7 ženklai, kurie įspėja, jog prie altoriaus verčiau neiti

Pasiryžimas santuokai visada turėtų būti lydimas tikrosios meilės, pasitikėjimo bei bendrų požiūriu ir planų. Turėtų, bet, deja, ne visada taip būna. Neretai bandome meluoti sau ir užsimerkiame vos pamatę partnerio trūkumus ar tai, kas išties gali trukdyti santuokai. Dažnai bijome pažvelgti tiesai į akis, todėl nesunku pasakyti, kuo tai gali baigtis. Kad būtų lengviau, portalas papilot.pl pateikia 7 atvejus, kai turėtumėt susimąstyti.

Santuoka tai ne tik bendra lova, bet ir bendri tikslai<br>123rf.com nuotr.
Santuoka tai ne tik bendra lova, bet ir bendri tikslai<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2014, 6:02 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:54 AM

1. Jau ne kartą jus skriaudė

Galima naiviai tikėti, jog santuoka viską pakeis, bet žmogiškosios savybės bei charakteris nėra labai lankstūs. Jei kada nors jau patyrėte emocinį, fizinį ar seksualinį smurtą – bėkite kuo toliau. Santuoka neišspręs problemų. Nedvejokite ir tuo atveju, jeigu jis jau melavo ar buvo neištikimas.

2. Nėra bendrų tikslų

Santuoka - tai ne tik bendra lova, bet ir bendri tikslai. Reikėtų dar iki santuokos aptarti kai kuriuos aspektus, kurių neįmanoma išvengti. Meilė, pasitikėjimas, ištikimybė, vaikai – aptarkite tai.

3. Finansai

Ekspertai nustatė, jog pirmoje vietoje dėl santykių nesklandumų yra kaltas nesuderinamumas lovoje, o antroje – pinigai. Tai itin svarbus klausimas, kad būtų galima jį palikti povestuviniam laikotarpiui. Vertėtų prieš santuoką aptarti bendrą biudžetą, dalinimąsi pinigais. Priešingu atveju partneris gali jus nuvilti – jis uždraus jums dirbti arba norės gyventi iš jūsų pačios uždarbio.

4. Emocinis nestabilumas

Nevertėtų tikėti, kad po santuokos jūsų laukia tik pasaka, o visos problemos išnyks kartu su priesaika. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai ar jo nuotaikos nesikeičia itin dažnai. Jeigu jis nėra emociškai stabilus, dažnai supyksta, kaltina, kartais gal net jo bijote – reikėtų susimąstyti.

5. Priklausomybės

Stengtis, padėti bei palaikyti – labai svarbu. Tačiau jei jūsų išrinktasis yra priklausomas nuo alkoholio, narkotikų, tabako ar kitų dalykų, reikėtų pagalvoti, ar esate tikra, kad tai pasikeis? Priklausomybė nuo sekso – kai jūs nenorite, o jo tai nedomina, irgi yra rimtas sutrikimas ir tiesiog nepagarba jums. Vertėtų nepamiršti, jog tai gali nepasikeisti.

6. Nesuderinamumas lovoje

Nors kai kurie yra įsitikinę, jog nesimylėti iki vestuvių – tikra dorybė, yra įrodyta ir tai, jog pažinę vienas kitą iki vestuvių išvengsite nesusipratimų. Jeigu jums abiem patinka dominuoti arba jums patinka ramus seksas, o jūsų partneriui priešingai? Kas tada? To nesuderinamumo jūsų santuoka gali neatlaikyti.

7. Dvejonės

Jeigu Jums jau pasipiršo, o jūs vis dar negalite apsispręsti – vertėtų sunerimti. Tai įrodo, jog kažkas yra ne taip. Juk jeigu būtumėt viskuo patenkinta, ar galvotumėt taip ilgai? Jeigu jaučiate, jog reikia patarimo – susimąstykite, galbūt verta palaukti.

Parengė Sabina Adamovič 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.