Keturi žingsniai susitaikymo su savimi link

Visos emocijos atkeliauja tiesiai iš sielos gelmių. Jas atstumdami žmonės atstumia patys save. Tai bėgimas, kuris neturi pabaigos, nes pabėgti nuo savęs tiesiog neįmanoma. Todėl reikėtų elgtis priešingai. Pripažindami savo jausmus jūs galite atrasti ramybę, harmoniją ir pasiruošti naujiems žygdarbiams, rašo psychologytoday.com. Vis dėlto susitaikymas su savo emocijomis gali būti sudėtingas, todėl siūlome išbandyti šiuos metodus.

123rf
123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 1, 2013, 3:00 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:31 PM

Pažinkite savo emocijas. Kai išgyvenate stiprius jausmus, pamėginkite sukoncentruoti savo dėmesį būtent į juos.

Atpažinkite savo jausmus. Emocijų pavadinimas gali būti daug sudėtingesnis nei jums atrodo. Dažnai mus užplūdę jausmai nebūna vientisi, jie būna sumišę su kitais. Todėl jūs privalote atskirti, ką tiksliai jaučiate.

Pasiduokite užplūdusioms emocijoms. Jų pažinimas – tai tik intelektualinis procesas. Štai sunkiausia yra pasiduoti savo jausmams. Tačiau tai būtina padaryti, jei norite išmokti dirbti su savo emocijomis.

„Susidraugaukite“ su savo emocijomis. Jei jau pasidavėte jausmams, tai ir susidraugaukite su jais, nustokite kovoti. Pasak psichologų, jei į jausmus žvelgsite kritiškai, jus tik dar labiau grauš sąžinė. Jūs galite sumažinti šią graužatį priimdami emocijas tokias, kokios jos yra.

Galiausiai, po visų šių žingsnių jūs išvystysite gailestingą savimonę. T. y. jūs pažinsite save, puikiai suvoksite savo mintis ir emocijas bei išmoksite savęs neteisti dėl to, ką jaučiate. Tai padės ne tik susitaikyti su savimi pačiu, bet ir priimti geresnius sprendimus.

Turite klausimų psichologui? Rašykite mums psichologas@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.