Esate netvarkingi ir vėlai gulatės? Psichologai turi gerą žinią

Pasirodo, mūsų mamos ne visad buvo teisios. Turbūt augant tėvų namuose visi patyrėme tą patį: mūsų nuolat reikalaudavo susitvarkyti kambarį, versdavo susirangyt į patalus 21 val., o jei po nosimi iš nepasitenkinimo tyliai sumurmėdavome keiksmažodį, tekdavo ilgai klausytis tėvų auklėjimo.

Žmonės, kurie vėlai užmiega, dirba prie netvarkingo stalo ir neretai nusikeikia dažnai būna protingesni.<br>123rf nuotr.
Žmonės, kurie vėlai užmiega, dirba prie netvarkingo stalo ir neretai nusikeikia dažnai būna protingesni.<br>123rf nuotr.
Žmonės, kurie vėlai užmiega, dirba prie netvarkingo stalo ir neretai nusikeikia dažnai būna protingesni.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Žmonės, kurie vėlai užmiega, dirba prie netvarkingo stalo ir neretai nusikeikia dažnai būna protingesni.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-11 21:54, atnaujinta 2017-05-22 01:44

Bet keletas pastaruoju metu atliktų tyrimų rodo, kad tie valandų valandas trukdavę pamokslai buvo nepagrįsti.

Pastaruoju metu atlikti moksliniai tyrimai leidžia manyti, kad žmonės, kurie dažnai keikiasi, nemiega iki vėlumos, o jų stalas užverstas įvairiausiais popieriais ir knygomis, dažnai būna protingesni už daugumą.

Tad jei ginčijantis su tėvais jums neretai išsprūsdavo riebesnis žodis, nereiškia, kad paprasčiausiai buvote maištingas ir nepaklusnus. Praėjusiais metais vienas tyrimas atskleidė, kad žmonės, kurie nevengia keiksmažodžių, turi platesnį žodyną nei tie, kurių kalba atrodo nepriekaištinga.

Be to, tokie žmonės dažnai labiau pasitiki savimi.

Netvarkingas kambarys anksčiau būdavo neorganizuotumo ir neproduktyvumo ženklas, o dabar paaiškėjo, kad netvarka gali reikšti, jog jos savininkas yra išties intelektualus.

Prieš keletą metų mokslininkai išsiaiškino, kad žmonės, kurie dirba prie netvarkingo stalo, dažnai turi įdomių ir kūrybingų idėjų bei pasižymi noru išsivaduoti iš juos varžančių normų.

Tad jei kas nors jūsų primygtinai reikalauja susitvarkyti, galite jiems atkirsti, kad jūsų kūrybiniam procesui ant stalo išties reikalingas savaitės senumo praplėštas traškučių pakelis.

Galiausiai, moksliniai tyrimai rodo, kad žmonės, kurie miegoti eina labai vėlai, dažnai yra protingesni ir pasižymi savybėmis, kurios reikalingos gauti prestižinį darbą su aukštesniu nei įprasta atlyginimu.

Tad jei mokykloje dažnai pramiegodavote pirmąsias pamokas, tik jūs patys galite ką nors rasti ant savo stalo, o iš jūsų lūžų dažnai išsprūsta keiksmažodis, jūsų turite pilną teisę didžiuotis tuo, kas esate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.