Brito pasirinkimas: kartais – vyras, kartais – moteris

Britė Krystal Griggs (18 m.) niekada nežino, kokios nuotaikos bus jos draugas kitą dieną. Ryanas Wigley (22 m.) iš Kento kiekvieną rytą pasirenka, kuo būti – vyru ar moterimi.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2014-12-08 09:34, atnaujinta 2018-01-19 17:42

Visa tai priklauso nuo to, kokia Ryano nuotaika.

Vieni žmonės parduotuvėje ieško solidžiai atrodančių marškinių, kiti – dailių suknelių, o apsiperkančio Ryano laukia dvigubai daugiau darbo. Jis vienomis dienomis jaučiasi kaip vyras, o kitomis – kaip moteris, vadinanti save Ria.

Ryano situacija žinoma psichologams, rašo „Daily Mail“.

„Viskas taip painu, – prisipažino pats Ryanas. – Turiu nuspėti, kokios lyties būsiu kitą rytą, kad galėčiau suplanuoti dieną. Naktį stengiuosi suprasti, kaip jaučiuosi. Jei moteriškesnis, išsimaudau ir prisuku žadintuvą ankstesnei valandai, kad spėčiau pasiruošti.“

Troškimas būti moterimi kelias dienas iš eilės išvargina.

„Turiu skustis veidą, krūtinę, kojas, plauti galvą ir darytis makiažą.

Man patinka būti moterimi, bet jausdamasis vyru būnu labiau atsipalaidavęs“, – neslėpė britas.

Ryanas kartais užsimano pakeisti lytį ir dieną. „Net ir tą dieną, kai jaučiuosi vyru, pamačius vitrinoje gražią suknelę iš karto keičiasi mano manieros,“ – prisipažino jis.

Ryaną traukia moterys, bet nė viena iš ankstesnių jo partnerių negalėjo susitaikyti su jo asmenybės dvilypumu. Neseniai jaunas vyras pradėjo draugauti su Krystal.

„Tą kartą jis buvo Ryanas, – prisimena Krystal. – Netrukus pridėjau jį prie draugų socialiniame tinkle.

Kartą jis profilyje pakomentavo naudodamas Rios paskyrą. Supratau, kad ten Ryanas. Iš pradžių maniau, kad jis tiesiog persirenginėja moteriškais rūbais, nebuvau girdėjusi apie žmogų, kuris keistų lytį pagal nuotaiką.“

Netrukus jie tapo pora. „Ryanas nervinosi, nes buvusios jo širdies draugės jį šiek tiek smerkė, – sakė Krystal. – Aš jam pasakiau, kad man visa tai nė kiek nerūpi. Svarbiausia tai, koks jis yra žmogus.

Pirma mano mintis, kilusi pamačius Rią su moteriška suknele, – kokia ji graži. Sunku patikėti, kaip greitai Ryanas iš vyro tampa moterimi.“

Vaikinas pirmąkart moteriškus rūbus apsivilko 13 metų. „Pamačiau išskalbtus mamos drabužius, – pasakojo Ryanas. – Čiupęs liemenėlę ir suknelę nubėgau į vonios kambarį.“

Su moteriškais drabužiais jautėsi kitaip, bet patogiai, nors ir suprato, kad iš šalies atrodo kvailokai.

Netrukus jis ėmė landžioti į sesers kambarį. Imdavo bet ką, į ką tilpdavo. Jo mėgstamiausiu rūbu tapo aptempta juoda suknelė.

„Būdamas 16-os atsivėriau savo pirmajai merginai, – prisimena vyras. – Ji apie mano slaptą pomėgį kalbėjo kaip apie problemą. Jaučiau gėdą, bandžiau liautis.“

Sulaukęs 18-os Ryanas paliko namus ir į gretimą miestą išvažiavo studijuoti. Būtent tada jis galėjo nekontroliuojamas rengtis, kaip nori.

„Tada supratau, kad mano elgesys buvo šis tas daugiau nei pomėgis. Kai kuriomis dienomis jausdavausi labai vyriškas.

Kitomis dienomis visu kūnu ir siela jausdavausi moterimi, – prisimena vyras. – Tai nebūdavo sąmoningas pasirinkimas. Supratau, kad esu abiejų lyčių atstovas. Nebuvau nieko panašaus girdėjęs.“

Jis atrado tinklalapį bigender.net, kuriame sužinojo, kad ne vienintelis išgyvena tokius jausmus. Ryanas nusprendė moteriškąją pusę pavadinti Ria. Šis vardas priminė tėvų duotąjį.

Ryanas tik 2013-ųjų sausį nusprendė patikrinti artimiausių draugų reakciją į jo paslaptį.

„Pirmiausia jiems pasakiau, kad persirenginėju moterimi, – pasakojo jis. – Drebėjau ir mikčiojau, bet jų veido išraiška nė kiek nepasikeitė.

Tiesą sakant, jie labiau nustebo, kai pasakiau esantis kairiarankis.“

Pirmas drąsus žingsnis buvo žengtas. Vėliau Ryanas draugams paaiškino, kad yra ir vyras, ir moteris, kad viena lytis pakeičia kitą.

Tada jis su draugais į barą nuėjo apsirengęs kaip Ria. Draugai jį labai palaikė ir nesielgė neįprastai.

2013-ųjų liepą Ryanas pagaliau sukaupė drąsą viską atskleisti tėvams: „Tėtis paklausė, ar noriu būti moterimi. Turėjau paaiškinti, kad mano situacija kitokia nei transseksualų. Tėvai leidžia man elgtis, kaip noriu, bet apie tai nebekalbame.“

Jis nerimavo dėl Krystal reakcijos, kai ji užsiminė apie Rios paskyrą socialiniame tinkle.

Buvo sunku jai pasirodyti kaip moteriai pirmą kartą, bet Krystal buvo geranoriška.

Mergina mano, kad jos santykiai su Ryanu puikūs.

„Su Ria elgiuosi kaip su princese, – sakė ji. – Dažniausiai būtent vaikinas rūpinasi mergina, bet mes galime rūpintis vienas kitu – tai daug malonesnis bendravimas.

Ryanas – dvilypė asmenybė. Galiu iš karto pasakyti, ar su manimi Ryanas, ar Ria, – jų manieros skiriasi. Ryanas nerangus kaip vaikinas, bet Rios manieros kitokios – ji dažnai žaidžia su savo plaukais, grakščiai vaikšto.“

Vaikinas renkasi apdribusius marškinėlius ir kelnes, kai eina susitikti su draugais, bet pirkti rūbų ar makiažo priemonių su kitomis merginomis eina Ria.

„Pažįstamos merginos net ėmė pavydėti, kai pirmą kartą mane pamatė kaip Rią, – pasakojo Ryanas. – Jos norėjo, kad padėčiau pasidaryti makiažą.

Būdavo nelengva pirkti sukneles apsirengus kaip vaikinui. Žinojau, kad pardavėjai gali manyti, jog drabužius perku savo merginai, bet vis vien jaučiausi nejaukiai.

Dabar apsipirkti visada einu kaip Ria. Drabužių parduotuvėse man leidžiama naudotis moterų persirengimo kabinomis.“

Ryanas ir Krystal pora tapo neseniai, bet ji jau išsirinko kelis drabužius, kuriuos norėtų pasiskolinti iš Rios spintos.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.