Nauja naivių moterų mada – planuoti gyvenimą pagal Mėnulio fazes

Savaime suprantama, kad britė Victoria Bullock buvo priblokšta, kai iš draugės sužinojo, kad vyras, su kuriuo ji praleido 12 metų kartu, turi meilužę.

Moters nuomone, veido kaukės turėtų būti naudojamos priešpilnio metu, kadangi tada jos oda geriau sugers medžiagas.<br>123rf nuotr.
Moters nuomone, veido kaukės turėtų būti naudojamos priešpilnio metu, kadangi tada jos oda geriau sugers medžiagas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-30 20:43, atnaujinta 2018-01-29 02:05

Bet 41-erių metų amžiaus moteris nusprendė palaukti prieš užsipuldama vyrą dėl jo neištikimybės – ne todėl, kad ji norėjo nusiraminti ar parengti keršto planą, priežastis buvo kita: ji laukė tam tinkamos Mėnulio fazės, rašo „Daily Mail“.

„Tai buvo 2012-ųjų gruodis, iki pilnaties likę nedaug laiko. Tokiu metu žmonių emocijos greitai kinta.

Aš taip pat žinojau, kad dėl Mėnulio energijos paaiškės daug kitų dalykų. Nenustebau, kai praėjus kelioms dienoms po pilnaties sužinojau ir apie kitus savo vyro romanus.“

Tikėjo dar Antikoje

Tikriausiai keista, kad protinga, karjeros laiptais lipanti moteris priimdama svarbius sprendimus pasikliauja naktiniu dangumi, bet Viktorija iš Maklsfildo yra tik viena iš vis gausėjančių moterų, kurios tvarko gyvenimą pagal Mėnulio fazes, gretų.

Jos tiki, kad visko - nuo verslo susitikimų iki dietų - planavimas pagal Mėnulio fazes padeda joms susitvarkyti su stresu šiandienos pasaulyje.

Tūkstančiuose tinklalapių teigiama, kad jie gali padėti suplanuoti dieną atsižvelgiant į tai, kokia Mėnulio fazė tądien. Taip pat yra daugybė forumų, kuriuose moterys dalinasi istorijomis iš savo sėkmingo gyvenimo pagal Mėnulio ciklą.

Senovės graikai ir romėnai manė, kad mėnulis skleidžia paslaptingus spindulius, kurie daro įtaką žmonių elgesiui. Yra dar viena teorija: mėnulio gravitacija veikia kūną panašiai, kaip potvynius ir atoslūgius, nes kūną sudaro 70 procentų vandens.

Yra ir tyrimų, kurie įrodė ryšio tarp Mėnulio ir žmogaus biologinių procesų egzistavimą.

Skandinavijos mokslininkai pastebėjo, kad 30 procentų tyrime dalyvavusių moterų mėnesinės buvo per pilnatį, o japonų – kad daugiau kūdikių gimsta tada, kai Mėnulis priartėja prie Žemės. Taip pat atrasta, kad tie pacientai, kuriems širdies operacija atlikta per pilnatį, iš ligoninės grįžta anksčiau ir turi mažesnę mirties tikimybę, nei operuoti kitu metu.

Prasidėjo nuo sodininkystės kursų

Victoria taip tiki Mėnulio galia, kad prieš skyrybas palaukė tam tinkamos Mėnulio fazės.

„Kai sužinojau apie vyro Steve'o neištikimybę, su juo ir dviem mūsų sūnumis gyvenome Dubajuje. Ten praleidome penkerius metus – persikraustėme dėl vyro darbo.

Per jaunatį priėmiau ne tik sprendimą jį palikti – skrydis namo į Maklsfildą irgi buvo per šią Mėnulio fazę. Jaunatis – metas naujiems projektams ar pradžiai, todėl šį laiką pasirinkau kaip tinkamą metą savo naujo gyvenimo pradžiai.“

Victoria Mėnuliu pradėjo domėtis būdama 27-erių, kai sodininkystės kursuose mokytoja užsiminė apie Mėnulio fazės įtakos reikšmę augalams.

