Psichologė: „Negalima pasiduoti, kad esu senas, nieko nereikia“

Kodėl kai kurias brandžias moteris traukia daug jaunesni vyrai? Ar iš tiesų jaunas partneris padeda moteriai susigrąžinti jaunatviškumą?

Psichologė G.Petronienė teigė, kad ilgiau seksualūs išlieka vienišiai, ieškantys vis ko nors nauja.
Psichologė G.Petronienė teigė, kad ilgiau seksualūs išlieka vienišiai, ieškantys vis ko nors nauja.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė, („Lietuvos rytas“)

Mar 9, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:13 AM

Psichologė Genovaitė Petronienė nesistebi poromis, kai vyras gerokai jaunesnis už moterį. Kita vertus, 35-erių ir 55 metų žmonės panašiai protauja, turi panašias vertybes. Tad normalu, kad brandžią savarankišką moterį gali traukti protingas, gražus vyras. Jų santykius neretai sieja ekstremalūs pomėgiai, aktyvus gyvenimo būdas.

– Kai kurie žmonės tokius santykius vadina patologiškais – Lietuvoje labiau įprasta, kai gerokai vyresnis vyras romantiškai asistuoja jaunai merginai.

– Kodėl turėtų būti patologija? Jei jauna mergina šalia senyvo vyro sugeba elgtis kaip subrendusi partnerė, kodėl jaunas vyras negali elgtis brandžiai su daug vyresne moterimi?

– Ar jaunesnių partnerių ieško tos vyresnės moterys, kurių didesnis seksualinis apetitas?

– Galima pasakyti ir taip.

– Ar tiesa, kad vyresni vyrai sąmoningai renkasi jaunas partneres, nes jos neturi didelės seksualinės patirties ir nesusigaudo, kas yra gerai, o kas blogai?

– Manau, kad tai tiesa.

– Kaip bėgant metams neprarasti sąsajų su erotiškumu, lytinių galių?

– Visa tai susiję su žmogaus sveikata. Jei žmonės nesivadovauja sveika gyvensena, neturėtų stebėtis, kad bėgant metams jų lytinės funkcijos pradeda silpti. Erotiškumas, seksualumas taip pat susiję su santykių gyvumu.

Beje, ilgiau seksualūs išlieka vienišiai, ieškantys vis ko nors nauja. Partnerių paieškoms reikia turėti laiko, o vaikų auginimas nusmukdo bet kokį erotiškumą.

– Tikriausiai žmonės, kurie iki žilos senovės mėgaujasi seksu, nebijo senti. Kaip nugalėti senatvės baimę, nepaliauti domėtis gyvenimu, mokytis, pažinti naujus dalykus?

– Nereikia pasiduoti požiūriui, kad esu senas ir man nieko nereikia. Neretai žmonės žino, kad reikėtų ką nors nauja patirti, bet jiems trūksta jėgų. Jie nusiminę, nusivylę, net įklimpę į depresiją.

Žmogui reikia stengtis į viską žvelgti kuo pozityviau. Negalima kaupti neigiamų emocijų, nes jos slopina. Reikia prisiversti vis ką nors veikti. Savaime niekas nevyksta.

Pensininkai atleidžia vadžias, jiems atrodo, kad viską padarė ir gali pailsėti. O kai prasideda sėslus poilsis, nebelieka kokybiško gyvenimo. Didesnėse valstybėse žmonės turi daugiau galimybių įdomiai gyventi, ten priimtinas visoks požiūris. Lietuvoje daugmaž vyrauja vienas gyvensenos pavyzdys ir žmogus priverstas kautis, jei nori būti kitoks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?