Penki būdai atsikratyti streso prieš šventes

Ar ir tave kankina stresas prieš šventes? Ar vis galvoji, ką turi padaryti, ir manai, jog viskas, ką padarysi, turi būti tiesiog tobula? Jau skauda galvą ir vis kankina mintys apie Kūčių vakarienę, patiekalus? Tada šie patarimai tau, - skelbia portalas polki.pl.

Jei kas nors nepavyko, pasijuok iš to.<br>123rf.com nuotr.
Jei kas nors nepavyko, pasijuok iš to.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 23, 2014, 3:11 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 11:08 AM

1. Nebijok, jog kažkas nepavyks

Aišku, turi stengtis, kad dovanos būtų supakuotos gražiai, o eglutė atrodytų kuo įdomiau, originaliau, tačiau visokias nereikalingas mintis, pvz. „o jei lemputės neveiks?“ vyk nuo savęs kuo toliau. Mintyse pasakyk STOP, o tada pagalvok apie tai, kas yra gražu ir ką jau gero padarei.

2. Tavo tikslai turi būti realūs

Laikykis tradicijų, jei tau tai svarbu, tačiau nepasiduok šventinei manijai. Prisimink, jog jei atsikelsi itin anksti ir pradėsi garsiai tvarkytis – pažadinsi savo šeimos narius. Atsimink, tai nėra švaros konkursas. Švaru turi būti, bet nepersistenk.

3. Kažkas nepavyko? Nedramatizuok

Jei kas nors nepavyko, pasijuok iš to. Jei nerimausi dėl bet kokio menkniekio – būtent tai ir sukels stresą. Neliūdėk dėl to, jog kažką perkepei arba jog kažkas išpylė sriubą ant stalo. Nekaltink savęs dėl visko. Tai nėra sveika.

Jei atsitiks kas nors netikėto ar net blogo, pagalvok apie tai, kokią svarbą šis įvykis turės pvz po metų ar net daugiau? Ir tikrai nusiraminsi..

4. Stenkis nevertinti kitų

Nepamiršk, jog kritika artimų žmonių atžvilgiu nėra gerai, ji tik sukelia papildomo streso bei ginčų. Vyras blogai padarė mišrainę, o dukra blogai sutvarkė savo kambarį? Tiesiog numok į tai ranka.

5. Vertink savo pasiekimus

Net jei ne viskas gaunasi tobulai, turi pagirti save, jog tai, ką darai – darai iš visos širdies ir stengiesi.

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.