Jei asmeninis gyvenimas kenčia – toks darbas nieko nevertas

Išmintingi žmonės dirba sumaniai, o ne sunkiai. Tuo įsitikinęs verslininkas Tomas Nicholsonas, restorano „Jurgis ir Drakonas“ įkūrėjas ir šeimininkas. Pasak jo, šiandien žmonės mėgsta girtis, kokie jie vertingi savo darbo vietoje ir kiek daug valandų praleidžia darbe, tačiau jei dirbama asmeninio gyvenimo sąskaita – toks darbas nieko nevertas.

Kad svarbu rasti pusiausvyrą tarp darbo ir namų, skelbia šiandien – lapkričio 19 d. – minima Namų diena.<br>123rf nuotr.
Kad svarbu rasti pusiausvyrą tarp darbo ir namų, skelbia šiandien – lapkričio 19 d. – minima Namų diena.<br>123rf nuotr.
Tomas Nicholsonas.
Tomas Nicholsonas.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 19, 2015, 11:58 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 9:04 PM

T. Nicholsonas prisimena, kad jo gyvenime buvo laikotarpis, kada darbui atsiduodavo visu 100 proc., tačiau sunkus darbas tik dėl sunkaus darbo šiandien jam atrodo beprasmiškas. Jo teigimu, dirbant reikia turėti tikslą, tačiau niekada nereikia pamiršti poilsio, laiko sau, šeimai ir namams.

„Viena iš priežasčių, kodėl persikrausčiau gyventi į Lietuvą buvo ta, jog norėjau mažiau dirbti ir daugiau laiko praleisti su šeima. Šiandien mano darbo diena baigiasi tuomet, kai iš darželio paimu vaikus. Viršvalandžių niekada nedirbu. Be to, šiuo metu galiu pasirinkti, ką dirbti, vadinasi, jei dirbu vakarais ar savaitgaliais, tai yra mano pasirinkimas – darau tai, kas man labai įdomu. To net nevadinu darbu“, – sako T. Nicholsonas, televizijos laidų vedėjos ir kulinarinių knygų autorės Beatos Nicholson vyras.

Kad svarbu rasti pusiausvyrą tarp darbo ir namų, skelbia šiandien – lapkričio 19 d. – minima Namų diena, kurią inicijuoja nekilnojamojo turto įmonė „Eika“. Pagrindinis šios jau antrus metus vykstančios iniciatyvos tikslas – priminti žmonėms, kad darbas neturėtų užgožti namų ir šeimos, kurie yra svarbiausias energijos ir motyvacijos šaltinis. Šiandien po darbų kviečiama keliauti tiesiai namo ir ten turiningai praleisti laiką.

Pats T. Nicholsonas prisipažįsta, kad labiausiai išlaikyti darbo ir laisvalaikio pusiausvyrą trukdo darbas iš namų. „Kadangi reikalus tvarkau nuotoliniu būdu, tenka dirbti ne tik biure, susitikimų metu, bet ir namuose. Atskirtį tarp darbo ir namų apsunkina ir išmanieji telefonai“, – teigia verslininkas.

Pernelyg į darbus neįklimpti jam padeda suburta puiki komanda. T. Nicholsono teigimu, darbuotojai jam dažnai padeda nepasinerti į rutiną: „Savo komanda pasitikiu, todėl kai tik sugalvoju keliauti ar tiesiog atsijungti, darau tai drąsiai“.

Jei tik žmogus pajaučia, kad darbas užgožia asmeninį gyvenimą, T. Nicholsonas siūlo tuoj pat imti atostogas. Jis sako, jog būtent kelionės suteikia naują perspektyvą gyvenimui, ir čia priduria: „Man patinka keliauti po pasaulį, bet geriausias dalykas yra grįžti namo. Man patinka sėdėti namuose priešais židinį kartu su šeima ir šunimi. Namai lyg burbulas, kur jaučiuosi patogiausiai“.

Kaip rodo įmonės „Eika“ inicijuotas ir „Spinter tyrimai“ atliktas Lietuvos gyventojų tyrimas, net 44 proc. Lietuvos gyventojų dirba ir grįžę namo. Beveik ketvirtadalis (22 proc.) lietuvių darbiniams reikalams namuose skiria iki 2 valandų, 13 proc. lietuvių grįžę namo darbuojasi 2-3 valandas, 4 proc. daugiau nei 5 valandas, 3 proc. – 4-5 valandas, o 2 proc. tyrimo dalyvių iš namų dirba nuolat.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.