Kaip atpažinti melą bendraujant virtualiai?

Jeigu nori kažką pažinti internetu, turi nuolat tobulinti intuiciją. Tyrimai įrodė, jog be galo daug žmonių, pradedančių virtualiąją draugystę, lieka apgauti. Juk internete tai padaryti itin lengva. Pašnekovai meluoja tam, kad padarytų gerą įspūdį bei patiktų, kaip atpažinti melagius?

Jeigu nori kažką pažinti internetu, turi nuolat tobulinti intuiciją.<br>123rf.com
Jeigu nori kažką pažinti internetu, turi nuolat tobulinti intuiciją.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-23 16:33, atnaujinta 2018-01-20 19:51

Tikina, jog myli

Susipažinai su kažkuo internetu ir labai greitai sulaukei prisipažinimo meilėje? O galbūt net pasakė, jog trokšta, jog būtent tu būtum jo vaikų mama? Bėk kuo toliau. Jis išties kažko iš tavęs nori, tačiau tikrai ne meilės.

Liūdnos istorijos

Vyras jau antrame el. laiške skundžiasi tau, jog viskas yra labai blogai, pasakoja tragiškas istorijas, o apie finansus kalba tik neigiamai. Būk atsargi. Galbūt nori gauti pagalbos, galbūt net pasinaudoti. Bandyk vengti ne susirašinėjimo, o tiesiog šios temos.

Logikos trūkumas

Kai bendrauji su kažkuo internetu, pastebi, jog vos prieš pora dienų parašė vieną, o šiandien tvirtina ką kitą. Pasakysi, jog tiesiog jo nuomonė greitai keičiasi? Nieko panašaus. Jis tiesiog tave apgaudinėja.

Itin daug smulkmenų

Jeigu atsakydamas į klausimą, jis pateikia itin daug smulkmenų arba savo profilyje įkelia itin daug informacijos apie save bei savo veiksmus – jis tikriausiai turi per daug laisvo laiko. O galbūt kaip tik tokiu būdu stengiasi ypatingai tave sužavėti, pritraukti? Tačiau, tikrai ne geriausiems tikslams.

Paviršutiniški atsakymai

Kai kažkas į tavo klausimus atsakinėja ne itin atvirai, nepasakoja kas jis yra ir ką veikia gyvenime – didelė tikimybė, jog kažką slepia. Jei jis atsako itin trumpai, tai dar gali reikšti, jog jis susirašinėja ne tik su tavimi.

„Aš“ ir „mano“

Jei tavo pašnekovas itin dažnai vartoja žodžius „aš“, „man“, tai reiškia, jog jam svarbiausia yra jis pats. Tokios pažinties tęsti neverta.

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.