Kokia spalva jūsų mėgstamiausia? Štai ką tai reiškia

Kiekvienas iš mūsų turime spalvą, kuri patinka labiausiai. Ar kada susimąstėte, kad į daugelį psichologinių testų įtrauktas klausimas „kokia mėgstamiausia tavo spalva?“ gali būti neatsitiktinis? Taip ir yra. Psichologai tikina, kad labiausiai patinkanti spalva apie žmogų atskleidžia net ir pačius slapčiausius faktus.

Klausimas apie spalvą psichologiniuose testuose – neatsitiktinis.<br>123rf nuotr.
Klausimas apie spalvą psichologiniuose testuose – neatsitiktinis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2015, 8:57 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 9:43 AM

Balta. Tai tyrumo ir švaros simbolis. Labiau už viską vertinate atidžius, tvarkingus ir sąžiningus žmones.

Juoda. Amerikiečių psichologas Bernardas Tiradas tikino, kad juodą spalvą renkasi paslaptingi žmonės. Tokius labai sunku suprasti. Jie linkę išlaikyti atstumą su kitais žmonėmis, sunkiai susiranda naujų draugų. Paprastai juodos spalvos mėgėjai pasižymi elegancija ir puikiu stiliaus pojūčiu.

Mėlyna. Psichologai sutartinai tvirtina, kad žmonės, kurie pirmenybę teikia mėlynai spalvai, siekia absoliučios harmonijos santykiuose. Mėlyną spalvą renkasi atviri žmonės. Šios spalvos gerbėjai visada apgalvoja kiekvieno pokalbio temą ir stengiasi nuo jos nenukrypti.

Žalia. Psichologai aiškina, kad žalios spalvos gerbėjai yra labai aktyvūs ir bendraujantys. Jie lengvai susitaiko su pokyčiais ir labai retai turi problemų, susijusių su pinigais. Tai tikri logikai, turintys nuomonę visais klausimais ir kiekvieną problemą išsprendžiantys iki galo.

Oranžinė. Tai buvo pati mėgstamiausia Franko Sinatros daina. Dainininkas šią spalvą laikė nešančia sėkmę. Psichologai įsitikinę, kad šią spalvą renkasi labai linksmi žmonės, gyvenantys itin aktyvų ir pozityvų gyvebimą. Tiesa, kartais jie mėgsta dramatizuoti, bet tai ne visada laikoma trūkumu. Oranžinės spalvos gerbėjai visada trokšta būti dėmesio centre.

Rožinė. Tai mėgstamiausia tų moterų spalva, kurios pasižymi švelniu charakteriu. Santykiuose joms visada reikia palaikymo. Rožinės spalvos gerbėjai yra geriausi ir mylimiausi tėvai savo vaikams.

Violetinė. Šią spalvą paprastai renkasi kūrybingos asmenybės. Taip pat jai pirmenybę teikia ambicingi žmonės. Violetinės spalvos mėgėjai – puikūs draugai, į kuriuos visada galima kreiptis pagalbos ir sulaukti palaikymo.

Ruda. Mažai žmonių prisipažįsta mėgstantys šią spalvą. Tačiau tiems, kuriems ji patinka, iš kitų išsiskiria ištikimybe, didžiule meile artimiesiems. Tai organizuoti žmonės, kurie turi puikų humoro jausmą.

Raudona. Tai spalva, kurią renkasi aistringi žmonės. Jie dievina nuotykius, naujas pažintis ir romantiką. Jie greitai užsiplieskia, tačiau dar greičiau atleidžia. Su raudonais spalvos gerbėjais niekada nebus liūdna. Jie visada siekia savo tikslo ir svajones paverčia realybe.

Pilka. Šios spalvos gerbėjai – itin patikimi. Šiems žmonėms nepatinka ginčytis ir aiškintis santykius. Mėgstantys pilką spalvą gali ilgą laiką būti vieni, jiems nereikia didelių kompanijų ar draugų susibūrimų. Tai vienišių spalva.

Geltona. Psichologai įsitikinę, kad šią spalvą renkasi itin lakią vaizduotę turintys asmenys. Tai tikri perfekcionistai, kurie net pačią nerealiausią svajonę gali paversti realybe. Jų humoro jausmas itin subtilus ir dažniausiai pranokstantis kitus. Šios spalvos gerbėjai visada išsiskiria originalumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?