Keturi pagrindiniai moteriškumo tipai

Šiuolaikinėms dailiosios lyties atstovėms dažnai priekaištaujama, jog jos prarado moteriškumą, pernelyg dažnai konkuruoja su stipriosios lyties atstovais. Tai atspindi moterų elgesys ir išvaizda: daugiau kelnių ir mažiau sijonų, daugiau atkaklumo ir mažiau abejonių, daugiau kategoriškumo ir mažiau švelnumo. Nejau šiuolaikinė silpnoji lytis prarado moteriškumą? Ir kaip apskritai derėtų apibrėžti moteriškumą?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 8:14 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:34 AM

Apibūdinti moteriškumą labai sunku, nes jis būna įvairių tipų. Visos dailiosios lyties atstovės priklauso vienam iš keturių moteriškumo tipų, kurių kiekvienas susijęs su viena iš keturių stichijų. Norėdamos išsiaiškinti kokiai stichijai priklausote, susipažinkite su pagrindiniais jų požymiais.

Moteris - ugnis

Svarbiausia savybė: aistringa.

Šis silpnosios lyties atstovių tipas gana paplitęs. Šiuolaikinė masinė kultūra teikia pirmenybę vyrus kolekcionuojančios ir kūniškuosius malonumus išmanančios seksualios plėšrūnės paveikslui. Tai - labai ryški ir dėmesį traukianti moteris: jai patinka kontrastingų spalvų drabužiai, pavyzdžiui, raudonos ir juodos derinys, aukštakulniai, korsetai, prabangūs apatiniai drabužiai, ryškus makiažas.

Moteris-ugnis vertina dramatiškas situacijas, aistrą, seksą. Ji dažnai atsiduria dėmesio centre, traukia vyrų žvilgsnius, turi daug gerbėjų. Žinodama seksualinės agresijos poveikį, nebijo vilioti, gundyti.

Aplink šios stichijos moterį gali šėlti toks aistrų uraganas, kad retas kuris vyras sutiks su ja būti ilgai, jį išsekina nuolatinis buvimas šalia medžiotojos. Juk daugumas stipriosios lyties atstovų mieliau medžioja savarankiškai.

Moteris - vanduo

Svarbiausia savybė: emocinga.

Švelni ir subtili - svajingi žvilgsniai, atsidūsėjimai, melodramų - romanų ir filmų - mėgėja, naivi ir vaikiška. Pastarąsias dvi savybes atskleidžia jos išvaizda: garbanos, nėriniais, kaspinais padailinti drabužiai, kuriuos ji dažnai „nusižiūri“ iš pasakų paveikslėlių apie princeses.

Šio tipo moteris vertina romantiką, įsimylėjimo jausmus, švelnumą. Šios stichijos tipo moteris iš patyrimo žino, kad jos jėga - jos silpnumas. Stengdamasi parodyti, kad ja būtina rūpintis, aplink save sukuria tokią atmosferą, kad vyras galėtų pademonstruoti savo jėgą, atskleisti savo protą ir už tai susilaukti susižavėjimo šūksnių.

Bet ji atstumia pernelyg dideliu naivumu. Pastaroji savybė labai vargina ir dažnai tampa manipuliavimo aplinkiniais įrankiu.

Moteris - oras

Svarbiausia savybė: intelektuali.

Jei moteris rengiasi į akį nekrintančiais, bet brangiais drabužiais ir skoningai, yra išsilavinusi, sutelkusi dėmesį į savo darbą ir pasiekusi tam tikrų karjeros aukštumų, ji - oro stichijos atstovė. Gal todėl į vyrus žiūri išdidžiai: vertintojos žvilgsniu, sukeldama nevalingą stipriosios žmonijos pusės virpulį ir tuo pat metu įkvėpdama naujų aukštumų „užkariavimui“.

Šio tipo moteris vertina išsilavinimą, karjerą, aukštą socialinį statusą, valdžią, asmenybės tobulėjimą.

Šios stichijos atstovės traukia protu ir statusu. Jei vyras sugebės suvilioti moterį-orą, tai ir jis - ne iš kelmo spirtas.

Moteris-oras atstumia savo išdidžiu žvilgsniu. Šalia jos esančiam stipriosios lyties atstovui reikia nuolat įrodinėti, kad jis - superherojus arba pasitenkinti pažo vaidmeniu šalia karalienės.

Moteris - žemė

Svarbiausia savybė: maitintoja.

Tokios moters namuose visada tvarka ir jauku: švarios staltiesės, idealiai sulyginta patalynė gražiai sudėliota spintoje, ant viryklės garuoja burokėlių sriuba, orkaitėje kepa pyragas, o tuo metu šeimininkė mezga ar siuvinėja. Ji - patikima, artimieji jaučia jos rūpestį.

Moteris-žemė vertina namus, šeimą, patikimumą, tvarką, jaukumą.

Šios stichijos atstovės traukia aplinkinius savo šiluma, su jomis gera, ramu, jos sukuria malonią nuotaiką. Tokios moterys - patikimas savo vyro užnugaris, gera jo vaikų motina.

Moteris-žemė gali tapti atstumiančia, kai jos rūpestis virsta įkyria globa, nuo jos aplinkiniai pradeda pavargti.

Bet kuri iš šių stichijų dovanoja daugiausia moteriškumo? Kas svarbiau - seksualumas ar švelnumas, gebėjimas suteikti įkvėpimą ar rūpintis, globoti?

Svarbu viskas kas čia išvardinta, nes tai, be jokios abejonės, tikros moteriškos savybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.