Rusijos psichologės verdiktas: „Tik trijų oligarchų gera potencija, tarp valdininkų – marios debilų“

Rusų politologai vienbalsiai tvirtina, kad šalies civilizuota ateitis priklauso nuo oligarchų nuotaikos. Tačiau tiksliai nėra žinoma, kas lemia finansinių imperijų karalių nuotaikos pokyčius. Užtat jų problemas užrištomis akimis žino psichologė, seksologė ir rašytoja Dilia Jenikejeva. Mat prie jos kabineto durų neretai išsirikiuoja vyriausybės narių, deputatų, senatorių, verslininkų eilutė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-02 22:34, atnaujinta 2018-02-18 00:31

„Tik trijų šalies oligarchų gera potencija“, - tvirtino psichologijos ir seksologijos specialistė. Anot jos, oligarchai nemoka mylėti. Aišku, pasitaiko ir išimčių. Milžiniški pinigai – kaprizingiausia meilužė, nepakelianti konkurencijos ir pamirštanti visus jausmus.

„Jų romantiškumas miršta atsiradus pirmam milijonui sąskaitoje. Valdančiosios oligarchijos jausmai ištirpo Londono rūke su pirmu ir paskutiniu jos nešėju – Borisu Berezovskiu“, - sakė D.Jenikejeva.

- Žinia, M.Chodorkovskis buvo vienas turtingiausių žmonių Rusijoje. Vienas stipriausių pretendentų į Kremliaus pagrindinę kėdę. Net ir po tiek metų išėjęs iš kalėjimo atrodo puikiai, sveikas. Ką dabar galėtumėte apie jį pasakyti? 

- Jis visada buvo seksualus ir mylimas moterų. Geras berniukas iš padorios šeimos. Jame visiškai nėra „mačo“ arogantiškumo ir pasipūtimo. Sugeba įtikinamai kalbėti. O juk bet kuri moteris teikia pirmenybę vyrui, mokančiam gražiai kalbėti. Vadinasi, turi tokių pat kitų gerų savybių. Dešimt metų, praleistų už grotų, M.Chodorkovskiui tik į naudą: sveikas maistas, kasdienė mankšta, jokios įtampos ir stresų. Susitaikė su nuosprendžiu ir ramiai gyveno. Todėl jis ne tik neprarado seksualumo, bet dar labiau spinduliuoja geismu.

Jam labai tinka prestižinio koledžo absolvento drabužių stilius. Kiek žinau, kadaise jį buvo įsimylėjusios visos „Jukos“ darbuotojos. Tai vyras, sugebantis vertinti moters grožį. Todėl ir su jo seksualumu viskas tvarkoje. Apskritai jis niekada neturės potencijos problemų. Niekada jam nereikės nei sadomazochistų klubo, nei saunų su prostitutėmis. Ir jam pradeda patikti tik sulaukusios pilnametystės merginos. M.Chodorkovskis tiksliai žino, ko jam reikia. Todėl nė kiek neabejoju, kad jis visada turėjo ir turės didelį pasisekimą tarp moterų - net ir sulaukęs gilios senatvės. 

- Išeina, bebaimis ir mylimas moterų riteris? 

- Dabar kurį laiką jam bus sunku. (Rimtu tonu.) Per tiek įkalinimo metų jis atprato kovoti su sunkumais, nes gyveno pasroviui. Be to, jam reikėtų atsikratyti įpročio viešai demonstruoti, kad esą su juo viskas puiku, tarsi nieko ir nebūtų buvę. Kai kuriuos žmones tai labai erzina. Bet M.Chodorkovskis jau nebegalės realizuoti savo ambicijų. Jo užduotis - išsaugoti tai, kas liko. Nes ir tai gali atimti.

- Anglijos futbolo klubo „Chelsea“ savininkas bei oligarchas Nr.2 – Romanas Ambramovičius: jaunas, geležinių nervų, perspektyvus ir visada apšepęs.

- Tai žmogus, kuriam būdinga trykštančio gyvenimo džiaugsmu kvailio šypsena. Sakau visu rimtumu. Jam galima tiksliai diagnozuoti lengvos silpnaprotystės oligofreniją. Visose gyvenimo srityse tokiems žmonėms pasireiškia protinis atsilikimas. Tačiau štai tokie lengvo formos oligofrenai pasiekia neįtikėtinų aukštumų. Išduosiu paslaptį: tarp aukštų valdininkų – marios debilų. Jie tiksliai vykdo instrukcijas, nurodymus, jie neturi refleksų, dorovės kriterijų. Jiems lengviau gyventi. 

Vienu metu, prisimenate, R.Abramovičiaus fotografijos nebuvo publikuojamos. Jis buvo laikoma labai paslaptinga asmenybe. Paskui, pamačiusi jį per televizorių, supratau, kodėl jis nemėgsta fotografuotis – debiliška išvaizda. Trijų dienų neskusta barzda – infantiliškumo požymis. Tokiems žmonėms, norintiems kažko pasiekti, būdinga prisitaikyti, prisiderinti, laikytis kažkokių standartų, priimtų visuomenėje ar siauram ratui.

