Kaip vaikams paaiškinti apie gėjus ir netradicines šeimas?

Šiandien neišvengiama tema, kuria kiekvienas atsakingas tėvas privalo pakalbėti su savo vaiku, yra netradicinė šeima ir homoseksualūs žmonės. Jei to nepadarysite jūs – tai padarys kiti, ir labai daug šansų, kad jie tai padarys netinkamai.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
T.Lagūnavičius.
T.Lagūnavičius.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 20, 2015, 2:34 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 11:09 PM

Daugelis suaugusiųjų nesutaria, gerai tai ar blogai – netradicinė šeima, bet ar reikia savo nuomonę primesti vaikui? Juk netinkamai pristačius šią temą, jūs rizikuojate savo vaiko ateitimi, o gal net gyvybe. Kaip viską padaryti tinkamai ir teisingai, papasakos Tomas Lagūnavičius virtualioje konsultacijoje „Psichologas pataria“.

Vis daugiau pasaulio šalių leidžia netradicinėms šeimoms įsivaikinti. Du tėčiai jau nieko nebestebina, ir visai realu, kad tai gali tapti legalu Lietuvoje. Mokyklose ir darželiuose vaikams pagal naują tvarką pasakojama apie homoseksualumą ir tokias šeimas, kai kuriose valstybėse šia tema leidžiami vadovėliai. Serialų ir filmų kūrėjai aktyviai įtraukia homoseksualias šeimas į scenarijus, o nuo to laiko, kai garsus dainininkas Rikis Martinas su vyru įsivaikino du mažylius – pasaulis tapo atviresnis šiai ilgai ignoruotai temai.

„Kiekvieno žmogaus laisvė galvoti, ką tik jis nori. Kiekvienas turi teisę nepriimti, nemėgti homoseksualių šeimų, bet noriu perspėti, kad neapykanta gali kainuoti jūsų paties vaiko gyvybę. Įsivaizduokite, kad dažnai namuose tokius žmones vadinote „pederastais“, kitaip juos žeminote, iš jų juokėtės, o jūsų sūnus, suvokė, kad pats toks yra. Tuomet labai tikėtina, kad jums jis neprisipažins, bandys save neigti, o gal net ir sunaikinti. Neapykanta sau dažnai baigiasi savižudybe. Tad pagalvokite, ką kalbate. Yra būdų, kaip kalbėti šia tema ir išlikti neutraliems“, – dėsto psichologas T.Lagūnavičius.

Nuo kelių metų galima su vaiku kalbėtis šia tema, kaip pradėti pokalbį, kurias detales paminėti, o ką geriau nutylėti, kaip atremti drąsius vaikų klausimus – apie visa tai papasakos T.Lagūnavičius konsultacijoje po straipsniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?