Psichologinis metodas, kuris padeda net didžiausiems nevykėliams

Jaučiatės nelaimingas dėl savo gyvenimo? Patyrėte nesėkmę darbe, o gal mergina pabėgo pas turtingesnį draugą? Investavote, bet praradote pinigus, o gal vaikai prisipažino, kad gėdijasi jūsų? Vis dar gyvenate su tėvais, nors jau seniai esate pilnametis, o gal daug dirbate, bet visiškai nesugebate atsiplaiduoti?

Kiekvienas žmogus labai jautriai išgyvena nesėkmes.<br>123rf nuotr.
Kiekvienas žmogus labai jautriai išgyvena nesėkmes.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2016, 4:26 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 7:02 AM

„Kiekvienas žmogus labai jautriai išgyvena nesėkmes. Dažnai leidžia vienai klaidai ar problemai užvaldyti visą gyvenimą. Iš tikrųjų, viskas priklauso nuo mūsų psichologinės būsenos – kai ji gera, galime kalnus nuversti, bet jei bloga – galima ilgam užstrigti juodojoje zonoje. Šis „Restart“ metodas padės visiems, kurie nenori nugrimzti į depresijos liūną. Efektyvu, paprasta ir padeda net didžiausiems nevykėliams“, – dėsto psichologas Tomas Lagūnavičius.

Anot jo, dažnai žmonės turi daug svajonių, joms atiduoda visą savo energiją, bet kai šios neišsipildo – pasimeta: kodėl man nepavyko, juk aš taip stengiausi; ką dabar apie mane pagalvos kiti; sakoma, kad mintys materializuojasi, bet mano vizijos liko tik fantazija.

Tokios savijautos laužo žmogaus psichologinį stuburą: „Labai svarbu suvokti, ko trokštate nuoširdžiai. Dažnai svajonės ir tikslai, kurie yra primesti visuomenės, šeimos, spalvingų reklamų ar sėkmingų draugų – neišsipildo. Žmogus trokšta tik rezultato, jam nepatinka siekimo procesas. Vienas iš pagrindinių ir pirmųjų šios „Restart“ programos uždavinių – išsirinkti gyvenimo žaidimus“.

Pasak T.Lagūnavičiaus, antrasis etapas įveikiamas sudėtingiau, nes žmogui reikia pažvelgti visoms savo nesėkmėms į akis ir jas įveikti. „Žinot, nėra žmogaus, kuriam šis problemų sprendimo metodas būtų per sudėtingas. Procesas yra logiškas ir natūralus, žmogui nereikia savęs laužyti. Kai jo vidus suvokia pagrindinius gyvenimo dėsnius – jis gali judėti pirmyn“, – tikina psichologas T.Lagūnavičius.

Kaip veikia „Restart“ metodas – išsamus pasakojimas virtualioje konsutacijoje „Psichologas pataria“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.