Pasak sodininkų Mėnulio kalendoriaus, tam tikru mėnesio laiku pasodintos sėklos auga geriau. Victoria susidomėjo Mėnulio įtakos idėja. Moteris ja plačiau pasidomėjo internete ir pradėjo gyventi pagal Mėnulio kalendorių.

„Per pirmąjį Mėnulio kalendoriaus ketvirtį visada rasdavau laiko aptarti santykius, nes žinojau, kad to negaliu daryti per pilnatį – jos metu žmogus gali labai greitai užsiplieksti pykčiu,- pasakojo Victoria. - Porai geriausia bendrauti iškart po pilnaties, bet per delčią verčiau būnu viena.

Niekada nesutikčiau eiti į pirmąjį pasimatymą per pilnatį. Tai – itin aktyvus metas, todėl netinkamas naujų santykių pradžiai. Būtent dėl pilnaties daug moterų įsivelia į vienos nakties nuotykius, kurie šiaip nedera prie jų charakterio.“

Užkrėtė ir seseris

Nors šiais principais Victoria vadovavosi visuose santykiuose, ji mano, kad jų nesilaikė bendraudama su savo buvusiu sutuoktiniu.

„Susipažinau su Steve'u 2000-aisiais, televizijos kompanijoje, kurioje mes abu dirbome. Nepamenu, kada buvo mūsų pirmas pasimatymas ir kokia Mėnulio padėtis buvo tą dieną. Negaliu nespėlioti, ar tai – priežastis, dėl kurios buvome pasmerkti,“- sakė Victoria.

Net Victorios sesės užsikrėtė jos aistra Mėnulio ciklui. Jų šeimoje vienintelė tuo nesidomi mama – ji atsisako tikėti Mėnulio įtaka gyvenimui ir mano, kad visos jos dukros pakvaišę.

Ekspertai Mėnulio galia tiki dar mažiau, nei Victorios mama. Psichologė Kate Sparks teigia, kad pasitikėjimas Mėnuliu yra ne labiau pagrįstas, nei kauliuko ar monetos metimas.

„Vieni žmonės svarbius gyvenimo sprendimus priima atsižvelgdami į tai, kuria puse nukrito moneta, kiti tiki Mėnuliu,- sako ji. - Tai, kad juo buvo pasitikima jau senovėje, tiesiog palengvina žmonių teisinimąsi kitiems.“

Ekspertų nuomonė netrukdo moterims toliau tikėti naktinio dangaus kūno galia.

Pagal Mėnulį meta svorį

46 metų amžiaus Jutta ir jos vyras Ianas bei du jų sūnūs tiki, kad atliekant grožio procedūras reikia atsižvelgti į Mėnulio fazę.

Moters nuomone, veido kaukės turėtų būti naudojamos priešpilnio metu, kadangi tada jos oda geriau sugers medžiagas. Jutta eina į kirpyklą tik per pilnatį, bet per šią fazę niekada nesipešioja antakių ir nesiskuta kojų, nes mano, kad tuo metu pašalinti plaukai greičiau atauga.

Ji taip aistringai tiki šiomis teorijomis, kad žiūri į Mėnulį ir norėdama numesti svorio.

Po pokalbio su antsvorio turinčia drauge prieš devynerius metus Jutta susirado savo senelės knygas apie Mėnulį ir atrado, kad geriausias laikas svorio metimui yra dienos po pilnaties, nes, pasak knygų, būtent tada kūnas efektyviausiai šalina skysčius ir atliekas.

Laikantis jos „Mėnulio dietos“ reikia naudoti maisto papildus tada, kai Mėnulis pilnėja. Juttos nuomone, būtent tada kūnas juos geriausiai priima. Per pilnatį arba jaunatį ji visas 24 valandas vartoja vien skysčius.

Moteris aiškina: „Jaunatis yra naujo ciklo pradžia ir tinkamas metas apsivalymui. Per pilnatį kūnas yra pasiruošęs naikinti nereikalingas medžiagas.“

Jutta per delčią valgo mažiau ir stengiasi paspartinti svorio metimą natūraliomis arbatomis, pašalinančiomis toksinus.

