Psichologas pataria: kodėl vyrai negirdi, kai kalba moterys?

Dažnai girdite, kad jums visiškai nusispjauti į mylimosios žodžius ir norus. Staiga, visiškai nieko bloga nenorėdami, tampate beširdžiais kraugeriais, kurie mieliau žiūri krepšinį ir geria alų, nei stengiasi dėl santykių gerovės. O gal jūs ir esate toji moteris, kuri išbandė „visas“ priemones, kad vyras pagaliau jus išgirstų, bet santykiai tik pablogėjo, o vyras ir toliau vaikšto „kurčias“.

Yra nustatyta, kad vyrų smegenys kur kas sunkiau priima informaciją, pasakytą moterišku balsu, nei vyrišku.<br>123rf nuotr.
Yra nustatyta, kad vyrų smegenys kur kas sunkiau priima informaciją, pasakytą moterišku balsu, nei vyrišku.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2016, 9:24 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:37 PM

„Visiems reiktų lengviau įkvėpti ir iškvėpti. Vyras negali girdėti moters, ir jai teks su tuo susitaikyti. Vis dėlto, kažkiek informacijos vyras iš moters gauna, ir būtent nuo jos kokybės priklauso poros ateitis. Moterys dažnai kaltina vyrus nejautrumu, nepaklusnumu ir abejingumu. Privalau juos apginti ir papasakoti, ką ir kaip moterys su mumis daro negerai“, – dėsto psichologas Tomas Lagūnavičius.

Yra nustatyta, kad vyrų smegenys kur kas sunkiau priima informaciją, pasakytą moterišku balsu, nei vyrišku. Tyrėjai mano, jog šios išvados gali padėti atskleisti paslaptį, kodėl žmonės, kuriuos kamuoja haliucinacijos, dažniausiai girdi vyriškus balsus. Galimas daiktas, jog taip yra būtent todėl, kad smegenims yra daug sunkiau atkurti moterišką balsą nei vyrišką.

Pasak psichologo, labai daug moterų sako, kad vyras neklauso jų. Vadinasi, jos kalba neteisingu tonu, taria ne tokius žodžius, ne tokį laiką pasirenka pokalbiui. Vėlgi reikia pažinti vyro prigimtį, vyro mąstyseną. Tai – ne žaidimas, ne manipuliacijos, tai – žinios, kad mokėtume kalbėti ir tikėtumės būti išgirstos.

Ką ir kada sakyti vyrui, kad jis išgirstų – sužinosite virtualioje konsultacijoje „Psichologas pataria“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.