10 dalykų, kuriuos kasdien daro sėkminga moteris

Šie kasdieniai įpročiai atneš sėkmę kiekvienai veikliai moteriai. Pasirodo, norint sulaukti sėkmės, ne tiek daug pastangų ir reikia.

Mažų ar didesnių pergalių pasiekia tos, kurios net ir įtemptą darbo dieną padaro pertrauką, kurią išnaudoja smagiems pašnekesiams su kolegomis ir kavos pagurkšnojimui.<br>123rf nuotr.
Mažų ar didesnių pergalių pasiekia tos, kurios net ir įtemptą darbo dieną padaro pertrauką, kurią išnaudoja smagiems pašnekesiams su kolegomis ir kavos pagurkšnojimui.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2015, 1:38 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:41 AM

Jeigu pasinaudosite šiais patarimais, pasieksite geresnių darbo rezultatų, tapsite laimingesnė ir asmeniniame gyvenime.

1. Užsirašykite

Užsirašykite viską, ką ketinate per dieną nuveikti. Negalima nuvertinti tokio sąrašo galios – nepasikliaukite savo atmintimi, jeigu jūsų dienotvarkė bus suspausta į laiko rėmus, daug ką galite pamiršti. „Viskas išlėkė iš galvos!“ Pažįstama frazė? Suplanuotų užduočių priminimas – puikus būdas kontroliuoti net ir menką veiklą, kurią tądien suplanavote. Tiksli formuluoti dažnai padeda tiksliau apsispręsti dėl ateities veiksmų. Jūs galite pasidžiaugti, kad pavyko siekti užsibrėžtos dienotvarkės.

2. Dažniau žvilgtelėkite į laikrodį

Visada ateikite laiku! Punktualumas – kitas sėkmingų moterų bruožas. Ir nesvarbu, ar tai – dalykinis susitikimas, ar pietūs su draugėmis. Punktualumas – pagarbos ženklas. Ir tai – vienas geriausių jūsų įpročių.

3. Būkite geranoriškos

Kai kurios moterys įsitikinusios, kad pasiektų karjeros viršūnę, joms reikia tapti panašia į Mirandą iš amerikietiškosios komedijos „Ir velnias dėvi Pradą“. Bet patartina verčiau keisti tokį požiūrį. Portalo „elle.ru“ žurnalistai, kurie rengė interviu su sėkmės lydimomis moterimis arba su jomis bendrauja kasdienybėje, pastebėjo, kad jų išskirtinumas – mandagumas, draugiškas požiūris ir palaikymas.

4. Nepamirškite bendrauti

Sugriaukite stereotipą, kurį dažnai girdite, kad sėkmės lydima moteris prie savo darbo stalo praleidžia 24 valandas per parą ir 7 dienas per savaitę. Mažų ar didesnių pergalių pasiekia tos, kurios net ir įtemptą darbo dieną padaro pertrauką, kurią išnaudoja smagiems pašnekesiams su kolegomis ir kavos pagurkšnojimui. Tai visiškai normalu: atsitraukti nuo darbo keletui minučių dėl neįpareigojančio pabendravimo. Grįždama prie savo stalo pasijausite šiek tiek atsikvėpusi.

5. Sisteminkite informaciją

Jeigu dirbate kompiuteriu, rekomenduotina sisteminti failus ir aplankus. Nesvarbu, ar tai – biuro dokumentai, ar socialinio tinklo nuotraukos. Tokia struktūra jums leis viską, ko prireiks jūsų širdžiai ar viršininkui, lengvai rasti. Patikėtite, tik maža dalis moterų sugeba valdyti chaosą.

6. Gerbkite savo kūną

Jeigu norite, kad jūsų galva veiktų tinkamai, reikėtų tinkamai pasirūpinti ir savo kūnu. Tai dar vienas sėkmės raktas. Raskite laiko reguliarioms treniruotėms, sveikai mitybai ir pagaliau miegui! Jūsų darbas nukentės, jeigu nepasirūpinsite poilsiu bei gera savijauta.

7. Pasiklokite lovą

Jūs teisingai išgirdote. Tiesa, kad nemažai moterų namus palieka nepaklojusios lovos. Bet! Švari erdvė suteikia daugiau švarumo ir protui. Ryte paklokite lovą ir jūsų nuotaika bus kitokia visą dieną. Šviečianti virtuvė ir darbo stalas biure taip pat efektyviai veikia nuotaiką.

8. Raskite laiko sau

Daug kam gali pasirodyti kaip paradoksas, bet jeigu norite būti lydimi sėkmės, labai svarbu kasdien daryti tai, kas nesusiję su jūsų darbu. Manikiūras, bendravimas su draugais, pomėgiai – viskas, ko reikia, bet ir kas jums patinka. Kitokia veikla dienos metu padės pailsėti, išsaugoti gyvybingumą ir sulaukti įkvėpimo rutiniškame darbe.

9. Tęskite mokymąsi

Svarbs sėkmingų moterų bruožas – jos kasdien sužino ką nors naujo ir jos akimirksniu sugeria naudingą informaciją. Dalyvaukite verslo konferencijose, paskaitose, meistriškumo pamokose, ir naujus įgūdžius taikykite savo darbo praktikoje.

10. Nesiliaukite siekti tikslų

Sukonkretinkite savo tikslus, ir nepaleiskite jų iš akiračio kasdien. Sudarykite ketinimų sąrašą ir pasidėkite jį ten, kad kiekvieną rytą jį matytumėte. Svajokite apie mažus dalykus, ir jums pavyks daug pasiekti!

Parengė Ligita VALONYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.