Kodėl moterims taip lengva manipuliuoti vyrais?

Vyrai kartais kelia klausimą – kodėl moterys taip mėgsta manipuliuoti? Ar tai įgimta, ar išmokstama? Kai kurie vyrai sako, kad manipuliacijos paprasčiausiai yra moterų prigimtis, ir nieko čia nebepadarysi. Šiuo klausimu domėjosi „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Vyrų akimis“.

Ekspertai sako, kad moterys manipuliuoja vyrais dėl to, kad už juos yra gudresnės bei jautresnės.<br>123rf nuotr.
Ekspertai sako, kad moterys manipuliuoja vyrais dėl to, kad už juos yra gudresnės bei jautresnės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 11:19 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 8:13 AM

„Joms išlikti tiek „tada kažkadaise“, tiek šiais laikais išlikti be šito praktiškai neįmanoma, – įsitikinęs prodiuseris Kristupas Krivickas. – Jeigu vyrai turi jėgą, turtą, kitas priemones, kurios padeda išlikti, tai moterims išlikimo priemonė – kažkiek melo, apgaulės, ir tai kuo toliau, tuo labiau lavinama ir tobulėja“.

„Tai turbūt prigimtis, – aiškino humoristas Artūras Orlauskas. – Jos visada manipuliuoja vyrais. Seniai visiems aišku, kad moteris renkasi patiną. Pažiūrėkite – gamtoje visada patinai pasipuošę būna, kad įgytų patelės prielankumą. Ir visi kovoja, o ji pasirenka. Tau tik atrodo, kad meilė ir taip toliau. Nesvaikim“.

Jam pritarė ir televizijos laidų vedėjas Timūras Augucevičius. „Moterų manipuliacijos yra visiška prigimtis. To neišmokstama. Aš pats tą matau. Auga mano būsima moteris ir matau, kaip esu manipuliuojamas į visai nenaudingus man sandorius. Dabar moteriams nebereikia eiti rinkti uogų, tai manipuliacijos ir yra joms būdas užsitikrinti kažką geresnio. Kaip būdas turėti pranašumą tam tikroje situacijoje“.

O štai ekspertai sako, kad moterys manipuliuoja vyrais dėl to, kad už juos yra gudresnės bei jautresnės.

„Vyrai žiopliai. Jais galima manipuliuoti. Moterys moka žaisti psichologinius žaidimus. Jos jautresnės kitų žmonių reakcijoms. Poros santykiuose manipuliacija yra žlugdantis dalykas. Dažniausiai ji sužlugdo santykius. Su kitais vyrais manipuliaciją galima taikyti, su savo – geriau ne“ – sakė seksologas Robertas Adomaitis.

Tačiau manipuliacija gali būti ir teigiamas dalykas – kai, pavyzdžiui, moterys manipuliuoja, siekdamos išvengti konflikto su vyru ir kurti geresnius santykius.

„Manau, kad tai įprotis, – sakė psichologas Linas Slušnys. – Pas mus tarsi sukurta, kad moterys manipuliuoja, bet tai kultūriniai dalykai. Aš esu susidūręs, kad mamos savo dukras moko, kaip su vyru reikia elgtis, kaip išvengti konfliktų. Tai visa abėcėlė. Ji šiek tiek archaiška, nes tokie vadovėliai buvo rašomi XVIII amžiuje. Atviri santykiai – tai ne manipuliacija, ir santykiuose jai vietos nelieka“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.