Kokie žmonės gali apsieiti be sekso?

Aseksualai – toli gražu ne naujas reiškinys žmonijos istorijoje. Prieš pora amžių buvo aukštinami tie, kurie nusinešdavo į kapus savo nekaltybes. O našlės, likusios be vyrų, bet taip daugiau niekada ir neprisileisdavusios prie savo kūno kito vyro, taip pat buvo gerbiamos. Tuo metu Anglijoje visiškai rimtai buvo manoma, kad padoriai moteriai tiesiog nederėtų jausti sekso malonumo. Nes orgazmas – vien prasčiokių reikalas. Dabar visus pasaulio aseksualus vienija organizacija „Asexual Visibility and Education Network“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2012, 7:48 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:10 PM

Rašytojos Jane Austen ir Emily Bronte taip ir mirė nepažinusios kūniškos meilės. Tačiau tarp aseksualų nemažai ir vyrų: Friedrichas Nietzsche, Arthuras Schopenhaueris, didis pasakų kūrėjas Hansas Christianas Andersenas taip pat mirė nepraradę nekaltybių. Taigi, kas tie žmonės, galintys apseiti be sekso? Psichologai padalino aseksualus į keturias grupes.

1. Patologiniai vienišiai

Užkietėję intravertai, kurių iš prigimties silpnas libido ir patiriantys panišką baimę vien pagalvoję, kad kažkas gali prasiskverbti į jų vidinį pasaulį. Todėl jie verčiau įsigyja katiną ar šunelį, kad tik niekas negadintų nuotaikos vien savo buvimu šalia.

Nepaisant to, 99 proc. atvejų tokių aseksualų pozicija ir vidinis pasaulis verti pagarbos. Bet kuriuo atveju, jų požiūris į seksą nė kiek ne prastesnis, nei tų, kurie siekia turėti kuo daugiau sekso partnerių.

2. Idėjiniai kovotojai

Tai daugiausiai feministinių organizacijų aktyvistės, kurias žeidžia vien mintis, kad vyras gali naudotis jų kūnais. Tai gana kukliai pasakyta. Juk feministės neigia vyrus ne tik kaip sekso partnerius, bet ir kaip mėgstančius dominuoti visuomenėje.

Kovojantys dėl kurios nors idėjos - iš esmės verti pagarbos ir protingi žmonės, tačiau kartais ir protingų žmonių galvose gimsta sveiku protu nesuvokiamos idėjos.

3. Darboholikai, siekiantys materialinės gerovės

Kitaip tariant, tai – emociniai impotentai. Juk seksas reikalauja energijos, o iš kur jų paimti, jei visas jėgos atiduodamos darbui ar kuriai nors kitai veiklai.

Darboholikai paprastai neafišuoja,, kad jų santuokinės ar viengungiškos lovos – tuščios ir šaltos. Tačiau, deja, šios kategorijos atstovų - daugiausiai ir jų gretos vis didėja. Šiuo atveju sekso atsisakoma tik dėl materialinės gerovės ir noro užsidirbti kuo daugiau pinigų.

4. Sąmoningi aseksualai

O štai ši grupė bene įdomiausia. Neretai sąmoningai atsisako sekso tie, kurie padaro jame daug neleistinų klaidų arba įsitikina, kad seksas ne jo galimybėms ir jėgoms. Arba kurį laiką atsisako sekso ir laukia stebuklo... Prie tokių galima priskirti dar vieną kategoriją: kūrybinius žmones, kurie sąmoningai aukoja seksą, nes visus savo talentus skiria kūrybai. Ko gero tuos žmones galima palyginti su darboholikais, tačiau verti didesnės pagarbos, nes aukoja savo gyvenimą ne materialinei gerovei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.