O tas, akivaizdu, pabuvojo Amerikoje, pamatė, kaip ten vaikšto, ir nustojo skustis. Ten taip nesiskutę vaikšto žemesnės nei vidutinės klasės klerkai. Nė vienas turtuolis nevaikšto tris dienas nesiskutęs. Be to, R. Abramovičiaus labai žemas savikritiškumo lygis. Jis negalvoja esantis nei išvaizdus, nei neišvaizdus. Tiesiog bukai perkelia kažkieno įvaizdį ant savęs. Todėl teisingai elgiasi vengdamas fotoaparatų objektyvų.

- Užtat jo žmona - gražuolė. 

- Nusipirko gražią moterį ir tiek. Normali moteris su juo nemiegotų. Nors su seksu jam viskas tvarkoje. R.Abramovičiui taip pat negresia impotencija, nes, panašu, dažnai santykiauja. Be to, sveikai gyvena: nevartoja alkoholio, narkotikų ir nerūko. 

- Apie du seksualiausius oligarchus jau papasakojote. Trečias sąraše tikriausiai turėtų būti Michailas Fridmanas, tačiau daugelis jo nė karto nematė. Kuris, jūsų manymu, kitas iš oligarchų aktyviausias? Ir ar turi galimybių patekti į perspektyviausių ir stipriausių oligarchų trejetuką?

- Žinoma, Olegas Deripaska. Ilgą laiką jis buvo labai uždara asmenybė, „išniro“ vedęs V. Jumaševo dukterį Poliną. Ta pačia proga norėčiau perfrazuoti seną sovietinių laikų pokštą: „Neturėk šimto rublių, o vesk, kaip A.Adžubėjus“. (Jis vedė N.Chruščiovo dukterį). Таip ir šitas. Berniukas racionalus, viską apskaičiuojantis, šaltas kaip ledas, pragmatiškas. Protingas ir su didelėmis ambicijomis. Seniai taiko į premjero kėdę. Kol kas prašauna pro šalį, bet ilgainiui jis gali tikti prezidentui pagal daugelį kriterijų.

- Pagal kokius? 

- Apskritai V.Putinas pasirenka į savo aplinką ir iškelia žmones maždaug pagal savo psichologinį tipą: šaltakraujus bei ištvermingus emociniams protrūkiams. Nors tokie žmonės dažnai niekuo neišsiskiriantys iš minios. Bet prezidentas atrodo seksualiai, o O.Deripaska – ne. Jo vadovaujamų kompanijų darbuotojai aklai mėgdžioja šeimininko įpročius. Šefas mėgsta žaliąją arbatą ir visi iš karto pradeda gerti tik žaliąją arbatą. Jis nerūko ir visi dirbantys Rusijos aliuminio kompanijoje meta rūkyti. Ne taip seniai jo šūkis buvo: „Jokio asmeninio gyvenimo“. Ir visi vadybininkai metė meilužes. Žmonos asmeniniam gyvenimui nepriklauso.

Be to, jis į „sugyventines“ išsirinko buvusią garsiąją Rusijos televizijos diktorę Aleksandrą Buratajevą. Mūsų milijardieriams apskritai patinka rytietiškų bruožų moterys. Savo laiku politikas Konstantinas Borovojus išvedė į žmones Iriną Chakamadą. Jis priėmė ją dirbti savo padėjėja dėl egzotikos. Iš tikrųjų ji buvo niekas, tiksliau kurjerė: nubėk ten, atnešk tą. Kostia visiems girdint vadino ją „beždžionėle“ ir I. Chakamada neįsižeisdavo. Visi tai žino. Paskui Irina susikūrė sau egzotišką kilmę. Nors tai ką ji pasakoja apie save – pusė melo. 

O.Deripaska irgi neatsispyrė rytietiškai gražuolei. Oligarchai naivuoliai, kokių reta: jie galvoja, kad Rytų moterys yra rytietiškai paklusnios, švelnios ir atsidavusios. Žodžiu, ir vienas, ir kitas prašovė pro šalį. I. Chakamada seniai perspjovė savo globėją, o buvusi televizijos žvaigždė A. Buratajeva, tapusi deputate už O.Deripaskos pinigus, apipylė jį purvu iš Dūmos tribūnos. O taip atsitinka dėl to, kad oligarchai nesupranta tų skurdžių merginų iš provincijos psichologijos.

- Bet juk rytietiškos gražuolės pasižymi ir išskirtiniais rytietiškais įgūdžiais sekso sferoje. Pavyzdžiui, išmano „Kama Sutros“ ypatybes.

- Akivaizdu, O.Deripaska – nepasitikintis savimi kaip vyras. Toks mažytis vyriokas, vadovaujantis generolams. Jo apsaugoje tiek generolų, kad pirmo ryškumo žvaigždėms tai nepasiekiama. Tai vien jo kompleksai. Normali moteris negali jo įsimylėti.

Kaip vyras jis patrauklus tik savo pinigais. Nors, galvoju, lovoje jis, kaip ir versle, nepriekaištingai atlieka vyrui priklausančias funkcijas. V.Jumaševo dukterį, manau, taip pat pritraukė perspektyvos, bet tikrai ne lovoje. Ji jau pasijuto esanti premjero žmona, antroji valstybės ponia. Nušaukite mane, bet nepatikėsiu, kad tarp jų kada nors buvo meilė.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business