Kaip ištekėti, kai perkopėte trisdešimtmetį?

Šiame pasaulyje viskas greitai keičiasi – požiūris ne išimtis. Anksčiau moteris, kuriai sukako 30 metų ir vis dar nebuvo ištekėjusi, ją jau vadindavo senmerge. Tokia moteris save vadindavo taip pat, juk jau baigėsi galimybės ištekėti. Tačiau šiandien silpnosios lyties atstovės neretai sąmoningai atidėlioja šeimos kūrimą. Visas dėmesys yra skiriamas darbui, karjerai. To pasekmė – nulis jėgų, noro, laiko bei sveikatos asmeniniam gyvenimui. Pasikeitė ir aplinkinių požiūris į neištekėjusias moteris, kurioms jau per 30 metų.

Šiame pasaulyje viskas greitai keičiasi – požiūris ne išimtis.<br>„123rf.com“ nuotr.
Šiame pasaulyje viskas greitai keičiasi – požiūris ne išimtis.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2015, 3:03 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:11 PM

Aplinkiniai nejaučia jums gailesčio, nepareiškia užuojautos dėl to, kad esate tokia vieniša, – juk šiandien tai normalu. Tačiau jeigu jums atrodo kitaip, o noras turėti vyrą auga su kiekviena diena, – šis straipsnis kaip tik jums.

Kaip ištekėti?

Tam, kad susirastumėte tinkamą vyrą bei sukurtumėte tvirtą šeimą, reikia dirbti su savimi. Išvardysime kai kuriuos psichologinius veiksnius, kurie trukdo ištekėti. 1. Itin aukšti reikalavimai

Pirmiausia sudėtinga yra dėl to, kad 30 metų moteris jau yra subrendusi asmenybė ir žino, kokio vyro nori. Jai svarbu ne tik išvaizda arba seksualinis potraukis. Tokią moterį domina būsimo vyro socialinis statusas, materialinė padėtis, požiūris į vaikus, pasaulėžiūra. Todėl jeigu jūs norite ištekėti, reikalavimų sąrašą reikėtų patrumpinti per pusę. Svarbiausia yra ne piniginė, o dvasinis ryšys su vyru ir psichologinis komfortas. O tą ryšį arba pajusite, arba ne.

2. Vidiniai įsitikinimai

Dar vienas dalykas, kuris trukdo ištekėti, – vidinis įsitikinimas, kad būtinai turite ištekėti. Skamba keistai? Svarbiausia negalvoti kiekvieną dieną apie tai, kad jūsų užduotis susirasti tinkamą vyrą ir „griebti jautį už ragų“, nes toks požiūris atsispindės jūsų žvilgsnyje ir išvaizdoje. Jūsų akyse bus aiškiai matyti, kad ieškote ne mylimo žmogaus, o tiesiog vyro, kuris jums pasiūlys ištekėti. Nemanykite, kad vyrai to nepastebi. O vos pastebėję šį dalyką jie bėgs nuo jūsų kuo toliau.

Pamirškite savo „užduotį“ ir atsipalaiduokite, apsižvalgykite ir tikrai pamatysite daug gerų draugų. Taip, draugų, nes iš pradžių jūs visus vyrus turite priimti kaip gerus draugus, su kuriais galima pasikalbėkite, išgerti kavos. Kartais galite net pabūti nuotykių ieškotoja, kuri nori linksmai praleisti laiką. Vyrams tokios moterys patinka kur kas labiau nei tos, kurių akyse spindi frazė – „aš ieškau vyro ir turi jį surasti, aš noriu ištekėti.“ Juk vyrai – medžiotojai, todėl jie išsigąsta moterų, kurios atlieka jų pačių užduotis.

3. Vidinis konfliktas

Tai dar viena priežastis, trukdanti ištekėti. Viena vertus, dama svajoja sukurti šeimą, tačiau, kita vertus, ji turi nemažai įpročių, kurių būtų sunku atsikratyti. Tuomet reikia užduoti klausimą, ar tikrai esate pasiryžusi ką nors keisti, pritapti prie kito žmogaus? O ką jau kalbėti apie šeimos pagausėjimą – tai tikrai daug ką pakeistų. Vienas dalykas – svajoti, tačiau visai kas kita žiūrėti tiesai į akis ir suprasti, su kokiais sunkumais teks susidurti.

 Labai dažnai moterys pasąmonėje atstumia potencialius vyrus, nes supranta, kad teks kažką paaukoti. Todėl turite pagalvoti, ar norite tiesiog pakeisti savo šeiminę padėtį ir pavardę, ar norite kurti naują šeimą, kuriai reikės jėgų, laiko, pastangų.

4. Žemas savęs vertinimas

Labai didelė klaida – dauguma moterų įsitikinusios, kad jeigu joms iki 30 metų nepavyko surasti to vienintelio, jos tiesiog kažkokios „brokuotos“. Net jeigu jos turi gerą darbą, nuosavą būstą, puikius draugus, gauna gerą atlyginimą, pasąmonė vis kužda, kad kažkas joms yra negerai.

