Šešios sėkmės strategijos 2013 metams

Kaip manote, ką jums atneš 2013-ieji? Ką jūs darysite kitaip šiais metais? – klausia psychologytoday.com. Psichologė Paula Davis-Laack pateikia patarimų, kurie gali padėti pakreipti likimą norima linkme, išvengti streso ir patiems emociškai sustiprėti.

Žmonės gali valdyti likimą. Tačiau, ką reikia daryti, ka 2013-ieji būtų sėkmingi?<br>123rf
Žmonės gali valdyti likimą. Tačiau, ką reikia daryti, ka 2013-ieji būtų sėkmingi?<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 4, 2013, 5:07 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:34 AM

1. Puoselėkite ryšius su artimaisiais, kompetenciją ir pasirinkimo laisvę. Prisiminkite, kad pinigai, automobiliai ir nauji rūbai nesuteiks tokios laimės, kaip motyvacija keisti savo gyvenimą. Pasak psichologų Edwardo Decio ir Richardo Ryano, jeigu norite švytėti džiaugsmu, jums reikėtų atkreipti dėmesį į savo santykius su artimaisiais ir draugais, tobulėti savo profesinėje srityje ir jausti visišką laisvę rinktis tai, kas jums arčiausiai širdies.

2. Valdykite stresą. Žmonės stresą patiria skirtingai, todėl pirmiausiai turėtumėte perprasti, kokios situacijos labiausiai paveikia jūsų nervų sistemą. Gydytojos Stephanie McClellan ir Beth Hamilton išskyrė kelias streso rūšis.

Nuo 0 iki 60: Jūs esate visiškai ramus, tačiau į stresą reaguojate itin jautriai.

Stebėtojas: jūs jaučiatės taip, lyg gyventumėte burbule ir stebėtumėte, kaip gyvenimas praeina pro šalį.

Nuolatinė perkrova: jūs beveik visada patiriate stresą. Šio tipo žmonės dažnai sėdėdami trepsi kojomis, barbena pirštais į stalo paviršių ar griežia dantimis.

Avarija: stresas jus verčia sutelkti dėmesį į vieną dalyką ir nuolat siekti savo tikslo. Tačiau, vos tik stresas sumažėja, jūs sudūžtate lyg automobilis per avariją.

Nustatę, kokiai žmonių grupei priklausote, galite imtis priemonių suvaldyti savo stresą.

3. Nestokokite drąsos. Drąsos galima pasiekti tik nuolatiniu darbu. Tyrimai atskleidžia, kad drąsa egzaminų metu labiau praverčia nei aukštas intelekto koeficientas. Taip pat drąsiems žmonėms lengviau pasiekti karjeros aukštumų ar gauti norimą darbą.

Drąsūs žmonės neatsitraukia, kai jiems gyvenimas meta iššūkį, neleidžia klaidoms sugadinti jų reputacijos ir tiesiog nemeta to, ką pradėjo. Jei norite įgauti daugiau drąsos, praleiskite daugiau laiko su žmonėmis, kurie iš savęs ir savo komandos reikalauja aukščiausių pasiekimų.

4. Perpraskite, kaip įsisavinate informaciją. Ar triukšmas, aštrūs kvapai ir ryškios šviesos sukelia jums nepatogumų? Galbūt jūs pastebite įvairias smulkmenas, kurias aplinkiniai tiesiog praleidžia pro akis? Jeigu jūs į šiuos klausimus atsakėte teigiamai, jūs galite būt itin jautrus aplinkai žmogus. Tokie žmonės informaciją įsisavina daug geriau, labiau ją išanalizuoja. Tokiems žmonėms reikia miegoti ilgiau nei kitiems, gyventi tylioje vietovėje ir saikingai vartoti kofeiną.

5. Meskite sau iššūkį. Išdrįskite padaryti tai, ko visada troškote, tačiau kažkas jus visada sulaikydavo. Kai priimate iššūkius ir juos įgyvendinate, jūsų smegenys tarytum klausia: „Ką dar galiu padaryti?“

6. Siekite progreso, o ne tobulumo. Protingi žmonės suvokia, kad jų galimybes ir gebėjimus galima praplėsti. Jie yra labiau susirūpinę padaryti reikšmingą progresą, nei pasiekti tobulumą. Progresą padariusiam žmogui lengviau susidoroti su savo problemomis, nes jis labiau pasitiki savimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.