Patarimai, kaip intravertams pasiekti sėkmę

Intravertai – tai uždaro būdo, nelinkę tuščiažodžiauti žmonės. Jiems patinka įsigilinti į juos supančius dalykus, o tai, šiuolaikiniame pasaulyje beveik neįmanoma. Todėl intravertams iškyla sunkumų net paprasčiausiose gyvenimiškose srityse. Psychologytoday.com pateikia šešis patarimus, kaip intravertams pasiekti sėkmę.

Intravertai – tai uždaro būdo, nelinkę tuščiažodžiauti žmonės.<br>123rf
Intravertai – tai uždaro būdo, nelinkę tuščiažodžiauti žmonės.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2013, 10:00 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:23 PM

1. Savo temperamentą ir asmenybės tipą pradėkite vertinti teigiamai

Dažnai žmonės gėdijasi, net patys to nesuprasdami, esantys intravertai. Nebūtina manyti, kad uždaras būdas yra vertybė, tačiau reikia suprasti, kad tai toli gražu nėra yda. Išmokite nekritikuodami pažinti save.

2. Būkite pasiruošę ryžtingai veikti

Didžiausia sėkmė aplanko tik tuos, kurie imasi ryžtingų veiksmų. Štai čia susidaro uždaras ratas, mat kuo dažniau aplanko sėkmė priėmus greitus sprendimus, tuo lengviau veikti ryžtingai.

3. Intravertai nėra pilka masė

Yra skiriami keli intravertų tipai. Vieni jų energijos „pasikrauna“ likę vienumoje arba su labai artimu žmogumi. Kiti yra linkę įsigilinti į gautą informaciją ir tik po to atsakyti. Pavyzdžiui, ekstravertas gali perskaityti tinklaraščio įrašą ir iškart jį pakomentuoti, o intravertui prireiks laiko apmąstymams. Tik vėliau jis galės pakomentuoti perskaitytą tekstą.

Kadangi visi intravertai yra skirtingi, jūs galite remtis tik tais patarimais, kurie jums atrodo naudingi, ir ignoruoti tuos, kurie neatrodo verti dėmesio.

4. Intravertiškumo ir nepasitikėjimo savimi skirtumai

Savimi pasitikintys žmonės tiki savo jėgomis ir tuo, kad juos mėgsta aplinkiniai. Jei jums trūksta vieno iš šio pasitikėjimo savimi komponentų, vertėtų dirbti ties šia sritimi, o ne teisintis, kad esate uždaras žmogus.

5. Supraskite, kas jus veikia neigiamai

Pavyzdžiai: kai jus nutraukia, užkalbina kai bandote susikaupti, triukšminga aplinka, darbas didelėje grupėje, atsakinėjimas į žmonių klausimus socialiniuose tinkluose.

Išsiaiškinę, kas tiksliai jus erzina, galite bandyti išvengti tokių situacijų. Tarkime, kai jums įtemptai dirbant jus bando kažkas užkalbinti, paprašykite prieiti po 10 ar 15 minučių, kai būsite baigę darbą arba pasidarysite trumpą pertraukėlę.

6. Tikėkite savimi

Pradėkite tikėti, kad galite tobulėti. Pavyzdžiui, patikėkite, kad jums pavyks sklandžiau bendrauti ar kalbėti prieš dideles auditorijas. Tyrimais įrodyta, kad žmonės, kurie tiki savo jėgomis, pasiekia daugiau.

Turite klausimų psichologui? Rašykite mums psichologas@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?