7 priežastys, kodėl vyras gali palikti moterį, net jei ją myli

Kartais pasitaiko tokių situacijų, kai vyrai palieka savo moterį, net ir ją mylėdami. Tad kyla klausimas, kokios priežastys gali priversti vyrą ryžtis tokiam žingsniui? Nuolatiniai priekaištai, kalbos apie buvusiuosius ir bandymai jį pakeisti – tai tik kelios situacijos, į kurias patekę vyrai palieka savo mylimąją.

Dažnai vyrai patekę į skaudinančią situaciją gali palikti ir mylimą moterį.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Dažnai vyrai patekę į skaudinančią situaciją gali palikti ir mylimą moterį.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2016, 4:24 PM, atnaujinta May 20, 2017, 11:32 PM

Visų pirma, vyrams įsimylėti reikia nemažai drąsos. Tai nėra tik paprastas jausmų gūsis, kuriam papūtus vyras nieko negalvodamas atsiduoda emocijoms. Vyriškiai prieš ryždamiesi atverti savo širdį įvertina daug aspektų, taip pat ir skausmą, kurį gali tekti patirti.

Vyrai dažniausiai nepuola į meilės ugnį stačia galva. Jie įsimyli lėtai, žingsnis po žingsnio, nes žino, kad ne visada gali suprasti moteris.

Moteris bando jį pakeisti

Tai viena svarbiausių priežasčių, kodėl vyrai palieka mylimą moterį. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kokią vyriškio ideologiją jo partnerė bando pakeisti. Jei mergina siekia įrodyti vyrui, kad šis turi mesti rūkyti, kiekvienas protingas vyriškis supras, kad ji linki jam gero.

Tačiau yra priežasčių, dėl kurių vyrai, net ir jausdami skausmą, paliktų mylimąją. Vyro požiūris į moterį ima keistis, kai jį apima abejonės. Jei vyriškis ima jaustis taip, tarsi jis nėra pakankamai geras, jo trūkumai pernelyg dideli, ar jis negali būti savimi nejausdamas nuolatinių partnerės priekaištų, jis ima ieškoti būdų, kaip pabėgti iš šių santykių.

Moterys dažnai sumenkina vyrus paversdamos juos savo projektais ir bandydamos padaryti iš jų „savo svajonių vyrą“.

Kartą Albertas Einsteinas pasakė: „Kai vyrai veda moteris, jie tikisi, kad jos niekada nepasikeis. Kai moterys teka už vyrų, jos tikisi, kad jie pasikeis. Galiausiai abu lieka nusivylę.“

Tiesa yra ta, kad vyrai nesikeičia. Vienintelis dalykas, kurį jiems reikia pakeisti – tai atrasti save. Vyrai gali augti ir bręsti, kai šalia yra mylinti ir palaikanti partnerė, o ne nuolat priekaištaujanti ragana, kuri yra užsibrėžusi jį žūtbūt pakeisti ir nuolat jį teisia.

Vyrus gąsdina moterų sėkmė

Iš tikrųjų buvo moksliškai įrodyta, kad vyrai bijo savo žmonos sėkmės. Ir šis tyrimas buvo atliktas JAV, o ne tolimame Indijos užkaboryje ar kur nors Afrikoje.

Tyrimą atliko Floridos universitetas. Jis atskleidė, kad vyrų pasitikėjimas savimi patiria stiprų smūgį, kai jų partneres nušviečia sėkmė, net ir tada, kai vyriškiai su jomis tiesiogiai nesivaržo.

Kai moteriai ima gerai sektis, vyrų požiūris į jų ateitį kartu ima keistis į neigiamą pusę. Net ir tikėdamas feministinėmis idėjomis vyrukas nebežino, kas šių santykių laukia ateityje.

Jei vyriškiui niekaip nepavyksta pasiekti to, ko jis jaučiasi nusipelnęs, tai jam tampa gan svaria priežastimi palikti mylimą moterį.

Jis negali džiaugtis jos sėkme, nes yra kankinamas savo nesėkmių, tad vyrukas gali nusliūkinti laižytis savo žaizdų kur nors kitur.

Nuolatiniai partnerės priekaištai

Priekaištų nemėgsta abiejų lyčių atstovai, bet vyrai – ypatingai. Kas galėtų pakęsti moterį, kuri septynias valandas be atvangos prikaišioja dėl to, kad palikote pakeltą tualeto sėdynę, o tuomet dar 3 valandas kvaršina galvą, kodėl nesusirandate geresnio darbo ir neaprūpinate jos taip, kaip draugės vyras.

