviena moteris santykiuose su partneriu neišvengia konfliktų.<br>123rf
Kiekviena moteris santykiuose su partneriu neišvengia konfliktų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2012, 9:20 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:32 AM

Tyrimo vadovė, klinikinė psichologė, dr. Cecilia d‘Felice, išanalizavusi su kolegomis šį klausimą, priėjo prie išvados, kad argumentus, kuriuos paprastai moteris pateikia vyrui konflikto metu, galima padalinti į vadinamuosius konstruktyvius ir destruktyvius. Jei pirmieji padeda atrasti teisingą sprendimą ir pasiekti kompromiso, tai vien išvados iš prielaidų, kurios ir priklauso antrai kategorijai, nieko gero neduoda. Be to, emocijų proveržio metu moterys neretai griebiasi destruktyvių argumentų, taip norėdamos išreikšti savo jausmus ir tuo pačiu išprovokuoti atsakomąją partnerio reakciją ir agresyvumą.

Anot dr. C.d‘Felice, moterys bendraudamos su vyrais turėtų vengti kai kurių elgesio modelių. Pirmiausiai jokiu būdu negalima daryti iš savęs aukos, nes tai tik dar labiau piktina vyrus. Taip pat nereikėtų konfliktuojant nutylėti problemų, nes jos niekur nedingsta ir, anksčiau ar vėliau, vis tiek reikės jas išspręsti. „Todėl geriausiai būtų suimti save į rankas ir kuo ramiau aptarti susiklosčiusią situaciją. O po to pasistengti pasidaryti teisingas išvadas ir panaudoti jas savo partnerystės gerovei“, - teigė tyrimo vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.