Aštuoni vyrų tipai, atskleisiantys, koks partneris jums labiausiai tinka

„Patinas“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2013, 9:25 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:30 AM

„Patinas“

Mėgsta valdžią, siekia išlaikyti savo teritoriją ir, esant galimybei, ją padidinti. Visuomenėje užima vadovaujančius postus. Niekam nerodo savo jausmų, verkia retai, užsidaręs nuo visų vonios kambaryje.

Santuoką vertina kaip galimybę pelnyti didesnę sėkmę visuomenėje. Iš pradžių tyrinėja moterį, o paskui elgiasi taip, kad ši neatsispirtų jo vilionėms. Pinigus ir valdžią laiko pagrindinėmis savo patrauklumo ir žavesio sudėtinėmis dalimis. Šio tipo vyrai dažniausiai tik truputėlį gražesni už beždžionę.

Sutuoktinę ar partnerę aprūpina materialiai, bet vaikų auklėjimą ir namų ūkį užkrauna ant jų pečių. Lovoje - agresyvus, nesistengia partnerei suteikti malonumo. Neištikimas, paprastai turi nesantuokinį vaiką ar net ir kelis, bet jais rūpinasi.

Gyvendama su šio tipo vyru, moteris jaučiasi kaip už mūro sienos. Bet laiminga būna tik tuomet, kai susitaiko su jo valdingumu, šykščiomis emocijomis, nenoru pagelbėti namų ūkyje, polinkiu į poligamiją.

Psichologų nuomone, šiam tipui galima priskirti daugelį ispanų, taip pat ir kino žvaigždę Javierą Bardemą.

„Uraganas“

Nemoka pralaimėti ir garbingai susitaikyti su pralaimėjimais. Kerštingas ir žiaurus su tais, kurie mėgina jam pereiti kelią. Netrūksta gebėjimų užimti aukštą postą visuomenėje, bet tuomet kenčia dėl pojūčio, jog slopina savo temperamentą dėl karjeros.

Priklausomai nuo to ar patenkintas gyvenimu, gali būti rūpestingas vyras ir tėvas arba tironas. Net ir turėdamas ilgametę partnerę, nelieka abejingas patraukliai merginai, stengiasi ją bet kokiomis priemonėmis „užkariauti“. Lovoje - aistringas, bet egoistiškas.

Jei moteriai įkyrėjo monotonija, „Uraganas“ jai tinka. Šio vyriškio temperamento pakaks dviems ir dar liks kaimynėms. Bet sutuoktinė turi susitaikyti su ūmiu sutuoktinio charakteriu, nevaržyti jo laisvės, būti kuklia ir paklusnia.

„Uraganui“ priklauso Holivudo žvaigždė Russellas Crowe: ūmų charakterį demonstruoja ekrane ir realiame gyvenime. Nepakartojamas kino talentas, girtuoklis ir „Oskaro“ premijos laureatas.

„Pirmūnas“

Svarbi aplinkinių nuomonė, trokšta pritarimo jo išsakytoms mintims ir pagyrų. Visą gyvenimą stengiasi tapti pirmūnu-lyderiu. Iš pažiūros - draugiškas, o už konkurentų nugarų rezga intrigas.

„Pirmūnui“ patinka nepriklausomos ir savimi pasitikinčios moterys. Įsitikinęs, kad moteris jam tinka į partneres ar žmonas, apipila didžiuliu dėmesiu, bet jo varomoji emocinė jėga - žūtbūt pasiekti tikslą. Priklauso tradicinių vyro ir moters vaidmenų pasidalijimo šalininkams. Moterį, nekeliančiai itin didelių seksualinių reikalavimų, tenkina intymus gyvenimas su „Pirmūnu“.

Santuoka su šio tipo vyru būna sėkminga tuomet, kai dieną žmona rūpinasi savais interesais, o vakarą dėmesį skiria jam. Sutuoktinė turi susitaikyti su mintimi, kad dėl karjeros vyras gali paaukoti viską: atsisakyti susitikimo su uošve, povestuvinės kelionės ar nepasiimti mylimosios iš gimdymo namų.

„Pirmūnui“ priskiriama Holivudo žvaigždė Tomas Cruise'as. Jo šūkis: viską padaryti pačiam ir pelnyti geriausią pažymį - net su pliusu ar dviem.

„Atsiskyrėlis“

Jo tikrasis gyvenimas rutuliojasi fantazijose ir svajonėse. Šio tipo vyras turi nedidelę bendravimo su moterimis patirtį. Tiesmukas, atvirai kalba apie savo jausmus ir troškimus. Įsivaizduodamas, kad moteris jam neabejinga, siekia jos artumo, visiškai pamiršdamas romantiką.

Paprastai lieka vienišiumi. „Atsiskyrėliui“ lengva ilgai susilaikyti nuo sekso - net be vienuolio įžadų. Jis veda atsitiktinai, jei mergina ima iniciatyvą į savo rankas. „Atsiskyrėlis“ visada bus ištikimas savo sutuoktinei. Net ir norėdamas, nesugebės suvilioti jam patikusios merginos.

„Atsiskyrėlio“ žmona atlieka tarpininko vaidmenį tarp vyro-intraverto ir visuomenės. Ji turi būti savarankiška tiek buityje, tiek ir poilsiaudama.

