10 būdų, padedančių įveikti psichologines kliūtis

Kai susitinkate su kuo nors pirmą kartą arba einate į pasimatymą, pasistenkite vengti „pavojingų“ temų: religijos, politikos, ekonomikos. Net jei ruošiatės papasakoti ką nors neigiamo, kas su jumis buvo nutikę, pasistenkite baigti savo pasakojimą linksma gaida. Kitaip tariant, jums reikia parodyti savo pašnekovui, kad nesate vienas iš tų silpnų žmonių, kuriuos įveikė gyvenimo sunkumai. Visada gyvenime žmogui duodama antra galimybė ką nors padaryti ar pakeisti, tačiau rezultatas priklauso nuo to, kaip jūs ta galimybe sugebėsite pasinaudoti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-26 16:47, atnaujinta 2018-03-05 04:28

1. Meilikaukite

Meilikavimas gali būti gera priemone norint išspręsti problemas darbe. Ką besakytumėte, bet tai ir vienas iš veiksmingiausių būdų siekiant karjeros aukštumų.

2. Pasinaudokite žmogaus nuovargiu

Jei norite žmogaus ko nors paprašyti, tačiau nedrįstate, geriausia tai daryti tuomet, kai žmogus yra pavargęs. Jei pasakysite, kad pagalba reikalinga tiesiog dabar, dauguma žmonių sutiks padėti jau kitą dieną, - rašo mixstuff.ru.

3. Bendraukite vardais

Geriausias būdas padaryti gerą pirmą įspūdį - vadinti pašnekovą vardu. Nesvarbu, kokia kalba skambės vardas, pašnekovas bet kuriuo atveju bus pamalonintas. Vardas – tai svarbi ir neatsiejama žmogaus asmenybės dalis.

4. Nepertraukinėkite kitų

Norėdami padaryti žmogui įtaką, pasistenkite daugiau klausytis ir jokiais būdais nepertraukite jo. Nesvarbu, teisus pašnekovas ar ne, visada parodykite, kad jums įdomu. Galbūt tokiu būdu įgysite dar vieną ištikimą draugą.

5. Laimėkite ginčą

Jie ginčo metu jaučiatės silpnesnis už pašnekovą, jo pasakytas mintis nuleiskite juokais. Oponentas, matydamas jus besišypsantį, gali prarasti savitvardą ir savikontrolę bei suabejoti dėl savo tvirtinimų ir pasakytų žodžių. Tokiu atveju jūs galėsite jaustis laimėtoju.

6. Užsitarnaukite aplinkinių palankumą

Jei norite ką nors palenkti į savo pusę, tačiau jus sulaiko mintis, kad jūs tam žmogui ne prie širdies, geriausiai būtų paprašyti jo kokios nors paslaugos. Pavyzdžiui paprašyti to žmogaus paskolinti pieštuką ar dar ką nors. Tai – viena iš psichologinių taktikų padedančių užkariauti kitų simpatiją ir palankumą. Klausinėkite apie jo pomėgius, interesus. Pavyzdžiui, kaip ir kur jis mėgsta atostogauti, ko nemėgsta ir taip toliau. Svarbiausia, dažniau žiūrėkite į savo pašnekovo akis.

7. Pasukite iš įprasto kelio

Dažnai mūsų gyvenimas atsiduria aklavietėje dėl labai paprastos priežasties: todėl, kad mes nukreipiame savo dėmesį ir susikoncentruojame į tam tikras problemas, kurios nėra svarbios ir aktualios. Dažnai sėkmingas psichologinės problemos sprendimo būdas - išeiti už jos ribų ir pažiūrėti, kas vyksta aplink.

8. Pakeiskite jus supančią aplinką

Daugumos atvejų psichologinės kliūtys iškyla, kai problemos žmogui tampa nuolatiniu galvos skausmu, jei taip ir neatranda sprendimo. Tačiau yra puiki išeitis: pakeitus aplinką ar veiklos sritį, galima pamatyti, kas yra toliau už jos ribų. Kitaip tariant, pakeitus gyvenimą, galima sugriauti pilką kasdienybę ir tuo pačiu atsikratyti psichologinio pobūdžio kliūčių.

9. Paprašykite pagalbos

Jei jūs jau išmėginote išvardintus punktus, bet vis tiek atrodo, kad iš visų pusių jus supa aklavietės, vadinasi, pats laikas paprašyti pagalbos tų, kuriais pasitikite. Niekas šiame pasaulyje negali pasakyti, kad pasiekė šlovės ir sėkmės vieni patys, be niekieno pagalbos. Žmonės, kurie savo sėkmę laiko tik savo paties nuopelnu, tiesiog egoistiški žmonės, nesugebantys įvertinti tų, kurie padarė teigiamos įtakos jų gyvenime. Geriausiai paprašyti pagalbos to žmogaus, kuris, jūsų nuomone, labiau patyręs sprendžiant tokius klausimus arba buvo susidūręs su panašiomis kliūtimis.

10. Būkite pozityviai nusiteikę

Pasistenkite neįsileisti negatyvių minčių į savo gyvenimą. Žinoma, būna momentų, kai atrodo, kad viskas aplinkui tik blogai, tačiau patikėkite - tai tik jūsų tvirtybės išbandymas. Žmonės, deja, stipriau jaučia nelaimingumo jausmą nei laimės.

Parengė Sniegė Pylipienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.