Psichologas pataria: ko ieško moterys vyresnių vyrų glėbyje?

Jauna mergina ir dvigubai vyresnis vyras tapo šiuolaikinio pasaulio kasdienybe. Dainininkas Marijus Mikutavičius ir stilistė Ieva Daugirdaitė, politikas Andrius Šedžius ir dainininkė Monika Kvietkutė, režisierius Oskaras Koršunovas ir menininkė Monika Dirsytė, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus ir manekenė Monika Račiūnaitė – sąrašą galima būtų tęsti iki begalybės, kaip ir netylančias kalbas apie tokias poras: kodėl jie kartu, ar viskas tik dėl pinigų, kuris kuriam naudingesnis, ar tarp jų gali būti tikri jausmai.

Vienas iš pagrindinių stereotipų – jaunutės merginos, kurias traukia tik gerokai vyresni vyrai, nepatyrė tėvo meilės ir susiradusios vyresnį vyrą bando tą trūkumą kompensuoti.<br>123rf nuotr.
Vienas iš pagrindinių stereotipų – jaunutės merginos, kurias traukia tik gerokai vyresni vyrai, nepatyrė tėvo meilės ir susiradusios vyresnį vyrą bando tą trūkumą kompensuoti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2016, 11:15 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 9:33 AM

Dažnai tvirtinama, kad jauniklės renkasi „senukus“, nes jaučia tėviškos meilės trūkumą dar iš vaikystės. Buvo aiškinama, kad dauguma moterų to nesuvokia ir ieško kitų priežasčių, kodėl įsimylėjo vyresnį vyrą. Tačiau dažnai joms tetrūksta saugumo, jos nori pasijausti maža tėvo dukryte.

„Vienas iš pagrindinių stereotipų – jaunutės merginos, kurias traukia tik gerokai vyresni vyrai, nepatyrė tėvo meilės ir susiradusios vyresnį vyrą bando tą trūkumą kompensuoti. Taip pat yra manoma, kad jaunesnė moteris su vyresniu vyru neturi apie ką pasikalbėti, poros seksualinis gyvenimas yra skurdus ir vienintelis motyvas, kuris laiko porą – vyro pinigai ir moters jaunystė“, – vardija psichologas Tomas Lagūnavičius.

Sutrikimas ar norma būti su vyresniu vyru? Kas lemia tokią trauką? Kokie visuomenės stereotipai yra visiška netiesa – išsamiai išgirsite virtualioje konsultacijoje „Psichologas pataria“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.