Šio tipo vyrams priklauso Beirute (Libanas) gimęs aktorius Keanu Reevesas, kurio vardas reiškia „šaltą vėją kalnuose“.

„Maištininkas“

Vengia karjeros, kuri reikalauja įnirtingos konkurencijos ar subordinacijos. Dažnai lieka be darbo, nesugebėjęs įsilieti į kolektyvą, atvirai protestuoja prieš visuomenėje viešpataujančią hierarchiją.

Žmona turi rūpintis „Maištininku“, o jis sugeba įsijausti į žmonos pergyvenimus. Moka mėgautis intymiu gyvenimu ir suteikti pasitenkinimo jausmą partnerei.

Su „Maištininku“ gyvenančiai moteriai tenka motinos vaidmuo: ji turi juo rūpintis, išlaikyti šeimą ir tvarkyti namų ūkį. Už tai atsilygindamas vyras kantriai išklauso kokia sunki buvo moters darbo diena, suteikia jai moralinę paramą, paguodžia seksu.

„Maištininko“ atstovas - amerikiečių kino aktorius Jamesas Deanas. Tokiu jis buvo didžiajame ekrane ir gyvenime. Žuvo autoavarijoje 24 metų. Trenkėsi į automobilį vairuodamas „Porsche“, kai važiavo į sportinių automobilių lenktynes.

„Don Žuanas“

Mėgsta bendrauti, šnekus, lengvai mezga pažintis, jį traukia naujos sritys, bet retai kada iki galo užbaigia kokį nors darbą. Į moters gyvenimą ateina staiga ir taip pat netikėtai dingsta. „Don Žuanas“ gali sąmoningai išsisukinėti, meluoti, dalyti pažadus, kurių net neketina ištesėti. Linkęs į seksualinius eksperimentus, turi sukaupęs turtingą šios srities patirtį. Gerai jaučiasi, kai jo santykiai su moterimi yra laisvi, nevaržomi.

Laikas šalia „Don Žuano“ - amžina šventė. Bet gyvendama santuokoje su šiuo vyru, moteris privalo būti atsakinga už save ir vaikus, susitaikyti su sutuoktinio neištikimybe ir dažnomis „komandiruotėmis“ nežinomomis jai kryptimis.

Psichologijos specialistai teigia, kad britų aktorius, „Oskaro“ nominantas Jude'as Law neturi sau lygių kaip „Don Žuano“ tipo vyras.

„Amatininkas“

Jo nedomina pinigai, jis nesiekia karjeros. Mažai bendraujantis, emocijų šykštuolis, vengia triukšmingų draugijų, pasinėręs į kūrybą, kuria kažką gražaus, bet ne visada tai, kas reikalinga. „Amatininkui“ reikalinga moteris, tvarkanti jo buitį. Jis gali ištisas paras būti vienas, kurti dirbtuvėje, pamiršdamas valgį ir kitus organizmo poreikius. Tokiam vyriškiui reikalinga moteris, suteikianti jam įkvėpimo.

Ištikimas, bet, gyvendamas santuokoje, intymiam gyvenimui skiria mažai laiko, visą energiją nukreipia savo veiklai, darbui. Neištikimybę suvokia kaip siaubingą išdavystę, kuri įžiebia naują kibirkštį kūrybiniam procesui.

Santuoka su tokiu vyru - galimybė gėrėtis genijaus talentu. Moteriai teks būti jo mūza, bet žemiškuosius rūpesčius ji turės užsikrauti ant savo pečių.

„Aš buvau ir lieku muzikantas. Visa kita tiesiog atsitiko“ - sako Holivudo žvaigždė Johnny Deppas, priskiriamas „Amatininko“ tipo vyrams.

„Karo Dievas“

Energingas, atkaklus, emocingas, gyvena šia diena, nekuria ateities planų, nesidomi politika, menu, kultūra. „Karo Dievą“ domina sportas, moterys, bičiulių draugija. Impulsyvus ir dėl to dažnai įsivelia į konfliktus ir pakliūna į nemalonias situacijas. Sunkus charakteris ir interesų ribotumas trukdo kopti karjeros laiptais.

„Karo Dievui“ patinka seksualiniu požiūriu nevaržomos moterys. Paprastai jo vedybų priežastis - partnerės nėštumas. Santykiai su partnere apsiriboja bendra buitimi ir bendravimu savaitgaliais su draugais. Nepatenkintas savo darbu „Karo Dievas“ tampa namų tironu, visą pyktį išlieja žmonai ir vaikams.

Gyvendama santuokoje su šio tipo vyru, pernelyg save nuvertinanti moteris tampa auka. Moraliniu požiūriu stipriai sutuoktinei pavyksta„sustabdyti“ vyrą, jinai paklūsta jo temperamentui ir į jį atsako tuo pačiu.

„Karo Dievui“ priskiriama iš Škotijos kilusi kino žvaigždė Gerardas Butleris. Žiniasklaida minėjo jo meilės romanus su tokiomis gražuolėmis kaip Naomi Campbell, Cameron Diaz, Jennifer Aniston. Bet nė vienas jų nebuvo patvirtintas oficialiai.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.