Kodėl taip saldu ir skanu tyčiotis iš Monikos Šalčiūtės?

Niekada nejaučiau ypatingos simpatijos interneto sensacija vadinamai Monikai Šalčiūtei. Tiesa, stebino jos fenomenas – dailios merginos nuotraukos nuolat sulaukia milžiniško dėmesio.

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2016, 11:20 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 8:40 PM

Tačiau ne visada jis būna teigiamas – gana dažnai gražuolė apipilama užgauliais komentarais, vadinama necenzūriniais žodžiais.

Vos prieš kelias dienas mergina įkėlė filmuotą medžiagą, kurioje ji sėdi lovoje ir graudžiai verkia. Ką ten verkia, ji tiesiog rauda nesavu balsu.

Tiesa, kaip būdinga Monikai, net ir verkdama ji sugebėjo atrodyti seksualiai – atidengtos dailios kojos, žvilgančios ilgų plaukų sruogos, romantiška prietema. Žvelgiant į tai ir bandant įsivaizduoti, kaip buvo filmuojamas šis video, kyla šypsnis – mergina padėjo kamerą į patogią vietą, susirangė lovoje ir ėmė verkti.

Tačiau net jei tai būtų gerai sumontuotas Monikos triukas paerzinti gerbėjus (ką ji puikiai sugeba), tai jokiu būdu neturėtų skatinti patyčių jos atžvilgiu.

Po šiuo video pasipylė daugybė užgaulių komentarų, tačiau situaciją dar labiau paaštrino kiti Lietuvoje žinomi žmonės.

Radijo laidų vedėja Skaiva Kraujalė aiškino, kad Monikai tikrai nėra depresijos, nes depresija, pasak jos, tai ne žliumbimas lovoje, „Instagram“ filtras ir gerbėjų patiktukai.

Žavusis Vaidas Baumila net nusprendė parodijuoti Moniką ir taip pat nufilmavo save „graudžiai verkiantį“. Niekas nepaneigs, Vaidas išlieka žavus net ir raudodamas. Gal todėl jis sulaukė daugybės patiktukų ir komentarų po šia filmuota medžiaga?

Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Lietuvoje nuolat garsiai kovojama prieš patyčias. Kasmet mūsų šalyje surengiama daugybė akcijų, kurių idėja – stabdyti jas, liautis tyčiotis iš silpnesnių ar kitokių.

Kas įdomiausia – tokių akcijų organizatoriai gana dažnai kviečia žinomus žmones prisidėti prie akcijų viešinimų, kad sklaida būtų kuo didesnė. Bet kaip gali kviesti žmogų ir prašyti, kad jis pasakytų „Stop patyčioms“, jei kaip tik jis sugeba rasti naują patyčių formą?

Lietuvoje žmonės sugeba tyčiotis net ir iš neįgalių žmonių. Pati gatvėje mačiau kelis paauglius, kurie įžūliu veidu nužiūrinėjo mergaitę, sėdinčią neįgaliojo vežimėlyje. Jie spoksojo į ją, kažką vebleno, o ji tik šypsojosi. O kokia daugiau jos reakcija galėjo būti, kai atsikirsti negali, neturi jėgų ar net nemoki?

Kai matau tokius „protinguolius“, visada kyla klausimas, kas juos to išmokė? Kas suformavo požiūrį, kad galima pasišaipyti ar skaudžiau įkąsti kitam?

Nors nebuvome nuklydę, bet grįžkime prie temos. Žinomus žmones socialiniuose tinkluose seka tūkstančiai gerbėjų, kuriems įdomus kiekvienas jų krustelėjimas.

Kitaip tariant, jei žinomas žmogus už pinigus feisbuke reklamuoja naują kosmetikos priemonę, reklamos užsakovai ir jis pats tikisi, kad sekėjai tuo pasinaudos, padidės reklamuojamo daikto žinomumas ir pardavimai.

O ko tikisi žinomi žmonės viešai žemindami, tyčiodamiesi, išjuokdami kitus? Jie tikisi sulaukti reakcijų ir dėmesio. Tik kažkodėl labai abejoju, ar tyčiodamasis iš kito sulauksi tokio dėmesio, kokio trokštama.

Net neabejoju, kad M.Šalčiūtė puikiai žinojo, kokių replikų ir komentarų sulauks. Įkeldama tokį video ir, galbūt, net suvokdama, kad tai pats kvailiausias jos ėjimas, kurį vėliau pati pašalino iš feisbuko, tik dar kartą patvirtino, kad mūsų visuomenei labai trūksta brandos. Visais atžvilgiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.