Patarimai, kurie padės lengvai pabusti rytą

Ir vėl pirmadienį vėluosite į darbą bijodami, kad šis kartas bus lemtingas? Rytais dešimtis kartų perjungiate žadintuvą ir niekaip nesugebate atsiplėšti nuo pagalvės? Kad ir kaip nemalonu būtų keltis iš lovos, šią varginamą procedūrą galite gerokai palengvinti vadovaudamiesi keliais naudingais patarimais. Pradėkite ruoštis jau sekmadienį, kad pirmadienis būtų lengvesnis.

Jeigu ryte nuolat jaučiatės mieguisti ir beveik niekada nepabundate žvalūs, problema gali slypėti jūsų sveikatoje.<br>123rf nuotr.
Jeigu ryte nuolat jaučiatės mieguisti ir beveik niekada nepabundate žvalūs, problema gali slypėti jūsų sveikatoje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2014, 10:06 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:14 PM

• Jeigu ryte nuolat jaučiatės mieguisti ir kone niekada nepabundate žvalūs – problema gali slypėti jūsų sveikatoje. Tikėtina, kad prasta mityba ar nepakankamas fizinis aktyvumas sukelia jūsų mieguistumą ir neproduktyvumą dienos metu. Neatmestina ir miego apnėjos versija. Nedelskite ir pasitarkite su gydytoju.

• Pasistatykite kavos puodelį ant naktinio stalelio arba į lėkštę įberkite kavos pupelių – lengvas aromatas padės lengviau pabusti ryte.

• Žadintuvą reikėtų statyti strategiškai geroje vietoje, t.y., kuo toliau nuo jūsų. Jeigu žadintuvą pastatysite kitame kambario gale, kas rytą teks keltis iš lovos vien tam, kad atsikratytumėte įkyraus skambėjimo.

• Vakarais venkite gėrimų, kuriuose yra alkoholio ir kofeino, mat šios medžiagos iš organizmo pasišalina išties negreit. Tai gali sutrikdyti ramų miegą ir priversti į lovą atsigulti kur kas vėliau, nei planavote.

• Įsigykite uostomųjų druskų ar eterinio aliejaus. Ne paslaptis, kad uostomosios druskos suteikia žvalumo ir gerina savijautą. Jei kvapniųjų druskų aromatas jums nemalonus, įsigykite eterinio aliejaus, pavyzdžiui, apelsinų ar greipfrutų. Gaivus citrusinių vaisių kvapas neabejotinai padės lengviau pakilti iš lovos.

• Treniruokitės. Ekspertai pataria šitokį treniravimosi būdą: dieną užtraukite užuolaidas, atsigulkite į lovą, nustatykite žadintuvą ir vos tik jis suskambės – iškart pakilkite iš patalų. Skamba keistokai, tačiau kasdien kartodami šį pratimą po 10 kartų jau visai netrukus rytais iš lovos išlipsite gerokai lengviau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.