Kodėl laimingai ištekėjusi moteris nuėjo į „kairę“?

Monika visada džiaugėsi gražia savo šeima – supratingu vyru, dviem vaikais, nors kol sūnus ir dukra buvo maži, ji dėl jų buvo atsisakiusi darbo, nes atžalos dažnai sirgdavo.

Nesantuokinis kūdikis moteriai suteikė tiek pat džiaugsmo, kiek ir šeimoje gimusios jos atžalos.<br>123rf nuotr.
Nesantuokinis kūdikis moteriai suteikė tiek pat džiaugsmo, kiek ir šeimoje gimusios jos atžalos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-04 17:39, atnaujinta 2018-01-11 15:00

Motina su vienu ar kitu vaiku savaitėmis neišeidavo iš ligoninių, nes jie nuo kūdikystės turėjo įvairiausių sveikatos problemų. Tačiau pradėję lankyti mokyklą, sūnus ir dukra „išaugo“ iš ligų, dėl to ir Monikai palengvėjo – ji galėjo siekti karjeros.

Verslo vadybos mokslus baigusi dviejų vaikų mama tapo restorano administratore. Nors jai tekdavo dirbti ir savaitgalį, šeima dėl to nekentėjo. Prieš išeidama į darbą motina keldavosi anksčiau, kad šeimai prikeptų bandelių pusryčiams, paruoštų troškinį pietums. Jiems belikdavo tik krimsti skanėstus, pasišildyti pietų patiekalą.

Vaikams nestigo ir tėvo dėmesio – jis atžalas vežiodavo į būrelius, kartu pramogaudavo. Būtų niekas ir nepasikeitę, jei ne netikėtas Monikos nėštumas. Ji pastojo po atsitiktinių santykių su gerokai vyresniu vyru, mėgusiu lankytis restorane.

Kai pasijuto nėščia, Monika pasielgė sąžiningai – apie tai papasakojo sutuoktiniui. Jis nenorėjo skirtis su vaikų motina, tikino, kad padės užauginti ir nesantuokinį vaiką.

Tačiau artėjant gimdymui sutuoktinio elgesys labai pasikeitė – jis tapo abejingas savo šeimai. Sutuoktinis atsisakė mokėti komunalinius mokesčius, už vaikų būrelius. Monika nusprendė, kad bus geriau, jeigu ji išsinuomos butą ir jame įsikurs su vaikais.

Įsikūrus naujoje vietoje Monika laukė į pasaulį besibeldžiančios trečiosios atžalos. Po kurio laiko ji susilaukė sūnaus, kurio gimimas moteriai dovanojo tiek pat džiaugsmo, kaip ir pirmieji du jos vaikai. Tačiau daugiavaike motina tapusi Monika jais rūpinasi viena.

Psichologo Andriaus Kalugino komentaras:

„Psichologijos mokslas išskiria dešimt pagrindinių vyrų ir moterų neištikimybės priežasčių. Gerai nepažįstant šeimos, labai sunku pasakyti, kokios konkrečios priežastys šiuo atveju nulėmė moters neištikimybę.

Reikėtų atsižvelgti į moralines vertybes, tai yra, įvertinti, kaip kas poroje žiūri į santuokinius įžadus, tiki dievu ar netiki. Iš šios istorijos aišku viena, kad moters įsčiose užsimezgusi gyvybė – jai didžiausia vertybė, nes ji nepasidarė aborto. Tai buvo jos moralinis principas.

Taip pat reikėtų įvertinti, kokie per penkerius pastaruosius metus buvo moters santykiai su sutuoktiniu: moraliniai,psichologiniai, seksualiniai.

Sunku pasakyti, koks galėjo būti ištekėjusios moters motyvas užmezgant santykius su kitu vyru. Tai galėjo būti ir atsitiktinis kontaktas. Galiu tik spėti, kad ji neatlaikė kokio nors vyro kerų ir pasidavė pagundai. Tai gali būti nuotykių ieškojimas, kilęs dėl buities ir seksualinės rutinos šeimoje. Tai gali būti nuoširdus kito žmogaus įsimylėjimas ir meilės santykiai su juo. Tai gali būti ir tai, kad šeima atsidūrė ties skyrybų riba ir ji nebeturėjo ko prarasti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.