Ką daryti, kad vyras jus lepintų dovanomis

Kodėl vienoms moterims vyrai dovanas teikia be jokios priežasties, o kitoms reikia tenkintis tik retomis progomis gaunant puokštę?

Jeigu jūsų mylimasis pasakytų, kad jūs dovana džiaugiatės kaip vaikas, neabejokite: dovanų gausite vis daugiau.<br>123rf nuotr.
Jeigu jūsų mylimasis pasakytų, kad jūs dovana džiaugiatės kaip vaikas, neabejokite: dovanų gausite vis daugiau.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:06 AM

Išsiaiškinkime, kaip vyrą priversti teikti dovanas dažniau.

1. Branginkite visas jo dovanas

Netgi ir padovanotas prieš dešimt metų. Net ir smulkmenas, niekučius. „Prisimeni tą apyrankę? Tu man padovanojai švenčiant pirmąsias draugystės metines! Man ji taip patinka, kad nešiočiau kiekvieną dieną!“, – tokiais žodžiais prisiminkite dovanas, kuriomis jus džiugino mylimasis.

Jeigu tai – papuošalas, nešiokite jį dažniau, ir pagirkite puikų savo vyro skonį. Jeigu tai – namų apyvokos daiktai, naudokitės jais reguliariai, išmokite jų funkcijas ir gėrėkitės jų teikiamu patogumu, kokybe.

Jeigu tai – gėlių puokštė, nufotografuokite ją (jums atrodo, kad tai kvaila, bet patikėkite, vyrui bus malonu) ir dažniau priminkite jam kaip ilgai nenuvyto jo padovanotos rožės. Apie tai rašo portalas „elle.ru“.

Vyrui svarbu žinoti, kad jis neapsiriko dėl dovanos, kad jo pastangos pasiteisino, jo pasirinkimas buvo įvertintas – jį tai įkvėps dažniau pirkti brangius papuošalus ir prabangias puokštes.

2. Tarkitės su juo

Viena priežasčių, kodėl vyrai nedovanoja dovanų, – nepasitikėjimas savo skoniu. Todėl dažniau paprašykite mylimojo patarimo renkantis kvepalus, apatinį trikotažą, papuošalus, drabužius.

Nebūtina jo vedžiotis po mados salonus ar prekybos centrus – tokie išbandymai ne kiekvienam vyrui. Pakanka lyg tarp kitko paklausti jo patarimo, drauge peržiūrėti interneto svetainės katalogą ar moterims skirtą žurnalą. „Kaip manai, brangusis, ar man tinka ši spalva?“ arba „Kaip tu galvoji, kuri iš šių suknelių man labiausiai tiktų?“ Net jeigu užuomina ir per daug miglota, vyrui šis žaidimas gali būti mielas.

Pirmiausia, tokiu būdu jam atsargiai užsiminkite, ką jūs norėtumėte gauti kaip dovaną. Antra, jam leisite suprasti, kad labai vertinate jo skonį. Tuomet vyras labiau pasitikės ruošdamas jums staigmeną.

3. Dėkokite ir žavėkitės jo dosnumu

Net jeigu dosnumas – ne pati didžiausia jūsų mylimojo vertybė, raskite progą jam padėkoti.

Nebūtinai už dovaną, bet ir už dėmesį, norą pasirūpinti jumis, sugebėjimą išgirsti jūsų norus, net ir pagaliau už išplautus indus, ir net už tai, kad jis pamiršo parduotuvėje nupirkti jūsų mėgstamo jogurto.

Patikėkite, vyras bus linkęs atskleisti tas savybes, kurias jame pastebėsite ir už tai pagirsite. Atkreipkite dėmesį į tai, koks jis gali būti rūpestingas ir dosnus, – ir jis panorės dėl jūsų tapti tokiu.

4.Teikite dovanas pačios

Esmė – ne tai, kad „aš tau – tu man“ (taip galima net ir įžeisti), o tai, jog patartina ruošti mielas staigmenas savo vyrui ir taip sukurti gerą nuotaiką, kuri jį įkvėps ir jums teikti dovanėles – sukurti intrigą, romantiką.

Šis patarimas aktualus toms poroms, kurios kartu – keletą metų, ir joms atrodo, kad jau gavo daug dovanų ir jos jau pabodo, todėl neverta švaistyti pinigų. Tačiau svarbiausia ne didelės sumos, o nuotaika ir atmosfera: jam nematant įdėkite raštelius su meiliais žodžiais į jo kostiumo kišenę, užsakykite jam pietus į biurą, suplanuokite romantišką savaitgalį. Ir svarbiausia – darykite tai su malonumu.

Sulaukęs staigmenos mylimasis tikrai apsidžiaugs ir tai jį užkrės daryti ką nors panašaus – įteikti jums netikėtą dovaną.

5.Atsisakykite manipuliacijos

Manipuliacija – tai slaptas psichologinis poveikis kitam žmogui, siekiant naudos sau. Net ir pats dosniausias ir rūpestingiausias vyras praras norą jums ką nors dovanoti, jeigu pajus atvirą manipuliaciją. Pavyzdžiui, pasakysite: „Jeigu mane myli, nupirk kailinius“.

Geriausiu atveju, vyras pavargs nuo jūsų prašymų ir nupirks tai, ko geidžiate, bet tai nebus dovana, o gailestingumas. Blogiausia, kas gali nutikti, – teks ilgam pamiršti dovanas. Įkvėpti daryti staigmenas – sunkiau nei nuolat maldauti dovanos, bet rezultatas, patikėkite, vertas pastangų.

6. Nuoširdžiai džiaukitės dovanomis

Jeigu jūsų mylimasis pasakytų, kad jūs dovana džiaugiatės kaip vaikas, neabejokite: dovanų gausite vis daugiau. Kiekviena moteris tarsi mergaitė, kurią įsimylėjusiam vyrui labai svarbu šėliojimas, todėl svarbu neprarasti nuoširdaus vaikiškumo.

Kai mergaitei dovanojate dovaną, ji juk nežiūri į jus įtariai ir neklausia: „Tai – labai brangu, kodėl švaistai pinigus?“

Ir juolab ji kitąkart nepaprašys duoti pinigų, kad galėtų pati nusipirkti tai, ko nori, nes ji norės šventės, staigmenos, emocijų, sutelpančių į mylimo žmogaus dovaną. Mokykitės iš vaikų, kaip priimti dovanas, – ir jums pačiai vyras pradės dažniau ką nors dovanoti.

Parengė Ligita Valonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.