Kodėl alfa vyrais save vadinantys patinai sukelia šleikštulį?

Alfa vyru save vadinantis Airinas Arutunianas įsitikinęs: jis gali įsiversti į lovą bet kurią pasaulio merginą. Jis neabejoja, kad kiekvienas Alfa vyras turi dominuoti, o vos tik įžengus moteriai pro duris, turėtų suskubti ją kviesti šokti, kelti į orą, bučiuoti ir dar nežinia ką su ja daryti. Kitaip tariant, įsivaizduoti, kad tai, geriausiu atveju, pripučiama lėlė, o ne lygiavertė partnerė.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2016, 1:33 PM, atnaujinta May 22, 2017, 7:59 AM

Tokie jo teiginiai, kuriuos jis man dėstė interviu metu (tiesa, vėliau tą interviu be mano sutikimo paviešino Youtube.com), privertė aiktelėti – ką jis sau galvoja ir ar tikrai kalba rimtai?

Jis tvirtino, kad „alfa“ vyrai turi dominuoti, pritraukti resursus iš viso pasaulio į Lietuvą, o savo moteriai (pabrėžiu – ne partnerei, draugei ar sutuoktinei, bet „savo moteriai“) gali pakeisti net mąstymą, nes Alfa vyras, pasak jo, yra už jį atsakingas. Ar tu juokauji, jaunuoli? Vis norėjau to paklausti, bet laikiausi ir leidau jam pasireikšti. Bet dabar leiskite pasisakyti man.

Ar tikrai tokie patinai galvoja, kad moteris žavisi nesubrendusiais tik prieš kompiuterio kamerą gebančiais pasimaivyti berniukais, kuriems vis dar nuo lūpų nenudžiūvęs mamos pienas? 

Koks gi turėtų būti vyras, su kuriuo aš norėčiau po darbo šokti ir kuriam leisčiau mane nešioti ant rankų?

Visų pirma, tikras vyras, vadinkite jį alfa, beta ar net omega, jaus savo partnerei pagarbą. Jis visada jai asistuos, gerbs ir leis jaustis tikra moterimi.

Tikras vyras niekada nesudarys išsišokėlio įvaizdžio ir nežemins moters. Jis nevartos bjaurių išsireiškimų greta moters ir tikrai nekalbės jai apie jos „psichologijos sutriuškinimą ar moters paėmimą“.

Save ir partnerę gerbiantis vyras niekada nefilmuos lytinių santykių ir neviešins jų internete. Nė vienas normalus (nebijau to žodžio) vyras nesidžiaugs galįs gauti daugiau nei 20000 merginų telefono numerių, nes tikras vyriškumas yra ne jų skaičiuje. Ir tikras vyras tai žino.

Alfa vyru prisistatantis asmuo man rėžė, kad net ir vyrų apranga daug pasako apie vaikinus – štai betagalviais įvardyti vyrai dėvi juodus marškinėlius ir yra pasmerkti visą gyvenimą tokiais likti. Jis turbūt juokauja! Nuo kada apie vyriškumą galima spręsti iš marškinėlių spalvos?

Kuo daugiau kalbėjausi su Airinu, tuo aiškiau suvokiau, kaip jis pjauna pro šoną, o nuo demonstruojamos nepagarbos moterims kartkartėmis tapdavo sprangu.

Ar tikrai save gerbiantis, išsilavinęs, mandagus ir priešingos lyties atstoves gerbiantis džentelmenas drėbs tokius žodžius?

Ką vaikystėje ar paauglystėje turėtų patirti jaunuolis, kad išdrįstų viešai liesti savo lytinius organus arba slapta kamera filmuoti lytinius santykius, o vėliau tai viešinti internete? Kokius kompleksus jis slepia? Nelaimingą vaikystę? Tėvų skyrybas? Patyčias mokykloje? Seksualinį smurtą?

Psichologai sutartinai tvirtina, kad po tokiu neadekvačiu elgesiu slypi nepilnavertiškumas ir psichologinės traumos. Nors apsišaukėlis alfa patinas įsitikinęs, kad jo gyvenimas yra tobulas, vis dėlto jaučiu: jis yra labai nelaimingas ir, leisiu sau pasakyti, patyręs ne vieną psichologinę traumą.

Ir vis dėlto – tegul jis karaliauja savo susikurtame utopiniame pasaulyje, bet realybėje, kad ir kaip bebūtų jam nemalonu, nė viena save gerbianti mergina nesusidomės juo ir nepagalvos, kad jis galėtų būti tinkamas partneris, sutuoktinis ar vaikų tėvas. 

Tebūnie aš būsiu nepopuliari, bet pasakysiu: už kvietimus šokti po įtemptos darbo dienos man gerokai svarbiau yra pagarba, kurią jaučiu iš savo partnerio. Ir velniop tuos juodus marškinėlius, su kuriais jis šiandien išėjo į darbą – tai dar nieko apie jį nepasako!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.