Atradimas, leidžiantis išmokti anglų kalbą per kelias dienas!

„Keliaudama į užsienį, nebesigėdiju angliškai paklausti kelio, ar kiek kainuoja kava“, – taip interviu metu pasakoja parduotuvės vadovė Birutė Stankevičienė (52 m.), kuri per trumpą laiką išmoko anglų kalbos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2014, 10:31 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 3:36 PM

Tik šiandien – gruodžio 22 d. – skaitykite interviu su Birutė ir sužinok, kaip Tu gali išmokti užsienio anglų kalbos internetu per 14 dienų su 55 % nuolaida!

Birute, papasakokite, ar anksčiau bandėte mokytis anglų kalbos?

– Kai mokiausi mokykloje, mus mokė rusų ir vokiečių kalbų. Tai buvo pagrindinės kalbos. Anglų kalbą tuo metu retai kuris mokėjo. O ir tokio poreikio nebuvo. Pavyzdžiui, į užsienį taip paprastai net nebuvo įmanoma patekti. Kur nuvažiuodavai, ten visi suprasdavo rusų kalbą. Tais laikais su vyru keliaudavome be problemų. Dabar, jei nori nuvažiuoti į Italiją, Prancūziją ir nežinai bent kelių žodžių anglų kalba, sunkumai užklumpa vos kirtus sieną. Nors šiek tiek reikia mokėti angliškai.

Kas paskatino mokytis kalbos dabar?

– Su vyru keliavome į Romą Italijoje. Gražu, man labai patiko. Bet per visą kelionę negalėjome niekur pasėdėti dviese kavinėje – tik kartu su gidu arba kažkuo kitu iš grupės, mokančiu angliškai. Nes nemokėdamas kalbos negali net cukraus paprašyti, kad atneštų! Kaip be rankų. Kai grįžome, aš nusprendžiau – prieš keliaujant reikia išmokti bent jau šnekamosios kalbos. Kaip tik tuo metu prasidėjo naudinga akcija Šveicarijos kalbų programai. Nusipirkau ir nė akimirkos nesigailėjau. Per porą savaičių abu su vyru išmokome kalbėti, todėl dabar galime važiuoti į kelionę nepriklausomai nuo kitų. Toks laisvės pojūtis!

Kaip mokėtės anglų kalbos?

– Viskas vyko prie kompiuterio. Labai patogu – kai nori, gali prieiti ir pasimokyti. Nėra griežtai apibrėžto laiko, pavyzdžiui, nuo kada iki kada. Ir pats principas – mokytis tik to, ko iš tiesų reikia. Be visokių būtųjų, būsimųjų laikų ir kitų sudėtingų lentelių. Jei svarbiausia yra kalbėti, tokie dalykai net nereikalingi! Per pirmąsias pamokas mokėmės žodelių, vėliau – kaip juos sujungti. Šiek tiek panaši į vokiečių kalbą, žodžius intuityviai supratau gana greitai.

Kaip Jums sekėsi tarimas?

– Kai mokiausi tarimo, juokiausi – gerai, kad nė vienas anglas negirdi, kaip kalbu. Ausys nukristų! (juokiasi) Bet vyrui ne ką geriau sekėsi, tad nebesigėdijau. Galų gale jau prasilaužiau. Akcentas tikriausiai vis dar yra, bet man svarbiausia, kad mane supranta.

Kaip Jūs vertinate savo dabartines anglų kalbos žinias?

– Man pavyko išmokti tai, ko norėjau – šnekamąją kalbą. Galiu pasakyti tai, ką noriu. Keliaudama po užsienį nebesidroviu paklausti angliškai kelio ar kiek kainuoja kavos puodelis. Manau, kad tai didelis žingsnis pirmyn per tokį trumpą laiką!

Ką Jūs rekomenduotumėte žmonėms, kurie dar nekalba angliškai?

– Su šveicarų programa išmokti kalbos galima greitai, reikia tik pradėti! Sėkmės!

Šveicarijos kalbų mokymosi metodu mokoma tik tų žodžių ir frazių, kuriuos reikia tikrai mokėti norint bendrauti nauja kalba. Svarbu, kad kuo greičiau galėtum sudaryti sakinius ir bendrauti užsienio kalba. Šveicarijos kalbų instituto sukurtas metodas pagrįstas nuolatiniais kalbos mokymosi tyrimais.

Šiandien yra paskutinė Šveicarijos kalbų instituto Kalėdinės akcijos diena – 100 pirmųjų klientų gali išmokti užsienio anglų kalbos su 55 % nuolaida – tik už 24 Lt (įprasta kaina 59 Lt). Apsilankyk www.swisslanguages.com ir gauk prieigą prie anglų kalbų mokymosi programos su 55 % nuolaida – Tu dar gali būti vienas iš pirmųjų 100 laimingųjų!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.