Atėjo nauji metai ir euras – gal jau laikas keisti ir darbą?

Jeigu jaučiatės atradę mėgiamą veiklos sritį ir esate patenkinti už savo pastangas mokamu atlyginimu, šis testas – ne jums. Visiems kitiems derėtų pasitikrinti, ar ne laikas jums keisti darbovietę, o gal net ir profesiją.

Jeigu jums nepatinka tai, ką darote, nepatinka kolektyvas, nepatinka vadovybė, laikas pagalvoti apie darbo keitimą.<br>V.Balkūno nuotr.
Jeigu jums nepatinka tai, ką darote, nepatinka kolektyvas, nepatinka vadovybė, laikas pagalvoti apie darbo keitimą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-02 16:49, atnaujinta 2018-01-17 04:43

Suskaičiuokite, su kiek teiginių jūs sutinkate.

1. Jūs daugiau nieko nebeišmokstate

Dirbate stabiliame, nors ir iki gyvo kaulo įgrisusiame darbe ir pastebėjote, kad jau kuris laikas nieko naujo nebeišmokstate. Šiuo metu esate vienas iš labiausiai kvalifikuotų savo kompanijos darbuotojų. Galite daug ko išmokyti kitus, tačiau pats nieko naujo savo veiklos srityje jau nebesužinosite.

2. Neišnaudojate visų savo sugebėjimų

Mokate daug daugiau, nei iš jūsų reikalaujama dirbant jūsų pareigose. Jokių galimybių išplėsti savo įsipareigojimus, kad būtų išnaudotas visas jūsų sugebėjimų spektras, šioje kompanijoje ir šiose pareigose nėra. Jūsų kvalifikacija didesnė, nei reikia darbui, kurį atliekate.

3. Jūs nekenčiate savo darbo

Jums nepatinka tai, ką darote, nepatinka kolektyvas, nepatinka vadovybė. Darbas jums neteikia jokio malonumo. Pirmadienio rytas – pati bjauriausia savaitės dalis. Jūs nesijaučiate laimingas.

4. Uždirbate mažiau nei rinkos vidurkis

Jūsų darbas stabilus ir būtent dėl to bijote jį keisti, bet jūsų atlyginimas, atsižvelgiant į jūsų kvalifikaciją, mažesnis už rinkos vidurkį. Be to, jūsų vadovybė net neplanuoja atlyginimą didinti, nes mano, kad apskritai daro jums paslaugą, kad tą atlyginimą moka reguliariai.

5. Jums nepriimtinos ideologinės jūsų kompanijos nuostatos

Jūs nepritariate normoms, kurias jūsų kompanija siekia įdiegti savo darbuotojams arba klientams. Jeigu nedirbtumėte šioje kompanijoje, tai niekada nesinaudotumėte jos prekėmis arba paslaugomis, kurias jis siūlo.

6. Jūs neturite jokių karjeros galimybių savo kompanijoje

Jūs jau pasiekėte maksimalų karjeros tašką savo kompanijoje ir nebeturite ko daugiau siekti. Tuo pat metu pareigų, kurias užimate dabar, nelaikote kokiu nors iššūkiu sau. Savo darbą galite atlikti automatiškai. Ir net jei viską darysite du kartus prasčiau, vis tiek liksite pačiu efektyviausiu darbuotoju.

7. Jums fiziškai bloga nuo jūsų darbo

Darbas jums nesuteikia džiaugsmo. Stresas, įtampa ir apskritai nenoras būti darbe pradėjo neigiamai veikti jūsų sveikatą.

8. Jums padidino pareigų naštą, bet ne atlyginimą

Jūsų vadovybė jus labai vertina ir patiki jums vis daugiau ir daugiau darbo, kurio niekam daugiau nepatikėtų, tačiau atlyginimo jums didinti neketina, nors pareigų našta išaugo. Priešingai, vos tik užsimenate apie pinigus, vadovybė įsižeidžia, kad esate toks nedėkingas.

Testo rezultatai

Sutinkate su dviem ar mažiau teiginių

Turite darbą, kurio reikėtų laikytis įsitvėrus. Nors ir turite priekaištų savo darbui ar darbdaviams, jie nepakankamai rimti, kad reikėtų keisti darbovietę. Teigiami dalykai nusveria neigiamus. Mėgaukitės savo darbu ir siekite aukštumų!

Sutinkate su trimis ar daugiau teiginių

Kad ir kokios priežastys verstų jus laikytis šiame nemėgstamame darbe ir net nemėgstamoje profesijoje (priežastis dažniausiai viena – baimė), dabar jau tikrai žinote, kad jūs darbą turėtumėte keisti. Dar daugiau, jeigu anksčiau nedrįsote sau pripažinti, tai dabar pats laikas: galbūt jums derėtų keisti ne tik darbą, bet ir profesiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.