Savižudybių prevencinė kampanija sutelkė lietuvius

Lietuvos visuomenę bendram tikslui suvienijusios „Jaunimo linijos“ savižudybių prevencijos kampanijos „Tyla žudo“ organizatoriai džiaugiasi pasiektais rezultatais – suburtos rekordinės savanorių pajėgos, o surinktos lėšos dvigubai palengvins galimybę prisiskambinti ieškantiems pagalbos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2014, 2:29 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:47 PM

„Jaunimo linijoje“ dirba tik savanoriai, tačiau šiai įstaigai išlaikyti, paruošti naujus savanorius ir suteikti pagalbą į juos besikreipiantiems reikia 0,5 mln. litų. Per akciją pagalbos linijai surinkta maždaug 94 tūkst. litų siekianti suma. Ji padengė net 200 savanorių (iš viso kreipėsi 500 žmonių) specialių apmokymų išlaidas. Tad dabar pagalbos sulauks dvigubai daugiau skambinančiųjų – bus atsiliepiama į vieną iš penkių skambučių.

Kampanija „Tyla žudo“ buvo siekiama telkti visuomenę savižudybių problemos sprendimui: žmonės kviečiami tapti „Jaunimo linijos“ savanoriais, paaukoti šios veiklos išlaikymui, skleisti informaciją apie savižudybės rizikos ženklus ir pagalbos būdus. Prie šios iniciatyvos prisijungė ir naujienų portalas lrytas.lt. Čia tik buvo publikuojami ne tik šviečiamieji straipsniai, interviu su garsiais žmonėmis, bet ir įkvepiančios skaitytojų istorijos.

Projekto ambasadoriais tapo ir žinią apie prevencinę kampaniją skleidė gausus būrys žinomų Lietuvos žmonių. Kampaniją palaikė Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis, verslininkas Vladas Lašas, aktoriai Arūnas Sakalauskas, Inga Jankauskaitė, Jurgita Jurkutė, Leonardas Pobedonoscevas, muzikantai Andrius Mamontovas, Jurga Šeduikytė, Giedrė Kilčiauskienė, Giedrius Liaudanskas-Svaras, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Rasa Bubulytė (Rasabasa), Neda Malūnavičiūtė, Giedrė Vokietytė, menininkės Nomeda Marčėnaitė ir Ilzė Butkutė, TV pasaulio atstovai Mindaugas Stasiulis, Goda Skačkauskaitė.

Nuo 1991 m. veikianti „Jaunimo linija“ – viena didžiausių Lietuvoje veikiančių nemokamos emocinės paramos telefonu (8 800 28888) ir elektroniniais laiškais (www.jaunimolinija.lt/laiskai) tarnyba. Vien per 2012 m. 181 „Jaunimo linijos“ savanoris atsakė į 105 408 skambučius – net 288 atsakyti skambučiai per dieną; 2 908 pokalbiai buvo su savižudybės rizika – vidutiniškai 8 kasdien; atsakytas 1 281 elektroninis laiškas, praleistos net 21 652 budėjimo valandos prie telefono per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.