Ir štai – užburtas ratas. Tokia moteris nemyli savęs, todėl jos nemyli ir kiti. Mokykitės vertinti savo privalumus ir juos paryškinti. Kiti turi jus matyti kaip protingą, daug pasiekusią įvairiose srityse moterį. Neturite šeimos? Ne taip jau jos ir norėjote. Pasakykite sau, kad tai ne jūsų, o jus palikusių vyrų problema. Pakeiskite požiūrį į savo padėtį, ir pasikeis aplinkinių požiūris į jus.

Taigi dėl psichologinių problemų jau viskas aišku, o jei konkrečiau – kur galima sutikti vyrą?

1. Viešasis transportas, gatvė.

Apskritai susipažinti galima bet kur. Pamirškite stereotipą, kad tvarkingos moterys neieško pažinčių gatvėse ar transporte. Dar ir kaip susipažįsta – koks skirtumas kur, jeigu prie jūsų priėjo patrauklus ir jums iš pirmo žvilgsnio patikęs vyrukas?

Be abejo, jog tik ką susipažinusi su vyru neturėtumėte eiti su juo į įtartinas vietas arba juo labiau į svečius. Jeigu jis pasiūlys kur nors nueiti, verčiau pati pasirinkite jums gerai žinomą vietą, kur jausitės saugi.

2. Kavinė

Gera vieta pažintims – kavinė, kuri yra netoliese jūsų namų ar darbovietės. Pripraskite bent 2–3 kartus per savaitę nueiti į kavinę pasimėgauti kava arba arbata. Rekomenduojama į tą pačią kavinę eiti vienai, su šypsena bei iškelta galva, o ne su savo draugėmis.

Sėskitės visada toje pačioje vietoje, gerdama kavą skaitykite arba rašykitės ką nors į užrašų knygelę. Tikrai atsiras tokių, kurie, kaip ir jūs, dažnai lankosi toje kavinėje. Aišku, nereikėtų kreipti dėmesio į atėjusius išgerti degtinės, ieškokite to, kuris pietų pertrauką praleidžia ten gerdamas kavą arba pietaudamas. Jūs to verta.

3. Jūsų namai

Taip, gerai supratote – kaimynai. Didelė tikimybė, kad surasite kaimyną, kuris yra vienišas, o pagal amžių puikiai jums tinka. Tai kodėl gi jums nesusipažinus? Šypsokitės, sveikinkitės, prašykite pagalbos arba patarimo. Tačiau čia yra vienas subtilus dalykas: jeigu nesate tikra, jog šis vyras taip pat ieško antrosios pusės ir nori artumo, nebandykite jo suvilioti. Juk nenorite girdėti apkalbų?

4. Kūno rengybos klubas

Tai puiki vieta susipažinti, tačiau yra 2 niuansai. Jeigu jūsų figūra nėra patraukli, o jūs salėje jausitės nepatogiai ir nepasitikėsite savimi, jums nepavyks atkreipti vyrų dėmesio. Juk tie, kurie lanko kūno rengybos klubą, siekia geros kūno formos, o jeigu siekia, vadinasi, to tikisi ir iš partnerės. Antras dalykas, jeigu pasirinkote šią vietą, jums neužteks tiesiog lankyti klubo. Reikia sugebėti atkreipti dėmesį ir kuo nors išsiskirti. Juk ten daug gražių moterų, tad tiesiog „šaudyti žvilgsniu“ į patrauklius vyrus nepavyks.

5. Internetas

Tai dar vienas būdas susipažinti. Juk suaugusieji neturi ypač daug laiko, kad dalyvautų įvairiuose renginiuose, parodose, o naktimis šėltų klubuose – jie neretai pasirenka internetą. Užsiregistruokite pažinčių svetainėse ir bandykite savo laimę. Tačiau priminsime, kad svetainės turėtų būti patikimos, dažniausiai tai būna mokamos svetainės, turinčios daug gerų atsiliepimų. Ten užsiregistruoja daugiau vyrų nei moterų, todėl jūsų investicija į šią svetainę gali atsipirkti stipria santuoka. Nemanykite, kad tai padaryti labai paprasta, tačiau, investavus šiek tiek pinigų ir kur kas daugiau laiko bei pastangų, įmanoma.

6. Seni draugai

Tai nėra vieta, tačiau tai žmonės, kurie gali duoti kur kas daugiau naudos. Pirmiausia jie gali jus su kuo nors supažindinti, antra – vaikystės draugas gali tapti labai geru vyru. Tiesiog prisiminkite tuos, su kuriais taip gerai sutardavote, o galbūt net praleidote visą vaikystę. Paskambinkite tiems, kurie prieš 20 metų tampė jus už kasų – galbūt tiesiog pasidalysite savo mintimis, o galbūt susirasite sau tinkantį vyrą.

Nors dauguma vyrų jau sukūrė šeimas, tačiau tikrai atsiras vienišių arba išsiskyrusių. Pasikvieskite juos į svečius, tačiau ne visus kartu, o po vieną. Tai tikrai puiki proga prisiminti gerus senus laikus ir pasijuokti, o galbūt bus ir tęsinys.

Primename, kad vyro paieška – tai darbas. Ir tą darbą reikia dirbti ne vieną dieną. Permąstykite savo gyvenimą, didinkite pažinčių ratą, dažniau būkite tarp žmonių. Jeigu tvirtai apsisprendėte, kad esate pasiruošusi santuokai, netingėkite skirti laiko paieškoms. Ir, svarbiausia, mylėkite save, o tada ir kiti jus mylės.

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.