Lapkritį gimę žmonės uždirba daugiausia

Metų pradžioje gimusiems vaikams geriau sekasi mokykloje, tačiau tie, kas gimsta metų gale, paprastai uždirba daugiausiai. Tai parodė naujausia švedų informacijos bendrovės „Infotorgs“ atlikta studija.

Metų pradžioje gimusiems vaikams geriau sekasi mokykloje, tačiau tie, kas gimsta metų gale, paprastai uždirba daugiausiai.<br>123rf
Metų pradžioje gimusiems vaikams geriau sekasi mokykloje, tačiau tie, kas gimsta metų gale, paprastai uždirba daugiausiai.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

Nov 5, 2012, 3:45 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:37 PM

Turtingiausi - gimę metų gale

Tai ne pirmasis kartas, kai mokslininkai tiria, ar tai, kaip žmogui seksis ateityje, priklauso nuo to, kurį mėnesį jis gimęs.

Mokslininkai įrodė, kad mūsų gimimo mėnuo lemia ir tai, kokią profesiją mes pasirinksime bei kokiomis ligomis dažniau sirgsime.

Naujausių tyrimų metu pastebėta, kad daugiausiai uždirba gimusieji lapkritį. Po jų seka gimusieji spalį ir gruodį.

Antai vienas iš turtingiausių pasaulio žmonių Billas Gatesas gimė spalio pabaigoje.

Tie patys mokslininkai pastebėjo ir tai, kad lapkritį bei gruodį vaikų gimstamumas būna mažesnis. „Vaikams, gimusiems sausį, geriau sekasi mokykloje, nei gimusiems gruodį. Bet darbo rinkoje viskas apsiverčia“, - sakė Björnas Öckertas, Švedijos darbo rinkos ir išsimokslinimo politikos atestavimo instituto atstovas.

Manoma, kad tam, kaip vaikui seksis mokykloje, turi įtakos ir mokslo metų pradžios politika. Tarkime, Švedijoje gimę metų pabaigoje būna jauniausi klasėje. Tuo galima paaiškinti, kodėl metų gale gimusiems švedams mokslai sekasi prasčiau.

Menininkų mėnuo - vasaris

Pernai Didžiosios Britanijos mokslininkai tyrė, ar gimimo mėnuo turi įtakos renkantis profesiją. Nacionalinio Didžiosios Britanijos statistikos biuro atlikto tyrimo rezultatai nustebino. Pasirodo, tai, ką žmonės renkasi dirbti, irgi priklauso nuo to, kada jie gimę.

Sausį gimusieji dažniausiai tampa šeimos gydytojais ir skolų išieškotojais. Tačiau šį mėnesį atėję į pasaulį retai renkasi darbą su metalo plokštėmis.

Tarp gimusiųjų sausį - daugiausiai paauglių motinų.

Be to, šį mėnesį gimusieji dažniau suserga Alzheimeriu, Krono liga ir epilepsija.

Gimusieji vasarį turi didesnes galimybes tapti menininkais ir eismo reguliuotojais, bet rečiau - fizikais. Taip pat pastebėta, kad vasarį gimę žmonės labiau linkę į narkolepsiją.

Apskritai, gimusieji žiemą dažniau suserga šizofrenija, maniakine depresija ir yra alergiški maistui.

Lakūnai gimsta kovą

Pasaulį išvydusieji kovo mėnesį dažniausiai tampa lakūnais ir muzikantais.

Švenčiančių gimtadienius balandį ir gegužę yra tarp įvairių profesijų atstovų. Pastebėta, kad balandį daugiau gimsta ir diktatorių ar revoliucionierių. Šį mėnesį į pasaulį atėjo Adolfas Hitleris, Vladimiras Iljičius Leninas ir Saddamas Huseinas.

Gimę balandį dažniau kenčia nuo valgymo sutrikimų, alkoholizmo ir Parkinsono ligos.

Tuo tarpų gegužė - iškilių politikų gimimo mėnuo. Šį mėnesį gimė buvęs JAV Prezidentas Johnas F. Kennedy ir buvęs Didžiosios Britanijos Premjeras Tony Blairas.

Pastebėta, kad gimusieji pavasarį labiau linkę į savižudybes ir anoreksiją, taip pat dažniau kenčia nuo užkratų, astmos, autizmo, šizofrenijos ir Alzheimerio ligų.

Mokslininkai mano, kad tolesnei žmogaus sveikatai įtakos turi mamos buvimas saulėje nėštumo metu. Saulės šviesa padidina vitamino D kiekį kūne, kurio stygius pirmaisiais gyvenimo mėnesiais, gali atsiliepti ir ateityje.

Vasarą gimsta daugiau trumparegių

Gimusieji vasarą rečiau tampa futbolininkais ar dantistais.

Tarp gimusiųjų birželį - nemažai Nobelio premijos laureatų bei vykdančiųjų direktorių. Gimusieji birželį dažniau kenčia nuo diabeto ir išsėtinės sklerozės.

Tarp gimusiųjų liepą itin gausu mūrininkų, mašinistų ir menininkų. Mūrininkų daug ir tarp gimusiųjų rugpjūtį. Šį mėnesį dažniau gimsta ir kirpėjai.

Pastebėta, kad rugpjūtį gimusiems vaikams mokslai neretai sekasi prasčiau. Teigiama, kad gimę vasarą žmonės yra didesni optimistai. Tačiau, kaip parodė Izraelyje atlikti karių tyrimai, liepą ir birželį gimsta ir daugiau trumparegių.

Rudenį gimsta sportiškesni

Daugiausiai sportininkų gimsta rugsėjį. Šį mėnesį dažniau gimsta ir fizikai. Kur kas rečiau gimusieji rugsėjį rinksis mūrininko arba kirpėjo darbą. Gimusieji spalį, anot tyrėjų, paprastai gyvena ilgiausiai.

Spalį gimsta nemažai politikų. Šį mėnesį gimė net du Didžiosios Britanijos premjerai: dabartinis - Davidas Cameronas ir Geležine ledi vadinta Margareth Thatcher.

Serijinių žudikų daugiausiai gimsta lapkritį. Britai mokslininkai suskaičiavo net septyniolika šį mėnesį gimusių serijinių žudikų.

Lapkritį gimusieji, pasak mokslininkų, dažniau kenčia nuo šizofrenijos ir yra didesni pesimistai.

Beje, jei gimėte rudenį, rizikuojate tapti ilgaamžiais. Dar 2002 metais Vokietijos demografinių tyrimų instituto mokslininkai nustatė, kad gimę rudenį žmonės gyvena ilgiau, o senatvėje serga mažiau, nei gimusieji pavasarį.

Taip pat rudenį gimę žmonės yra sportiškesni už gimusius pavasarį.

Pranašų ir diktatorių mėnuo

Dantistų daug tarp gimusiųjų gruodį. Taip pat gruodį daugiau gimsta pranašų ir diktatorių, tarp kurių ir Josifas Stalinas bei Mao Zedong'as.

Oksfordo universiteto mokslininkas Russellas Fosteris sakė, kad, nors ir atrodo absurdiška, tačiau mėnuo, kurį vaikai gimsta, lemia, kaip ilgai jie gyvens, kokį ūgį pasieks, kaip jiems seksis mokykloje, koks bus jų kūno masės indeksas suaugus, ar tai bus pelėdos, ar vyturiai, kokios ligos juos kamuos ir panašiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.