Loreta Sungailienė įsitikino: būrėjos pranašystės pildosi

Televizijos laidų vedėja Loreta Sungailienė (37 m.) prisipažino: burtai – vienas mėgstamiausių jos užsiėmimų per Kūčias.

L.Sungailienė su vyru augino vieną sūnų, kai būrėja pasakė, kad vaikų bus ir daugiau. Dabar šeimoje - trys vaikai.<br>T.Bauro nuotr.
L.Sungailienė su vyru augino vieną sūnų, kai būrėja pasakė, kad vaikų bus ir daugiau. Dabar šeimoje - trys vaikai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė („Lietuvos rytas“)

2014-12-24 09:09, atnaujinta 2018-01-18 09:34

Tiesa, pastaruoju metu rimtiems būrimams sąlygos nelabai palankios – didelė šeimyna, maži nenuoramos vaikai.

Loreta į liaudiškus ateities pranašavimus žiūri gana rimtai – ne vienas Kūčių ar advento burtas jai esą yra išsipildęs.

– Kuriuos burtus laikote rimčiausiais?

– Visi tie burtai yra rimti, tiktai reikia mokėti juos išskaityti ir atlikti su visu rimtumu, su visomis sąlygomis. Man pačiai patinka ir patikimiausias atrodo tirpdyto vaško liejimas į šaltą vandenį – tiesiog iš žvakės arba pakaitinto atskirame indelyje. Netekėjusioms merginoms reikia lieti kaire ranka, ištekėjusioms moterims – dešine.

Prieš keletą metų advento vakarą esu buvusi pas liaudies būrėją. Ji iš susidariusios vaško figūrėlės man daug dalykų pasakė – beveik visi jie per keletą metų išsipildė. Ji sakė, kad sutiksiu moterį, kuri mano gyvenime taps reikšminga.

Tokią moterį sutikau darbe. Ji padėjo man siekiant karjeros. Tuo metu turėjau dar tik vieną sūnų, o būrėja sakė, kad mato vaisingą moterį dideliu pilvu – iš to pilvo dar du vaikeliai atsirado.

Smagu būna po dubenėliais ką nors paslėpti, o paskui kurį nors pasirinkti. Kas randa žiedą – tai reiškia vestuves, kas pinigėlį – tam metai bus turtingi, kas duonos riekelę – skalsūs.

Jei šalia duonos akmenukas padėtas – vadinasi, duonos netrūks, bet reikės ją užsidirbti sunkiu darbu. Vaikams labai patinka atrasti žaislinę mašinytę – tada jiems sakau, kad laukia naujovės ir kelionės.

– Į senovinius burtus mėgstate įlieti ir naujoviškų dalykų?

– Visokių improvizacijų padarome. Vieni burtai mano pačios sugalvoti tradicinių tikėjimų pagrindu. Ant Kūčių stalo visada būna obuolys – vaisingumo, sveikatos simbolis. Obuolį horizontaliai perpjovus matyti žvaigždė. Sėklos gali būti bet kurioje pusėje. Jeigu jos susidėlioja vienoje – moteris bus labai vaisinga, turės daug vaikučių.

Per vieną renginį pakviečiau moterį perpjauti obuolio – visos penkios sėklytės buvo apatinėje, vaisingoje, pusėje. Pasakiau, kad ji turės penkis vaikučius. Ji sako: „Aš jau turiu penkis vaikučius.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.