Kaip susirasti gerų draugų ir savo antrąją pusę?

Sveiki, su jumis Jevgenijus iš Tobulėjimo Klubo. Sakoma, kad draugai nepakeičiami ir aš galvojau, jie visada man išliks tokie. Ankščiau aš galvodavau, kad draugystė gali išlikti visada, galbūt netgi amžinai. Tačiau laikui bėgant pradėjau pastebėti, kad mano socialinis ratas vis keitėsi ir keitėsi. Seni draugai nenorėjo susitikti, neturėjo laiko, surado kitų draugų ir, po kurio laiko, mano draugais tapo visai ne tie žmonės, su kuriais anksčiau leisdavau laiką.

Ankščiau aš galvodavau, kad draugystė gali išlikti visada, galbūt netgi amžinai.<br>123rf nuotr.
Ankščiau aš galvodavau, kad draugystė gali išlikti visada, galbūt netgi amžinai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2016, 9:04 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 2:56 AM

Tada man tai atrodė labai keista ir protu nesuvokiama… Juk aš visada laikiau savo draugus geriausiais, nepakeičiamais ir norėjau už juos kovoti iki galo. Vėliau, praėjus keliems metams ėmiau suvokti, kad kaip ir gamtoje taip ir gyvenime, yra natūralu, kai tavo socialinis ratas keičiasi kas 5-10 metų, nes vyksta atranka. Žmogiškuoju požiūriu tokia atranka pradeda skleistis per interesų skirtumus.

Taip pradėjau galvoti apie savo gyvenimą ir, žiūriu, tiesa... Kas 5 metai, mano draugai keisdavosi. Vaikystėje turėjau vienus draugus, tada apie keturioliktus gyvenimo metus atsirado nauji, tada buvo ilgas laiko tarpas, kai neturėjau negalėjau nei vieno žmogaus vadinti draugu, o dabar mano draugai dar kiti žmonės.

Klausiau savęs, kodėl? Kodėl aš negaliu išlaikysi senų santykių? Atsakysiu – taip, jūs galite, dabar aš taip pat labai geruose santykiuose su savo senais draugais, galbūt mes nesame geriausi ir nesusitinkame dažnai, bet mes gerais pažįstamais likome iki šiol. Kitaip sakant, jums nereikia jau dabar nutraukti visus savo esamus ryšius ir ieškoti naujų praėjus 5 metams.

Tačiau yra vienas dalykas, kuris pasako, ar jūs sutarsite taip pat gerai, kaip dabar, tai yra – bendri interesai, bendros vertybės. Kol mes turime panašų hobį, domimės tais pačiais dalykais, tol žmonės lengvai bus šalia mūsų. Jeigu jūs nustosite domėtis tais pačiais dalykais, ar jūsų draugas nustos, ankščiau ar vėliau jūsų keliai ims šakotis. Ne taisyklė, tačiau tai dažnai pasitvirtina.

Jau įsivaizduoju, kaip komentaruose pasipila nuomonės ir bus pateikti šimtai pavyzdžių, kad jūsų gyvenimuose viskas kitaip, jūs domitės skirtingais dalykais, bet jūsų draugai, vaikinas, vyras, žmona ir t.t. vis dar labai svarbus jūsų gyvenime ir niekas nepasikeitė jau eilę metų.

Visų pirma, noriu pasakyti, kad tai nuostabu, gerbiu stiprius santykius. O visų antra, noriu pasakyti, kai jūs susitinkate, apie ką šnekate? Apie tai, kas įdomu jums abiems!

Vienaip ar kitaip galima pasakyti, kad jūs turite bendrus susisiekimo taškus, įdomių temų abiems. Jau atleiskite man, tačiau aš nelabai tikiu, kad du žmonės, kurie neturi visiškai jokių bendrų temų gali būti puikiais draugais (gal ir būna išimčių, bet kaip ilgai ta draugystė trunka?). Pagalvokite, juk tai tas pats, kas bandyti sujungti automobilio variklį su pienu, tiesiog jie netinka vienas kitam ir nieko nepadarysi. :)

Grįžkime prie santykių aptarimo. Noriu jums atskleisti kai kam galbūt skaudžią tiesą, kad santykiuose tarp vyrų ir moterų viskas tas pats. Santykiai neveikia, jeigu jūs neturite bendrų interesų, neturite, apie ką bendrauti. Dažnai žmonės negali su tuo susitaikyti ir bando pasilikti netgi griūnančiuose santykiuose, bando susitaikyti ir priversti „veikti“ jau seniai nustojusius veikti santykių variklius.

Gali būti taip, kad draugystės pradžioje viskas gražu, abu randate bendrą kalbą, tačiau laikui bėgant vienas iš jūsų nusprendžia tobulėti, o kitas nenori tobulėti, o nori likti toje pačioje vietoje, ir tada netgi jausmingai meilei ateina galas.

Tai įvyksta visur, žmonės vedami vienodų vertybių, susipažįsta darydami kažką bendro, pvz: šokėjai susiranda antra pusę tarp šokėjų, sportininkai tarp sportininkių, naktinio klubo mėgėjai tarp tokių pat mėgėjų, „moksliukai“ mokykloje suranda draugų būreliuose tarp kitų moksliukų, kompiuterių mėgėjai tarp tokių pat. Netikite? Pagalvokite, kur jūs atradote sau artimus žmones...

Kaip nebūtų gaila, tačiau scenarijus iš serialų – turtingas vyras ir paprasta mergaitė – tai vienas atvejis iš milijono – tai nėra labai realu. Ogi todėl, kad nesutampa vertybės. Vienas nesupras kito norų, ir pabaiga. Ką jau kalbėti apie skirtingą pasaulio suvokimą, kuris galop ims trukdyti tokiems santykiams, kaip šuniui penkta koja.

Einame toliau, jeigu jūsų vertybės sąžiningumas ir atvirumas, kaip jus jaustumėtės tarp melagių ir nesąžiningų žmonių? Ar jums būtų malonu bendrauti su tokiais? Retorinis klausimas, į kurį nebūtina ieškoti atsakymo.

Beliko tik atsakyti į klausimą, skaitytojau, kokios yra tavo tikrosios vertybės? Pasirink jas tinkamai, nes nuo to priklauso, kokie žmonės sups aplinkui tave, kokią antrą pusę turėsi ir, kokį gyvenimą gyvensi. Jeigu žmogus negali suvokti, kokia yra jo dalia šiame pasaulyje, tai kaip manote, kokie žmones bus šalia jo? Tokie ir bus, pasimetę. Būtent tai jus įkalins gyventi ne taip, kaip turėtumėte, o taip, kaip pritampate.

Vieni pasirenka tobulėjimo kelią ir mokosi suprasti save ir kitus geriau, kiti keliauja per gyvenimą nelaukdami šviesesnės dienos. Visada galima rasti gera atsiprašymą, kodėl tu kažko nedarai, surasti kaltų, būti nepatenkintu, bet vargu ar tai pakeis situaciją į gerąją pusę.

Prieš atsisveikinant, noriu paskatinti užsiimti savo mėgiamais užsiėmimais, rasti patinkančią veiklą ir darbą, nes tokiame kelyje jūs sutiksite teisingus žmones, kurie ateis į jūsų gyvenimą ir surasite antrą pusę, kuri bus taip pat užsidegusi, kaip ir jūs. Atrodo geras būdas tapti laimingu, argi ne?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.