Sergantiems vėžiu vaikams - velykinės dovanos

Kaip pralinksminti sunkiai sergančius vaikus ir atitraukti jų mintis nuo nuobodžios aplinkos? Galbūt surengti  meno terapiją, pavyzdžiui, tapymo ant vandens pamoką? Taip viešosios įstaigos "Meda Project" kolektyvas Kauno klinikų vaikų onkologijos ir hematologijos skyriuje sutiko savo 4-tąjį gimtadienį.

Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Patašius

Apr 17, 2014, 3:04 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:23 PM

Jo metu buvo įgyvendinta jau 39 socialinė akcija "Už spalvingą ir teisingą vaikystę".

Nedideliame skyriaus poilsio kambarėlyje įsikūrė jauki Ebru meno - tapymo ant vandens studija. Vos tik atvykus svečiams suskubo rinktis čia besigydančių mažųjų smalsuolių būrys.

Jie net nenumanė, kad turės ypatingą galimybę trumpam atitrūkti nuo skausmų, blogų minčių, pasinerdami į daugiau nei tūkstančio metų senumo Ebru meno - tapymo ant vandens spalvų pasaulį.

Koks gimtadienis be dovanų? O jų buvo daug. Įstabaus grožio, vienetiniai Ebru paveikslai, kuriuos ant vandens paviršiaus nutapė patys vaikai.

Savo kūrinius mažieji kėlė ne tik ant specialaus Ebru papiruso, bet ir ant Baltijos jūros pakrantėje rinktų baltų kriauklių ir akmenėlių.

O Šv. Velykų svarbiausio atributo - išskirtinio Ebru margučio gamyba sužavėjo ne tik mažuosius, bet ir didžiuosius. Buvo nepamiršti ir smaližiai kurie galėjo džiaugtis net dviem dideliais, naminiais gimtadienio tortais.

"Žinojimas, jog galime padėti nors trumpam užmiršti savo problemas, dovanojant džiaugsmą ir šilumą tiems, kuriems jos labiausiai trūksta",- įspūdžiais dalijosi įstaigos įkūrėja, direktorė, Ebru meno - tapymo ant vandens pradininkė Lietuvoje Eglė Veršininienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.