Ji teigia, kad laikydamasi šio režimo numeta 2 kilogramus per mėnesį. Jai užtenka dviejų ciklų per metus, kad palaikytų savo svorį.

Net jos vyras Ianas, kuris iš pradžių buvo nusiteikęs skeptiškai, tris mėnesius laikėsi žmonos „Mėnulio dietos“ ir numetė apie 12 kilogramų.

Sunku planuoti darbus

Visgi ne visiems pavyksta taip sėkmingai gyventi pagal Mėnulio fazes.

35-metė Lisa Lister iš Portsmuto taip gyveno nuo vaikystės – jos tėvai tikėjo Mėnulio įtakos teorija.

„Nors ėjau į mokyklą kaip ir visi vaikai, šeima visada ilsėdavosi per jaunatį ir laukdavo pilnaties prieš imdamiesi namų ruošos darbų, - pasakojo moteris. - Jau būdama aštuonerių supratau, kad mano šeima kitokia. Mokykloje darėme projektą apie Saulę ir Mėnulį. Tada aš suvokiau, kad mano šeima gyveno Mėnulio, o visi kiti – Saulės ritmu. Būdamas vaikas turi tiesiog priimti šiuos dalykus.“

Visgi Lisa baigusi kultūros studijas universitete ir susiradusi darbą suprato, kad negali daryti to, ką daro visi kiti.

Moteris pasakojo: „Dirbau viešųjų ryšių koordinatore miesto taryboje – tai buvo tragedija. Buvo tikimasi, kad dirbsiu nuo pirmadienio iki penktadienio, į darbą ateisiu laiku ir kiekvieną dieną mano darbas bus vienodai kokybiškas. Tai nėra kaip mes turėtume dirbti.

Kai kuriomis mėnulio ciklo dienomis aš per daug pasitikiu savimi ir negaliu savo nuomonės pasilaikyti sau. Aš ginčydavausi su vadovu, atvirai nepritariau kolegoms. Pastebėjau, kad toks mano elgesys pasikartoja cikliškai – pagal Mėnulį.

Per delčią visada sakydavau tiesą negalvodama apie pasekmes. Supratau, kad jei nenoriu turėti problemų, privalau susirasti naują darbą.“

Lisa tapo privačia gyvenimo ugdomąja vadove būdama 25 metų amžiaus.

„Jei nauji klientai nori pas mane užsirašyti, juos priimu tik 15 mėnulio ciklo dieną, kai Mėnulis yra pilniausias. Visada vengiu susitikti su naujais žmonėmis per delčią. Kartą nepavyko sudaryti knygos sutarties, nes prieštaraudama savo instinktams nuėjau į susitikimą. Jis buvo siaubingas, nežinojau, ką pasakyti. Dabar žinau, kad taip buvo todėl, kad Mėnulio energija seko,“- pasakojo Lisa.

Moteris pripažįsta, kad taip gyventi nėra lengva.

„Kiti iš manęs juokiasi, kai atsisakau priimti kvietimus ir aiškinu, kad laikas netinka pagal mano Mėnulio kalendorių. Visgi žmonių nuomonė keičiasi. Net jei jie iš pradžių kikena, jei aš viską kantriai išaiškinu, jie galiausiai supranta,“- sakė Lisa.

Psichologė Kate Sparks tiki, kad dėl interneto padaugėjo žmonių, tikinčių tokiomis pseudomokslinėmis sistemomis kaip gyvenimas pagal Mėnulio ciklą. Pasak jos, tokių alternatyvių teorijų pilnas internetas, yra daugybė kasdien atnaujinamų tinklalapių.

Nors toks gyvenimo būdas gali atrodyti keistas, bet nežalingas, Kate Sparks įspėja, kad nereiktų per daug pasikliauti Mėnuliu ar kuo nors panašiu. Ji teigia, kad jam nereiktų leisti valdyti viso gyvenimo.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.