Gatvėje aktoriai kvietė vykti į Čikagą, bet kvailių nerado

Alytaus stotelėse „mikriukų“ laukiantiems žmonėms antradienį teko išgirsti viliojantį pasiūlymą – vykti į Čikagą.

Į Čikagą miestelėnus ragino keliauti Alytaus miesto teatro aktoriai, bet nepatiklūs žmonės kelione nesigundė.<br>Alytusplius.lt nuotr.
Į Čikagą miestelėnus ragino keliauti Alytaus miesto teatro aktoriai, bet nepatiklūs žmonės kelione nesigundė.<br>Alytusplius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Andriulionytė (alytusplius.lt)

Apr 8, 2015, 12:34 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 7:59 AM

Kol vieni alytiškiai į stabtelėjusį Alytus-Čikaga maršruto mikroautobusą žiūrėjo įtariai ir nustebę skubėjo nueiti, pensinio amžiaus moteris nieko nelaukusi kvietimą priėmė ir smagiai pasivažinėjo.

Į Čikagą  miestelėnus ragino keliauti Alytaus miesto teatro aktoriai, autobusų stoties patalpose surengtos spaudos konferencijos metu pristatę premjerinį spektaklį „American dream“. Važiuodami į stotį teatralai pakeliui vis stabteldavo ir kalbindavo nieko neįtariančius praeivius keliauti kartu.

Tačiau nei kvietimai, nei pasiūlymai Čikagoje rasti darbą atsargiųjų alytiškių nesuviliojo. Viena senyvo amžiaus moteris teiravosi, ar autobusas nenuvežtų anapilin, tačiau aktoriai tikino tokios šalies nežinantys.

Keleiviai išlipo paskutinėje stotelėje – autobusų stotyje. Čia jiems buvo pristatytas premjerinis spektaklis“American dream“, kurį alytiškiai pamatys balandžio 14 d. 18 val. Spektaklis, sukurtas pagal Upton Sinclair parašytą apysaką „Džiunglės“, vaizduoja XX a. pradžios emigrantų gyvenimą Čikagoje.

„Norėjome atskleisti emigrantų temą, sužadinti norą bendrauti, skambinti, nepalikti išvykusių žmonių. Tikslas – pabrėžti netektį. Išryškinti dramą šeimos, kuri išvyko į Čikagą“, – sakė spektaklio režisierius Albertas Vidžiūnas.

Spektaklyje vaidinantis aktorius iš Vilniaus Jonas Verseckas teigė, kad su Alytaus aktoriais darbas vyko sklandžiai ir smagiai. O Alytaus teatro direktorė Inesa Pilvelytė tikino ateityje į teatrą ketinanti pakviesti ir daugiau žymių aktorių ir režisierių, kurie galėtų Alytuje pastatyti savos kūrybos spektaklių. Vienas jų – režisierius, dramaturgas Justas Tertelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.