Kartais vyrai gali negirdėti moters balso, tačiau nuolatiniai skundai bėgant laikui gali sugriauti santykius. Vyrai kartais gali žaisti kaip vaikai, bet prisiminkite, kad jie tokie nėra. Jie netoleruoja nuolatinių priekaištų ir verkšlenimo.

Vyrai nori jaustis branginami. O girdėdami nuolatinį nepasitenkinimą jie galiausiai ima to vengti ir ignoruoti. Galiausiai  tokiuose santykiuose įsiliepsnoja kivirčai.

Reikia įsidėmėti, kad vyrams nuolat priekaištaujanti moteris yra bene mažiausiais seksuali būtybė žemėje. Tad vyriškis su ja nenorės turėti jokių reikalų, nepaisant kaip stipriai ją myli.

Intymumo trūkumas

Vyrai intymumo nori taip pat kaip ir moterys. Jei vyras turi nuolat to maldauti, o partnerė tai naudoja kaip būdą priversti jį ką nors padaryti, vyriškis gali pasipustyti padus ir ieškoti santykių, kuriuose moteris jam noriai suteiks tai, ko jis trokšta ir nusipelnė.

Vyras neužsibus santykiuose, kuriuose moteris nesileis su juo į intymius potyrius. Vyras moterį įsimyli dėl daugybės priežasčių. Tačiau jis turi jausti, kad jos akyse yra pats patraukliausias žmogus pasaulyje, o ne pasirinkimas nuo atsarginių suolelio.

Ji lygina jį su kitais vyrais

Vienas skaudžiausių būdų, kaip moteris gali įžeisti vyro ego ir jo jausmus, palyginti jį su kitais vyrais, o ypač savo buvusiuoju. Tai vyrui ypač skaudu. Tad tokius santykius jis gali palikti net ir tada, kai moterį myli taip stipriai, kaip Romeo mylėjo Džiuljetą.

Nėra nieko, kas labiau draskytų vyro ego, jį skaudintų ar erzintų, nei jo moters kalbos apie buvusiuosius ar sapaliojimai apie vyrą, su kuriuo ji norėtų susitikinėti. Kai moteris ima savo vyriškį lyginti su buvusiu partneriu – tai pabaigos pradžia. Vyrai nenori girdėti apie savo partnerės buvusio mylimojo finansinius pasiekimus, sugebėjimus lovoje ar nepriekaištingą kūną.

Vyras nori tikėti, kad dabar jis yra pats svarbiausias žmogus savo moters gyvenime ir nenori nieko žinoti apie jos anksčiau mylėtą vyriškį. Jis turi žinoti, kad to, ką jis daro dabar, pakanka.

Emocinė priklausomybė

Karts nuo karto vyrams reikia savo erdvės. Kad ir kaip vyras myli moterį, kartais jam reikia atsiriboti savo erdvėje ir viską apmąstyti. Vyrai nenori, kad moterys su jais elgtųsi kaip su daiktais, kurie joms priklauso. Vyriškis nenori jaustis kaip moters šuniukas.

Vyrams reikia praleisti laiko su savo draugais, pažaisti mėgiamus žaidimus. Jiems nereikia auklės. Kai vyras ima jaustis, kad jo laisvė yra suvaržyta, jis ima svarstyti, kad šie santykiai jam netinkami ir tik iš jų išsivadavęs jis vėl galės jaustis laisvas. O laisvė žmonėms labai svarbi, jos jie gali siekti net ir per didžiausią skausmą.

Sveikuose santykiuose abu partneriai turi turėti savo draugų ir pomėgių. Priklausomybė vienas nuo kito griauna draugystę.

Vyrai per daug apie tai negalvoja. Jie jaučiasi įkalinti. Tą akimirką, kai jie pajunta, kad mylima moteris pradėjo pernelyg kontroliuoti jų gyvenimą, jie sprunka lauk. Vyrai labai myli savo laisvę, tai viena svarbiausių priežasčių, kodėl jie bijo vesti.

Galiausiai, vyrai myli moteris. Tai nepaneigiamas faktas. Kai įsimyli jie tikisi, kad bus gerbiami, branginami ir jaus palaikymą. Kai vyras nebejaučia, kad yra pagrindinis istorijos herojus, jis pradeda abejoti santykių likimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.