Ar įmanoma susigrąžinti buvusią merginą?

Niekada rimtai nesusimąsčiau, ko man iš tikrųjų reikia. Tai padariau tik po pusmečio, kai ji jau turėjo draugą ir pajuto jam šiltus jausmus. Neabejoju, kad tai padarė ne dėl to, kad norėtų sukelti man pavydą. Ji moteriška, rūpinasi santykiais, atsidavusi, mylinti. Apie tokią dabar svajoju. O tuo metu kabinėjausi dėl smulkmenų, norėjau idealios išvaizdos. Neturėjau su kuo palyginti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2014, 6:14 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:15 PM

Planuoju vasarą grįžti gyventi į Lietuvą. Noriu atkurti su ja santykius. Žinau, kad ji yra toks žmogus su kuriuo norėčiau gyventi. Žinau, kad ją labai įskaudinau, nors niekada neįžeidinėjau ar nežemindavau, tiesiog neskyriau pakankamai dėmesio. Buvau ją susitikęs, parašiau keletą ilgų laiškų, bet niekas nepadėjo. Šiuo metu galiu susisiekti su ja tik elektroniniu paštu.

Žinau, kad ji man dar kažką jaučia, tačiau yra labai įskaudinta ir nenori grįžti, nes jau keletą mėnesių turi draugą, kuris ja paguodė, myli. Stengiuosi jai vis apie save priminti, kol grįšiu. Tuoj jos gimtadienis, nėrėčiau kaip nors nustebinti. Bet bijau, kad iki vasaros ji su draugu jau bus toli pažengusi ir nebenorės blaškytis.

Žinau, kad nesu prastesnis už jos dabartinį draugą. Turiu daug planų gyvenime ir tikrai galiu padaryti ją labai laimingą. Nenoriu tiesiog visko paleisti ir gailėtis, kad kažko nepadariau. Noriu padaryti absoliučiai viską, net jei jos ir nesusigrąžinčiau. Kaip man geriausia būtų elgtis?

Tinklalapyje psichika.eu atsako psichoterapiautė Neringa Mikalauskaitė.

Perskaičiau jūsų laišką, kuriame klausiate, kaip geriau būtų pasielgti dabar, kad vėliau netektų gailėtis. Iš laiške pateiktų faktų darau prielaidą, jog esate pasiryžęs susigrąžinti tai, kas buvo praeityje ir ko tuomet nevertinote.

Pakomentuosiu tai, ką perskaičiau, užduodama klausimus, į kuriuos tikiuosi, atsakysite sau labai nuoširdžiai ir atvirai.

Kodėl išties norite susigrąžinti buvusią merginą? Ko labiausiai ilgitės, kai mąstote apie merginą ir buvusius santykius su ja? Dėl ko labiausiai apgailestaujate? Ar dėl to, kad netekote merginos meilės, pagarbos ir aukojimosi jums? Ar dėl savo savanaudiško elgesio su ja? Ar dėl to, kad ji be Jūsų sugebėjo sukurti kitus santykius su kitu vaikinu?

Kokius naujos kokybės santykius esate pasiruošęs pasiūlyti šiai merginai, kuri sutikus grįžti pas jus, privalėtų sugriauti tai, ką dabar kuria, puoselėja ir jau turi? Kokią vietą merginai ir santykiams su ja Jūs planuojate skirti ateityje? Rašote, jog “turiu daug planų gyvenime ir tikrai galiu padaryti ją labai laiminga”. O ar kada domėjotės ko išties nori mergina? Galbūt jūsų planai, tai ne jos planai ir kodėl ji dėl jų gali būti laiminga? Ar kai buvote pora turėjote bendrų planų, tikslų, kuriuose buvo “Mes”, o ne “Aš”?

Ir jeigu ji sugrįžtų pas jus, ar sugebėtumėt jai nepriekaištauti ir užmiršti praeitį, kurioje ji turėjo kitą vaikiną?

Rašote, kad ji į santykius žiūri rimtai. O kaip į santykius dabar žiūrite Jūs? Juk iki vasaros jus skirs atstumas, kaip ketinate bendrauti?

Išmokite atsisakyti iliuzijos, kad galite susigrąžinti tai kas buvo, nes situacija jau pasikeitė ir žmonės dalyvavę joje irgi jau pasikeitė. Priimkite tai kaip brandos pamoką, galbūt dabar atėjo jūsų laikas gerbti buvusią draugę, jos pasirinkimą ir leisti jai būti laimingai, net jeigu tai reiškia, kad ji nebegrįš pas jus ir kurs savo ateitį be jūsų.

Turite klausimų psichologui? Rašykite mums: psichologas@lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.