A.Kaluginas paaiškino, kodėl storulės traukia vyrus

Ne visi vyrai, kuriuos žavi apkūnios moterys, drįsta tai pripažinti – visuomenėje vyrauja perkarusių manekenių kultas.

Psichologo A.Kalugino nuomone, negalima teigti, kad vyrai, trokštantys ypač putlių damų, turi psichikos ar seksualinių sutrikimų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Psichologo A.Kalugino nuomone, negalima teigti, kad vyrai, trokštantys ypač putlių damų, turi psichikos ar seksualinių sutrikimų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė ( „Lietuvos rytas“)

Apr 21, 2015, 11:40 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:36 AM

Psichologo Andriaus Kalugino nuomone, negalima teigti, kad vyrai, trokštantys ypač putlių damų, turi psichikos ar seksualinių sutrikimų. Apie tai rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

– Ar dažnai vyrai jaučia potraukį prie stambių moterų?

– Psichologijoje gerai žinomas fenomenas, kai normalaus svorio vyrus traukia apkūnios moterys. Dažniau tai būdinga musulmonų šalyse. Greičiausiai toje visuomenėje manoma, kad jei moteris apkūni, ji kilusi iš pasiturinčios šeimos, pasižymi gera savijauta ir sveikata, gali pagimdyti daug sveikų vaikų.

Europoje tokie reiškiniai retesni, tačiau nėra išimtis. Žinau, jog Amerikoje kai kurie vyrai sąmoningai stengiasi sočiai maitinti savo moteris, kad jos priaugtų kuo daugiau svorio.

Vyrui, kuris guodžiasi, kad neranda 100 kilogramų sveriančios moters, patarčiau susirasti 90 kilogramų sveriančią širdies damą ir ją nupenėti iki pageidautinos kūno masės.

– Tai susiję su lytiniu potraukiu?

– Tai nėra seksualinis iškrypimas. Tai gali būti paauglystėje suformuotas moters idealas arba vaikystėje patirtų psichologinių traumų pasekmė.

Dažniausiai tai susiję su paaugliškomis erotinėmis fantazijomis. O gal vyras turėjo puikų seksualinį debiutą su stambia mergina ir tai jam paliko neišdildomą įspūdį. Toks fenomenas Lietuvoje gana retas, bet gerai žinomas.

Kalbant paprasčiau, tam tikras nukrypimas gali būti sietinas su savotišku fetišu. Juk egzistuoja vyrai, kurie renkasi tiktai blondines arba, atvirkščiai, tiktai brunetes. Pažįstu vyrų, kurie alpsta dėl moters krūtinės dydžio ir formos, yra mėgstančių žemesnes nei 160 centimetrų ūgio damas, kiti žvalgosi tik į aukštesnes nei 180 centimetrų ūgio.

Tačiau teiginius, kad vyrui reikia moters, kuri svertų ne mažiau nei 100 kilogramų, kitaip ji nebus patraukli, galima pavadinti kraštutinumais.

Psichologiškai toks asmuo nėra linkęs į kompromisus, yra nepaslankus, kategoriškas.

Juk dažnai būna, jog vyras ieško šviesiaplaukės, bet priima kompromisą, kad moteris gali būti ir dažyta blondinė.

– Mano kalbintas pašnekovas stebisi, kad į jo skelbimus laikraštyje atsiliepia vos viena kita stambi moteris. Jis susidarė įspūdį, kad Lietuvoje labai mažai apkūnių moterų.

– Manau, kad Lietuvoje tikrai pakanka apkūnių moterų, tačiau daugelį jų kamuoja kompleksai. Juk tos moterys, kurios apkūnios, nėra paklausios. Ir tradiciškai jos mažiau vertinamos dėl savo antsvorio. Todėl joms gali būti gėda pripažinti fizinius trūkumus ir atsiliepti į skelbimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.